Életstílus

2018.08.24. 13:40

Viselhető robottal változtatja megállíthatatlan gépekké a dolgozókat az LG

Az IFA-n (Internationale Funkausstellung) mutatja be a nagyközönség előtt legújabb robotját az LG. A szerkezet igazából egy viselhető és viselőjének mozgását segítő intelligens gép.

A SuitBot egy exoskeleton, azaz egy olyan, az ember testére csatolható szerkezet, amely képes növelni viselője állóképességét, munkabírását, erejét. Az LG robotja a lábakra koncentrál. Elsősorban gyári munkásokra gondolva fejlesztették, hogy segítségével a munkások nagyobb terheket legyenek képesek mozgatni, és ne fáradjanak el, ha sokat kell a csarnokon belül gyalogolni - írja a bitport.


A robot négy ponton kapcsolódik viselője testéhez. Az első pont egy papucsszerű lábbeli. Magát a mozgást egy az emberi láb mozgását lekövető szerkezet segíti, amely a lábszárnál, majd combnál kapcsolódik a lábhoz. Legfelül egy derékpánt rögzíti a szerkezetet, melynek hátsó részén alakították ki a tápellátást biztosító akkumulátorhelyet is.


Az LG azt állítja, hogy a robot viselése kényelmes, a robotlábak pontosan illeszkednek az emberi ízületek mozgásához, és nem korlátozzák semmiben. Egyszerűen abban segítenek, hogy ugyanazt a munkát az ember sokkal kisebb erőfeszítéssel, esetleg gyorsabban el tudja végezni. Az exoskeletont úgy alakították ki, hogy akár ülőalkalmatosságként is szolgálhat viselőjének

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!