Éles bírálat

2022.12.07. 12:08

Foci Vb 2022 - Spanyol kiesés után a spanyol lapok nem kímélték a válogatottat és Luis Enrique szövetségi kapitányt se

A spanyol média Luis Enrique szövetségi kapitány mellett a sportági szövetséget is kritikával illette, miután a válogatott a keddi nyolcaddöntőben tizenegyespárbajban alulmaradt Marokkóval szemben a katari labdarúgó-világbajnokságon.

MTI

Luis Enrique, a volt spanyol szövetségi kapitány.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Neil Hall

"Csupán három győzelem (Ausztrália, Irán és Costa Rica ellen) az elmúlt két világbajnokságon. Ez egy olyan országtól, amely a világ egyik sportnagyhatalma, lényegében szörnyű" - írta a madridi székhelyű Marca című napilap.

A 2010-ben vb-győztes spanyolok 2014-ben, Brazíliában már a csoportkör után búcsúra kényszerültek, négy évvel ezelőtt pedig a házigazda oroszokkal szemben buktak el a legjobb 16 között, szintén tizenegyespárbajban.

Az As "komoly kétségeket" fogalmazott meg Luis Enrique jövőjével kapcsolatban, a kapitány szerződése ugyanis az év végén lejár, jövőjét pedig bizonytalanság övezi.

"A szövetségi kapitány nem teljesített jobban, mint az elődje, Fernando Hierro, és ez ellene szól. Felhozhatók érvek mellette és ellene is, ezek egy része pedig nagyon komoly" - összegzett az As.

A barcelonai Sport című lap meglátása szerint hiányoztak a spanyol válogatottból a meghatározó játékosok, olyanok, mint az FC Barcelonának volt Lionel Messi, Neymar vagy Luis Suárez.

"Három személyiség, aki egyedül képes eldönteni egy mérkőzést. Spanyolország jelenleg nem számíthat egyetlen ilyen típusú futballistára sem" - írták.

"Szomorú és brutális epilógus" - fogalmazott a La Vanguardia című napilap, utalva arra, hogy a tizenegyespárbajban a spanyolok háromból hármat hibáztak, a csapatkapitány Sergio Busquets mellett ugyanis Pablo Sarabia és Carlos Soler is elhibázta a lövést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!