Győr és környéke

2016.03.31. 02:27

Drótháló a Városréten: tűzvédelmi szempontból áthelyezték az egyik kerítést - fotók

A városréti lakók a dróthálós kerítést nem csupán esztétikai, tűzvédelmi szempontból is nehezményezték. A tűzvédelmi vizsgálat megállapította: igazuk van.

Szeghalmi Balázs


A Kisalföld tavaly nyár közepén írt arról, hogy a Városrét közvetlen szomszédságában, a saját területét teljesen elkerítette dróthálóval a Rába Járműipari Holding Nyrt. Az itt élők közül többen sérelmezték a lépést, ahogyan tömören fogalmaztak: "nem akarunk gettóban élni".


"Rendben van minden"


A városréti lakók a dróthálós kerítést nem csupán esztétikai, tűzvédelmi szempontból is nehezményezték. Az egyik járdát úgy vágta félbe a drótháló, hogy a tűzoltókocsik nehezen fértek volna hozzá az égő lakásokhoz tűz esetén. Nos, mindez már a múlté.


 

Ilyen volt a kerítés: a felvétel közepén jól látható a három beálló pont, melyet tűzoltóautóknak építettek - fotó: Cseh Róbert


A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvédelmi vizsgálata kimondta: nem volt jó helyen a dróthálós kerítés a járda közepén. "A vizsgálat után a kivitelező cég eleget tett hatósági felhívásunknak. Most már minden rendben van" - közölte kérdésünkre Ruskáné Takács Anita tűzoltó főhadnagy, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.


A Rába döntött a kerítés áthelyezéséről


"Dacára a függőben lévő jogvitáknak (az ingatlanfejlesztő cég és a Rába között a városréti utak tekintetében nincs egyetértés - a szerk.), a városléti lakók érdekeinek figyelembevételével nem a telekhatáron, hanem saját területünkön belül húztuk fel a kérdéses kerítésszakaszt" - kezdte Alasztics Melinda, a Rába Járműipari Holding Nyrt. kommunikációs munkatársa.


"A tűzvédelmi hatóság jelezte felénk, hogy helyezzük távolabb a szóban forgó kerítést. A tűzvédelem biztosítása nem a Rába, hanem az építtető vállalat feladatkörébe tartozik. Ennek ellenére a kerítésszakasz áthelyezése saját elhatározásunkból történt" - tette hozzá Alasztics Melinda.


 

Most már minden rendben: íme, az áthelyezett kerítés


A Rába szerint biztonságosabbá vált a kerítéssel a lakóterület


A városréti lakóépületeket övező, elkerített ingatlan a Rába Csoport magántulajdonát képezi.


"Mint minden állampolgár, mi is gondozzuk, óvjuk értékeinket. Az illetéktelen személyek kizárása és a szemétlerakás megakadályozása érdekében döntöttünk városréti ingatlanunk körbekerítése mellett. Álláspontunk szerint utóbbi lépéssel az egész lakóterület biztonságosabbá vált" - zárta szavait a Rába Járműipari Holding Nyrt. kommunikációs munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!