Győr és környéke

2016.02.11. 17:45

Tűz egy győri trafóházban, áramkimaradással - fotók

A javítás során hosszabb áramkimaradásra nem kell számítani az érintetteknek, viszont rövidebb idejű zavartatások még lehetnek.

kisalfold.hu

Kigyulladt és kiégett a Győr, Somos utcai E-on trafóház. A villanyszerelők dolgoznak, hogy ellássák árammal a környéket. Aggregátorokat is kell telepíteniük. Az E-on vezetősége is kint volt ma a helyszínen" - írta egy olvasónk, aki fotót is küldött a helyiségről. 

 

Egyházi Nikoletta, az E.on Hungária szóvivője elmondta: mivel a transzformátor belseje teljesen kiégett, a keletkezett tűz nagyon pontos okát és helyét nem tudták a szakemberek megállapítani - valószínűsíthető, hogy a transzformátorállomás belsejében keletkezett elektromos tűz okozta a tüzet.  


Emiatt a tűz miatt szerda 18:44 óra és 22:42 óra között volt fennakadás az áramellátásban.

Tűz egy győri trafóházban. Fotó: olvasó-tudósító



A kiégett transzformátor állomás mintegy 400 ügyfelünk ellátását biztosított, így az üzemzavarban leginkább ők voltak érintve.

 

19:21 óráig, amíg a meghibásodott transzformátort nem választották le a kollégák a középfeszültségű hálózatról, középfeszültségen nem feszültség mentesítették, addig a 10 kV-os vonalról ellátott összes transzformátorállomás kiesett az ellátásból  - ez összesen 5291 fogyasztónkat érintett, illetve érintette a Dunacentert is, valamint ezért volt sötét a Szigethy Attila út is.


Egy iroda és egy műhely ellátását pedig aggregátorokkal oldottuk meg, annak érdekében, hogy a helyreállítás ideje alatt is legyen ezeken a helyeken is áramellátás.


A végleges helyreállítás folyamatban van (a kiégett épület elé egy kompakt földre telepített állomást teszünk, ahová beforgatjuk a középfeszültségű és kisfeszültségű kábeleket.


Ha ez megvan, innen tudjuk ellátni az eredetileg is ebből a trafóból ellátott fogyasztókat), remélhetőleg ezzel a munkával a kollégák a mai napon végeznek - ez a munkavégzés nem okoz hosszabb fennakadást az ellátásban. Abban az esetben, ha a munkát nem tudják befejezni a mai napon, a fogyasztók ellátása így is biztosított.


A javítás során hosszabb áramkimaradásra nem kell számítani az érintetteknek, viszont rövidebb idejű zavartatások még lehetnek. Ezekért előre is elnézésüket kérjük, de a javítás, illetve az átterhelések során ez elkerülhetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!