A mi vidékünk

2016.05.17. 13:26

Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat

2016. évi változások a szervezet életében

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat célja a vidékfejlesztésben érintett kormányzati, önkormányzati és társadalmi szervezetek, szakmai testületek, gazdálkodó tevékenységet végző szervezetek információs és együttműködési hálózatba szervezése, és tevékenységük összehangolása a vidék társadalmi-gazdasági fejlődése, a felzárkóztatás, valamint a támogatási források hatékony felhasználása érdekében, továbbá az MNVH szolgáltatásainak széles körben történő hozzáférhetővé tétele.

2014-től új programozási időszak kezdődött az Európai Uniós támogatásokban, Vidékfejlesztési Program (VP) néven Magyarország kormánya új támogatási programot indított el a vidék felzárkóztatására. Ezek a változások a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat szervezetére is hatással voltak, így többek között átalakult szervezetünk és megfrissülve, új arculattal és lendülettel csatlakozott ezekhez a változásokhoz.

Megújultak szolgáltatásaink is: elindult Facebook oldalunk, látványos eredmény továbbá, hogy az új arculathoz igazodva elindult az MNVH honlapja, amely továbbra is a www.mnvh.eu hivatkozással érhető el.

 

Fontos változás, hogy egyszerűsödött a regisztráció folyamata és a projektötleti felhívásokat kezelő felület is. Várhatóan a tavasszal meghirdetésre kerül a helyi fórumok, események szervezésére vonatkozó projektötleti felhívásunk, melyre várjuk regisztrált partnereink ötleteit. A továbbiakban a regisztrációval rendelkező partnerek lesznek jogosultak projektötlet benyújtására, tehát ha még nem regisztrált, akkor ezt érdemes mielőbb elvégeznie.

Megjelent a Magyar Közlönyben a 11/2016. (IV.26.) MvM rendelet, amely a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat működését szabályozó új rendelet, s amelyhez igazodva új Cselekvési Terv elkészítése vált indokolttá. Ebben megfogalmazzuk, hogy a szervezetünk milyen feladatokat és célokat kíván megvalósítani ebben a ciklusban.

A változások nem álltak itt meg, átalakul szervezetünk Elnöksége és Tanácsa is.

 

Az MNVH területi felelős hálózata továbbra is működik, munkatársaim minden megyében elérhetőek, ezzel is szeretnénk Önhöz még közelebb vinni a szolgáltatásainkat és segítségünket.

 

Keressenek bizalommal!

 

Székely Rita

MNVH Győr-Moson-Sopron megyei területi felelős


AGRÁR-VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAMOKÉRT FELELŐS 

HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG

MINISZTERELNÖKSÉG

H-6000 KECSKEMÉT, IPOLY U. 1/A.

TEL: +36-30 204 9824

www.szechenyi2020.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!