Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 27°C Még több cikk.

A(z) „Apáczai egyetem” címke találatai(116 találat)

06.07. 07:24 #Apáczai egyetem
Sok kis drágakő csillant meg a győri Gyakorló-iskolában

Sok kis drágakő csillant meg a győri Gyakorló-iskolában

Az Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola több mint száz, szép sikert elért tanulóját köszöntötték a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karán a pedagógusnaphoz kötődően. A Barsi Ernő termet kíváncsisággal vegyes izgatottsággal teli gyermekarcok népesítették be, és büszke felnőttek örökítették meg az emlékezetes pillanatokat. Sok kis drágakő csillant meg.

05.28. 07:33 #Apáczai egyetem
Frenák-workshop a győri egyetemen:

Frenák-workshop a győri egyetemen: "Először érkezzetek meg, és adjatok magatoknak időt" - fotók

Dr. Horváth Nóra, a Művészeti Szakkollégium koordinátora második alkalommal szervezett Frenák Pál workshopot a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karán. A világhírű koreográfus betegsége miatt ez alkalommal nem tudott jelen lenni, de Lőrincz Emma és Várnagy Kristóf táncművészek hitelesen, nagy átható erővel, kisugárzással képviselték társulatukat és a mestert is Győrben.

05.27. 08:28 #Apáczai egyetem
Az apáczais útravaló végigkíséri Ferenczi Katalin Mónika pályáját

Az apáczais útravaló végigkíséri Ferenczi Katalin Mónika pályáját

Ferenczi Katalin Mónika testvérével, Gáborral közösen irányítja a szüleik által indított - most már - győri vállalkozást. Az mondja, lehet ennek persze egyféle női-férfi együtthatásáról is beszélni, de az érzékenység és a keménység mindkettőjük munkájában jelen van. Az Apáczai-karon szerzett diplomája után vargabetűt leírva jutott vissza a családi kft-be. Alma Materével folyamatosan tartja a kapcsolatot, és jelenleg is végeznek projektfeladatot széchenyis diákok a cégüknél.

02.14. 07:57 #Apáczai egyetem
Házasság hete Győrben:

Házasság hete Győrben: "Soha nem mondhatjuk, hogy most már mindent tudunk a házasságról"

A Nők Lapjából és a párKatt.hu katolikus társkeresőből ismert Krúdy-házaspár, Zsófia és Tamás tartotta az idei Házasság Hete programsorozat nyitó előadását Győrben, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karán. "Önzésből önátadás - A házasságról őszintén" volt előadásuk címe, és valóban kendőzetlen nyíltsággal beszéltek házasságuk jeleneteiről.

12.17. 07:08 #Apáczai egyetem

"Hallelujah" címmel kórusművet írt egy győri tanítószakos hallgató

Ősbemutatót is hallhatott a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának adventi ünnepségére érkező közönség. Az Apáczai Kamarakórus Varga Martin negyedéves tanító szakos, ének-zene műveltségterületes hallgató erre az alkalomra komponált Hallelujah című kórusművét is előadta. Igazi örömzene volt, a kórust Martin és csoporttársai kísérték billentyűs hangszeren és gitáron.

11.05. 07:44 #Apáczai egyetem
Terápiás kutyák: Csevegés csészével négylábú tanársegédekről a győri Széchenyi egyetemen - fotók

Terápiás kutyák: Csevegés csészével négylábú tanársegédekről a győri Széchenyi egyetemen - fotók

"Csevegés csészével" címmel indított új sorozatot a Gyógypedagógia Tanszék a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karán. A csevegős délutánok hatásos nyitánya volt Dr. Csorbáné Szigetvári Melinda terápiás kutyafelvezető, logopédia szakos gyógypedagógiai tanár előadása a négylábú tanársegédekről, vagyis a terápiás kutyákról. Zsúfolásig megtelt előadó várta a szakembert az Apáczai-karon.

10.04. 11:09 #Apáczai egyetem

"Sokszínű iskolakert" kiállítás nyílt az Apáczai-karon Győrben

A hazai és a határon túli magyar iskolakertek hálózatát az Iskolakertekért Alapítvány kuratóriumi tagjaként Dr. Halbritter András, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának tanszékvezető egyetemi docense szervezi és működteti kis, lelkes csapatával. Kezdeményezésére érkezett Győrbe a Sokszínű iskolakert vándorkiállítás, amelyhez kapcsolódóan bemutatták az iskolakertekről szóló legújabb könyveket is.

09.21. 07:13 #Apáczai egyetem
A szeretetteljes család felér az élet vizével: 80 éve kapta tanítói diplomáját a 100 éves Teca néni Győrben - fotók

A szeretetteljes család felér az élet vizével: 80 éve kapta tanítói diplomáját a 100 éves Teca néni Győrben - fotók

Szeretet és bölcsesség sugárzik a ma is csillogó szempárból. Idén október elsején ünnepli századik születésnapját. Nyolcvan éve, 1938-ban végzett a győri Tanítóképző Intézetben, és 46 éven át tanította írni, olvasni, számolni a gyerekeket. Emlékdiplomájának, amit a napokban vehet át, már neve sincs, mert a gránit diploma az utolsó a sorban a 75 éve végzetteknek. Teca tanító néninél, Takács Józsefnénél jártunk győri otthonában, ahol szeretteivel körbevéve él.

07.16. 11:29 #Apáczai egyetem
Innovatív, rövid ciklusú, gyorsreagálású képzéseket és tanárképzést tervez az új dékán Győrben

Innovatív, rövid ciklusú, gyorsreagálású képzéseket és tanárképzést tervez az új dékán Győrben

Új, belülről választott dékán vezeti a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karát. Dr. Pongrácz Attila tanszékvezető egyetemi docens lassan két évtizede dolgozik első munkahelyén. A folyamatosan változó piacról érkező igényeket gyorsreagálású, rövid ciklusú és innovatív képzési formákkal szeretné kiszolgálni. A tanárképzés elindítását is tervezi. Egyszerre tartja képző és tanuló szervezetnek az Apáczai Kart.

05.22. 07:18 #Apáczai egyetem
Legyen bátorságunk a húrokra tenni a vonót

Legyen bátorságunk a húrokra tenni a vonót

Úgy voltunk, mint az ég madarai, amikor egy étterem teraszára röppennek, és morzsákat csipegetnek. Elröppentünk egy filozófus és egy irodalomtörténész vitaestjére az Apáczai-karra, és morzsákat csipegettünk. Nem tudjuk visszaadni a teljes "menüsort", csak gondolatfoszlányokat, szellemi táplálékot kínáló eszmefuttatásokból. Olyan mondattöredékeket, amiket ízlelgetni, kóstolgatni érdemes.