Adó- és pénzügyeink

2015.05.12. 11:58

Valljon időben! Ne hagyja az utolsó napokra!

Május 20. a személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének határideje.

Alig több mint egy hét van hátra, nem érdemes az utolsó napokra hagyni a bevallást.

Több éves tapasztalat, hogy a határidő közeledtével akár háromszorosára is nőhet az ügyfélszolgálatok forgalma, és a telefonos tájékoztatást kérők száma. Ezért, ha minden igazolás együtt van, érdemes mielőbb elkészíteni és benyújtani a bevallást.

A NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu) néhány kattintással telepíthető a bevallás kitöltő és ellenőrző program. Előnye, hogy a letöltés nem igényel különösebb számítástechnikai és idegen nyelvi ismereteket, a program bármikor újraindítható, futtatható. A félig kitöltött bevallás megnyitható, a végleges kitöltés után kinyomtatható.

Ügyfélkapuval rendelkezők elektronikusan is elküldhetik bevallásukat. Akinek még nincs Ügyfélkapuja, a NAV kijelölt ügyfélszolgálatain pár perc alatt regisztrálhat, és egyetlen gombnyomással elküldheti a nyomtatványkitöltő programmal elkészített bevallást.

Általános jellegű adózási kérdésekről a NAV Általános Tájékoztató Rendszerén a 06-40/42-42-42-es számon érdeklődhetnek ügyfeleink. A TEL adatlap leadása után pedig a 06-40/20-21-22-es számon meghatározott konkrét adóügyeiket is intézhetik, így például javítható az esetleg hibásan kitöltött szja-bevallás. Idei újdonság, hogy a rendszer használatához szükséges azonosító szám a TEL adatlap mellett már a 2014-es évre vonatkozó szja-bevallásban is kérhető.

Forrás: NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!