Adó- és pénzügyeink

2013.05.27. 13:25

Trafik: a szerződés kevés a nyitáshoz

Az aláírt koncessziós szerződésekhez képest egyelőre kevés számú kérelem érkezett a vámhatósághoz.

Trafik engedélyezés határidejével kapcsolatos tájékoztató

2013. július 1-jét követően a dohánytermékkiskereskedelmi tevékenység kizárólag a vámhatósági engedély birtokában folytatható, a koncessziós szerződés megkötése még nem elégséges feltétele a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenység folytatásának. A törvény a vámhatósági engedélyezési eljárás lefolytatására 30 napot biztosít az engedély iránti kérelem benyújtásától számítva.

Az aláírt koncessziós szerződésekhez képest egyelőre kevés számú kérelem érkezett a vámhatósághoz. Várható, hogy a határidőhöz közeledve nagy számban érkeznek engedély iránti kérelmek. Az engedélyezési eljárás lefolytatásának zökkenőmentessége érdekében ajánlott a kérelmek mielőbbi benyújtása. Fontos, hogy a kérelmező körültekintően járjon el, lehetőség szerint használja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján közzétett kérelem nyomtatványt és csatolja az előírt mellékleteket. A kérelemhez csatolandó okmányokról bővebben a koncesszió aláírásakor átadott tájékoztató csomagban található (a NAV honlapján is elérhető), „Tájékoztató a pályázatot elnyertek részére” című dokumentumban olvashatnak.

Mindazon gazdálkodóknak, akik a koncessziós szerződésükben vállalták, hogy a dohánytermék kiskereskedelmi tevékenységet 2013. július 1-től megkezdik, a vámhatósági engedély iránti kérelmet legkésőbb 2013. május 31-ig ajánlott benyújtaniuk, figyelemmel a kérelmek várhatóan magas számára és az engedélyezési eljárásra biztosított ügyintézési határidőre!

Győr-Moson-Sopron megye közigazgatási területén
NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága
9024 Győr, Nádor u. 25., 9002 Győr, Pf.: 307.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!