Életstílus

2015.04.29. 18:20

Megtalálták Elton John ellopott híres szív alakú napszemüvegét

Címkék#Lilla

Megtalálták Elton John híres szív alakú napszemüvegét, amelyet egy memphisi múzeum üvegvitrinjéből loptak el a múlt héten. Letartóztatták a tolvajt is.

A memphisi Rock íní Soul Múzeum április 21-én éjjel riasztotta a helyi rendőrséget, miután az egyik alkalmazott észrevette, hogy hiányzik a szemüveg. A bűnjelekből akkor arra következtettek, hogy a poptörténeti "relikvia" nem sérült meg, mert a tárlót szakszerűen, erőszak alkalmazása nélkül nyitották fel.

A tolvajt, a 26 éves Matthew Colvint kedden este vették őrizetbe a Mississippi állambeli Southhavenben. A rendőröknek azt mondta, hogy a napszemüveget egy postaládába rejtette és azt valóban meg is találták ott. A tettest még a szerdán kiadják a Tennessee állambeli Memphis hatóságainak.

A világhírű napszemüveget a tervek szerint már szerdától újra láthatja a memphisi rock- és soulmúzeum közönsége. John Doyle múzeumigazgató 2000 dollárra becsülte a szemüveg eszmei értékét.

Elton John rockzenei pályafutását végigkísérték az extravagáns szemüvegek és fellépőruhák. A rózsaszín keretű, szívalakú lencséjéről elhíresült szemüveg szinte védjegyévé vált a hetvenes években. A zenész rendszerint ezt viselte, amikor a Saturday Nightís Alright, a Daniel, a Philadelphia Freedom, a Crocodile Rock és a Tiny Dancer című számait énekelte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!