2013: az ETO éve lehet

Hogy milyen év lesz a jövő esztendő, arról jelenleg nyílván a legjobb jósok is csak találgathatnak.

Hogy minek az éve lesz, azt viszont már most tudhatjuk: 2013-at például az Európai Unió a polgárság évének nevezte, a filmesek szerint a sci-fi éve következik, a szomszédos Bécsben a kerékpározás éve lesz, a napciklusokat tekintve pedig az őrjöngő Nap éve jön. A talán legismertebbnek és legnépszerűbbnek vélt kínai horoszkóp szerint a vízi kígyó évén a sor, amelynek egyébként egyik domináns színe a zöld...

A "víz" szó mindenképpen biztatóan hangzik a folyók városában, Győrött a zöld szín ráadásul szinte mindenki kedvence, a kígyóról pedig tudvalévő, hogy ragaszkodik a pozíciójához. Ezen tényekre alapozva a listavezető győri zöld-fehér gárda szurkolói azt is könnyen rávághatják, hogy 2013 az ETO FC éve is lehet.

Ezen optimizmushoz persze a vízi kígyón kívül kell az idei őszi kiemelkedő teljesítmény is, amely kitűnő alapot ad a folytatáshoz. A szezonban éllovas ETO labdarúgói klubrekordokat döntöttek meg, az élvonalban a legtöbb gólt szerezték és a legkevesebbet kapták, válogatottak sorát adták a nemzeti csapatba, s a bajnoki elsőség mellett a kupákban is remekelnek. Az együttes egységes, eredményes, valódi győzniakarással felvértezett futballisták alkotják. Ráadásul, immáron a nyári nemzetközi szereplésre gondolva, a vezetőség a csapat további megerősítését is komolyan tervezi. Szóval, egy jó téli felkészüléssel, reális esély van arra, hogy az évtizedes álom végre beteljesüljön...  

Ezt erősíti még a múlt, a számmisztika is! A Győri ETO FC ugyanis triplán örülhet 2013-ban, hiszen a klub az első bajnoki címét 1963-ban, míg az utolsót 1983-ban szerezte. Az ötven éves és a harminc esztendős jubileum tehát garancia az ünneplésre, a nagy durranás pedig az lehet, hogy a jelenlegi gárda felteszi a koronát eddigi teljesítményére, akár úgyis, amelyre még nem volt példa az egyesület történetében, hogy egy azon éven belül lesz bajnok és kupagyőztes. 

S ha már a legendákat és a ma sztárjait is kiemeljük a közeljövő kapcsán, ne felekezzünk el a "hosszútávú" reménységekről sem, hiszen az ETO utánpótláscsapatai soha nem tapasztalt magasságokban vannak a különböző korosztályú bajnokságokban. Természetesen az utánpótlásban folyó munkát elsősorban a kiválóan kiképzett, felnőttekhez felkerülő tehetségek száma határozza meg, ám tagadhatatlan, jó érzés rátekinteni az ifjúsági, serdülő, gyermek csatározások táblázataira is, amelyeken az ETO név fent, legfelül virít. Nem beszélve az immáron teljes évfolyamú Fehér Miklós Gimnázium áldásos tevékenységéről, ahol szerencsére nemcsak labdarúgókat, de embereket is nevelnek a fiatalokból...

2013 csúcsesztendő lehet abban a tekintetben is, hogy az ETO Park folyamatos fejlesztése a végéhez érhet: elkészülhet az európai szintű egészségügyi-rehabilitációs központ, valamint újabb edzőpályák, technikai területek is átadásra kerülhetnek.

Az úgynevezett kirakatcsapat szereplése persze a legfontosabb, a klubnál egy célért dolgozik mindenki: az ETO FC legyen az ország legjobbja! Persze ne ábrándozzon arról senki, hogy ez egyszerű lesz, hiszen például az MTK-nál, a Debrecennél, a Videotonnál, vagy éppen a Ferencvárosnál is hasonlóan gondolkodnak. Ezért az ETO-híveknek, vezetőknek, edzőknek, játékosoknak, támogatóknak, szurkolóknak az újévi fogadalmak elé a legendás Bruce Lee szavait ajánlanám: "Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket."

Sikerekben gazdag boldog új évet kívánok az ETO-család minden tagjának!

Címkék#eto#2013

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!