Meteorológiai szolgálat

2022.01.17. 15:51

Másodfokú riasztást adtak ki a viharos szél miatt

Lehetőség szerint senki ne parkoljon a viharos szélben fák alá, a közúton pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel kell közlekedni.

A viharos szél veszélye miatt több megye számos járására és a fővárosra is másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délután.

Budapest mellett, Pest, Fejér, Veszprém, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyében van érvényben másodfokú riasztás. Ezeken a területeken a következő órákban viharos erejű széllökések várhatók.

Emellett számos más megyében elsőfokú riasztás van érvényben az erős szél veszélye miatt.

A legerősebb lökések általában 65-90 kilométer/óra között várhatók. Elsősorban a hegyvidéki tájakon, a Dunántúli- és az Északi-középhegységben 90 kilométer/órát meghaladó lökésekre is számítani lehet, de akár síkvidéken, a Dunántúl északi felén, a főváros tágabb térségében és az Alföld északi részén is lehetségesek 90 kilométer/óra körüli széllökések.

A késő esti óráktól némileg veszít erejéből a légmozgás.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az OKF is kérte, hogy mindenki figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, illetve lehetőség szerint senki ne parkoljon a viharos szélben fák alá, a közúton pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel kell közlekedni. Ha leszakadt vezetéket vagy bajba jutott embert látnak, jelezzék a 112-es segélyhívón!

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!