Győr és környéke

2014.08.19. 13:06

Mercedestől a Credóig: tesztbuszok rótták-róják Győr útjait - fotók

Egy kék Mercedes, két fehér Credo, összesen három különböző típusú tesztbusz körözött, illetve most is köröz Győrben.

Szeghalmi Balázs


Az utóbbi napokban több tesztbusz is feltűnt Győrben. Augusztus 4-től augusztus 6-ig a kisalföldi megyeszékhelyi helyi buszközlekedését egy kék Mercedes Citaro segítette.

Mercedes-csillaggal ellátott buszok Budapesten, Pécsett, Szegeden, Pomázon, Szentendrén és Szekszárdon szállítják nap mint nap az utasokat. Győrben a legendás autógyártó cég szóló buszát próbálhatta ki az utazó közönség három napon át, de például a veszprémi lankákon csuklós Citaro is közlekedett.


A híres csillag a Citarón - fotók: Győribuszok.hu

A híres csillag a Citarón - fotók: Győribuszok.hu

A Győribuszok.hu oldalon mindkét tesztvezetésről ide kattintva tekinthetnek meg galériákat, míg a Mercedes Citaro buszcsaládról itt olvashatnak bővebben.

A győri autóbuszgyártónak, a Credónak két tesztjárműve jelenleg is köröz "szülővárosában". Az egyik az Econell CiTY, míg a másik az első Euro VI-os motorral szerelt Inovell.

"Az Econell CiTY olyan városi busz, amely akár 50 százalékkal kisebb motor-lökettérfogat mellett is ugyanakkora fajlagos teljesítményt nyújt, mint más városi buszok" - olvasható a gyártó honlapján.



Az Econell a Nádor aluljáró közelében

Az Econell a Nádor aluljáró közelében

A fehér Econellről tesztútjáról nem csak belső, de külső fotók is felkerültek a Győribuszok.hu oldalra. Hasonlóan a szintén fehérre festett Inovellről, mely a Credo legújabb modellcsaládjába tartozik.

Úton a Credo Inovell

Úton a Credo Inovell

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!