Spanyol búcsú

2022.12.07. 07:03

Foci Vb 2022 - Luis Enrique a spanyolok kiesése után: Ez az én felelősségem

Luis Enrique, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya a saját felelősségének tartja a Marokkó ellen elvesztett tizenegyespárbajt a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

MTI

Luis Enrique spanyol szövetségi kapitány - Fotó: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

"Ez az én felelősségem" - fogalmazott az 52 esztendős szakember, aki a találkozó előtt elárulta: korábban azt kérte játékosaitól, hogy ezerszer is gyakorolják a büntetőrúgást a klubcsapataiknál.

"Én jelöltem ki az első három rúgót, és most is ugyanígy döntenék. Az egyetlen dolgot, amit megváltoztatnék, hogy kivenném Bonót az ellenfél kapujából és egy másik hálóőrrel helyettesíteném" - utalt Luis Enrique a három spanyol tizenegyesből kettőt hárító marokkói kapusra.

A spanyol válogatott negyedszer búcsúzott tizenegyesek után a világbajnokságtól, sorozatban pedig másodszor: négy éve ugyancsak a nyolcaddöntőben kapott ki a házigazda oroszoktól.

A szövetségi kapitány méltatta csapatát, mint mondta, elégedett játékosaival, akik pályára vitték elképzelését és stílusát. A jövőjét firtató kérdésekre úgy válaszolt a spanyol nemzeti csapatot másodízben irányító Luis Enrique, hogy nem időszerű erről beszélni.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!