Egy áldozat, hat sérült

2023.11.27. 19:32

A szárítógép kigyulladástól a vonatbalesetig - Sokszor avatkoztak be a tűzoltók egy hét alatt Győr-Moson-Sopronban

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Győr-Moson-Sopronban az előző héten ötvenkét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen hatan sérültek meg, egy ember pedig életét veszítette.

Kisalföld.hu

Fotó: Nagy Gábor

Egy családi házzal egybe épített, melléképület húsz négyzetméteres helyisége égett teljes terjedelmében hétfő délután Lébényben, az Ady Endre utcában. A tüzet a lébényi és a győri hivatásos tűzoltók fékezték meg. Az egységek átvizsgálták a lakóépület padlásterét, amelyre a tűz nem terjedt át. A helyiségben található gázkazán, valamint a ház fűtési rendszere és vízvezetékei megsérültek a tűzben, ezért a hat lakó rokonokhoz költözött. Az eset során nem sérült meg senki. 

Kigyulladt egy szárítógép hétfőn kora este Győrben, a Jávor Pál utcában, egy sorházi ingatlan felső szintjén. A város hivatásos tűzoltói visszahűtötték a gépet és átszellőztették a füsttel telítődött ingatlant. A lakásban négyen voltak a tűz keletkezésekor, ők időben kimenekültek, nem sérültek.

Kigyulladt egy kazán mellett tárolt benzines kanna miközben a tulajdonos begyújtott kedden délután Tényőn, a Győri utcában. Az égő kannát a tulajdonos egy műanyag vizes hordóba dobta, amely szintén meggyulladt. A győri hivatásos és a győrszemerei önkéntes tűzoltók eloltották a tüzet. Az eset során nem sérült meg senki. 

A Győr és Bakonyszentlászló között közlekedő, üres személyvonat egy autóval ütközött csütörtök reggel Bakonygyirótnál. Az autóban ketten utaztak, egyikük kiszállt a járműből a tűzoltók kiérkezésére, azonban a másik embert a pannonhalmi hivatásos és a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók feszítő vágóval szabadították ki a roncsok közül. Mindkét utast súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentőszolgálat munkatársai. A vasúti közlekedés mintegy három és fél órán keresztül szünetelt az érintett vonalon.

Villanytűzhely elektromos vezetékei és annak burkolata égett péntek délután egy társasházi lakásban, Győrben, a Korányi Frigyes téren. A lakók ételt főztek, amikor a tűz keletkezett, mire a város hivatásos tűzoltói kiérkeztek már lángolást, illetve füstöt nem tapasztaltak.

Két személyautó frontálisan ütközött szombat délután Gyömöre és Tét között. Az egyik jármű az ütközés következtében az árokban állt meg. A pápai hivatásos, valamint a téti és a győrszemerei önkéntes tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki a roncsok közül, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik megállapították, hogy a sérült elhalálozott. Az érintett szakaszon forgalomkorlátozás volt érvényben a műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt.  

Árokba hajtott egy kisbusz, majd az oldalára borult vasárnap kora délután az M1-es autópálya 106-os kilométerénél, Győrszentiván térségében, a főváros felé vezető oldalon. Az autóban négyen utaztak, hárman kiszálltak a tűzoltó egységek kiérkezésére, egy embert pedig a győri hivatásos és a győrszentiváni önkéntes tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki a járműből, majd átadták őt a mentőszolgálat munkatársainak, akik súlyos sérülésekkel vitték kórházba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában