Győr és környéke

2015.11.10. 13:52

Ölt majd megette az almáját a táplánypusztai gondozott Feri bácsi

Hat év börtönt kapott az a szociális gondozott, aki a táplánypusztai mentálhigiénés otthonban halálra késelte társát, mivel az lopkodott, piszkált mindenkit és nem adta meg 500 forintos tartozását.

Laczó Balázs

A tanúskodó nővér által Feri bácsinak hívott, reszketeg járású, kis termetű 67 éves férfi gondozás alatt áll. Korábban dolgozott, majd a válás után hajléktalan lett, sokat ivott, és az elméjén eluralkodóbb demencia következményeként enyhe-közepes fokban korlátozottak a szellemi képességei. Ugyanakkor - fejtette ki dr,. Habony János tanácsvezető bíró - a leglaikusabb és leggyengébb képességű ember is tudná azt, hogy egy 16 centis pengéjű, hegyes élű késsel a szívre mért három közepes szúrás halálhoz vezet.


Feri bácsi hónapok óta könyörgött a nővérek szerint is "zsákmányoló" életmódot folytató K. Lászlónak, hogy adja meg 500 forintos tartozását. Akkor borult el az agya, amikor - az egész napos piszkálódás után - ágyában fekve azt hallotta, hogy a másik ápolt fennhangon kijelenti valakinek a folyosón: soha nem fogja megadni H. Ferenc pénzét. A vádlott kiment hozzá, majd László még meg is fenyegette: ha beszámol erről a nővéreknek, megveri.


Ekkor ment vissza Feri bácsi a közelmúltban kukában talált késért és szó nélkül háromszor megszúrta. A sértett 30-40 métert megtett, összeesett és az odasiető nővérnek azt nyögte: megszurkáltak. Ezután azonnal meghalt, miközben élete kioltója szobájában almát evett és ponyvaregényt olvasott. A nővérnek annyit mondott az áldozatról: "legalább nem lopkod többet".


A bíróság hat évre ítélte H. Ferencet, ki védőjével ezt tudomásul vette, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!