Bulvár, celeb

2014.11.10. 12:32

A One Direction aratott az MTV Europe zenetévé európai díjátadóján

A One Direction aratott az MTV Europe Music Awards 20. díjátadó gáláján vasárnap: a brit fiúbanda három trófeát is szerzett a skóciai Glasgowban, ahol egy kínai sztár lett a világ legjobb előadója.

A 13 ezer zenerajongó teljesen megtöltötte a SSE Hydro arénát Glasgowban, amely először rendezhette meg a zenetévé európai zenei díjátadóját.A One Direction a pop, élő zene és rajongói kategóriában is díjazott lett. A viszonylag újoncnak számító Ariana Grande olyan sztárokat maga mögé szorítva, mint Beyonce, Taylor Swift, Katy Perry és a műsort vezető Nicki Minaj, besöpörte a legjobb női előadó díját és a legjobb szám trófeája is az övé lett a Problem című dalával. Utóbbi kategóriában Pharrell Williams Happy című szerzeményét is lekörözte.

"Ez tiszta őrület" - mondta Grande a második díjat átvéve. A 21 éves amerikai énekesnőt tavaly csak egy kategóriában jelölték az MTV EMA díjára.

Minaj a hiphop előadók mezőnyben szerzett elismerést, míg Justin Biebert a legjobb férfi előadónak választották. A rock kategóriában a Linkin Park nyert, a legnépszerűbb kínai popsztár, Bibi Csou pedig a világ legjobb előadójaként kapott díjat.

A műsorban olyan rockveteránok is megjelentek, mint Ozzy Osbourne, aki megkapta a Global Icon-díjat. A U2 ír rockbanda az Every Breaking Wave című számával lépett fel. A lendületes programban Ed Sheeran, Alicia Keys és Enrique Iglesias is szerepelt. David Hasselhoff nagy derültséget váltott ki, amikor hagyományos skót szoknyában, kiltben jelent meg a nézők előtt.

A MTV Europe zenei díjairól az európai rajongók szavazatai döntöttek.

Címkék#Zene

Ezek is érdekelhetik