Édes élet

2016.02.21. 11:43

Kozmopolita kávézás a győri Cafe Freiben

A könyvesbolt sarkában kialakított hangulatos győri kávézóban örmény narancs kávéra és Mississippi gesztenyekávéra esett a választásunk.

A kisalföldi megyeszékhelyen a második Cafe Frei a Pláza könyvesboltjában nyitott meg a közelmúltban. Frei Tamás kávéházaiban virtuális világ körüli utazásra indulhatnak a vendégek, hisz az összes lakott kontinensről kínálnak kávékülönlegességeket. "A Cafe Frei kávézóiba a viszonteladókat kihagyva és vendégeink pénztárcáját kímélve, közvetlenül az ültetvényekről érkeznek a kávészemek. Olyan csúcsminőségű ültetvényekről, amelyek világszerte a legjobbak közé számítanak" - olvasható a Cafe Frei hivatalos honlapján. Hosszú és meddő beszélgetést lehetne arról folytatni, hogy drágának számít-e 400-500 forint egyetlen kávéért. Szerintünk nem a szóban forgó kávék árával van gond, hanem a gyalázatos magyar átlagbérekkel. Az ugyanakkor vitán felül áll, hogy minőségi kávékat főznek a Cafe Freiben.

További képeket a süteményekről ide kattintva tekinthetnek meg!

A könyvesbolt sarkában kialakított hangulatos győri kávézóban örmény narancs kávéra és Mississippi gesztenyekávéra esett a választásunk. Utóbb az amerikai déli kávékonyha zászlóshajója. Férfiaknak talán túl édes, inkább nőknek való a tejes kreáció. Alaposan felkeverve igazán kellemes frissítő. Az örmény narancs kávét izgalmasabbnak éreztük, ízvilágban mindenképp. Állítólag az iszlam szerzeteseknek, a vándor derviseknek köszönhetjük a receptet. Az arab világban a legelterjedtebb kardamomos, zaccos kávé és a narancs kiváló párost alkot. A tömény, sűrű kávé kellően forrón került az asztalunkra. Az egyedüli szépséghiba, hogy az ibrik oldaláról letisztíthatta volna az őrleményt a barista. Erre feltétlenül figyeljenek a jövőben, még a ruhánkról is söpörtük az apró szemcséket...

Bár a Cafe Freibe a különleges kávékért érdemes betérni, mi próbára tettük a nagyvilág süteményeit is. A belga csokoládés málnás trüffeltorta igazi csokibomba. A málnadarabokkal megspékelt massza olyan csábítás, aminek nem lehet ellenállni! Kár, hogy a torta alapját adó piskóta kissé száraz volt. A marokkói kávéhabos sütemény felső piskótáját nem fenyegette hasonló veszély. A két habréteg ugyanis több mint kellemesen "átitta" a tésztát. A lágy, könnyed krémre rossz szavunk nem lehet. A két kávéért és két szelet édességért közel 2000 forintot fizettünk.

Konyha: egyedi minőségi kávék, sütemények a nagyvilágból, 7
Minden egyéb (fel- és kiszolgálás, berendezés, miliő): hangulatos belső tér, kissé pontatlan, de tisztességes, nem flegma kiszolgálás, 7

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!