Győr és környéke

2017.09.07. 16:01

Ménfőcsanaki otthonában rabolta ki az idős nőt, előzetesben marad

Két hónappal meghosszabbították a férfi előzetes letartóztatását.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája kettő hónappal – 2017. november 10. napjáig -  meghosszabbította annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki 2017. márciusában egy idős hölgyet Győr-ménfőcsanaki otthonában kirabolt.

 

A bíróság az ügyész indítványának helyt adott, a határozat indokolása szerint kényszerintézkedés fenntartását megalapozó indokok változatlanul fennállnak.

 

A bíróság határozatának indokolásában rámutatott arra, hogy a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény jelentős tárgyi súlya, megoldatlan lakhatási körülményei miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

 

Ezen kívül a nyomozás során további nyomozati cselekmények elvégzése szükséges, a terhelt jelenléte ezen nyomozati aktusokhoz elengedhetetlen. A bíróság álláspontja szerint az eljárás jelen szakában szabadlábon történő védekezés, vagy enyhébb kényszerintézkedés hatálya alatt a gyanúsított a nyomozást megzavarhatja tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével.

 

A bíróság álláspontja szerint a terhelt előéletére, valamint anyagi körülményeire figyelemmel megalapozottan lehet attól tartani, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el.

 

A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!