Életstílus

2019.04.12. 22:30

Az internet népe döntött: megszűnnek a műanyag fedelek az Aldi saját márkás termékein

Április másodikán indított egy szavazást arról az áruházlánc, hogy fedéllel, vagy fedél nélkül árulják a továbbiakban saját márkás tejtermékeiket.

Munkatársunktól

A kérdésre több mint 3600 szavazat érkezett, ebből közel 2500-an voksoltak arra, hogy nem kell tető, 305-en kommentben is kifejtették a véleményüket.

 



A válaszok megoszlottak: sokan praktikusnak találják, hogy vissza tudják zárni a dobozt, amíg az nem ürül ki teljesen.


A műanyag fedél ellenzői, erre a problémára is kínáltak megoldást. Javaslataik szerint például áttölthető egy lezárható üvegbe, vagy használható hozzá szilikon tető is. De voltak akik azt javasolták, hogy visszaváltható üvegekben kellene árulni ezeket a tejtermékeket.


Sokan pedig további ötleteket is adtak az áruházláncnak a műanyaghulladék további csökkentésére: nem kellene fóliázni a kígyóuborkát, a zacskókat is vannak akik megszüntetnék és papírra cserélnék.


A visszajelzések alapján tehát az Aldi úgy döntött, hogy megszünteti a műanyag fedelet a saját márkás tejtermékein. Mint írják ez nem fog megtörténni egyik napról a másikra, de elkezdtek dolgozni az ügyön, sőt további környezetkímélő megoldáson is.

Az átállás egy hosszabb folyamat lesz, de a fontos mérföldkövekkel még visszatérünk! A jövő tekintetében pedig, további projekteken dolgozunk, hogy cégünk minél környezetbarátabb legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!