Bokrost miniszterelnök jelöltnek!? :)

Egyelőre el kell hinni, valóban egyenlő felek indulnak egy közös listán, bábok és bábjátékos nélkül.

Furcsán állunk mi, magyarok a politikával/politikához: egy dologban értünk egyet igazán, hogy "a politikusok csak saját zsebüket tömik" - s ez a félmondat igazán magyar gyártmány, igazi made in Hungary: a maga közhelyes, általanosító és összeesküvés elméleteket gyártó széles hazában.

Mert mi történt most, hogy egyezségre jutott Mesterházy, Bajnai, Gyurcsány, Fodor, Kuncze? stb? Semmi, az égvilágon semmi. Lett egy közös országos lista, amelyen a megállapodás szerint szerepel mszp-s, együtt-pm-es, dk-s, liberális stb.

De, ennyi, van egy ellenzéki közös lista, és egyelőre nincs mögötte semmi. Csak nevek. Lehet itt papolni megint új köztársaságról (Mesterházy), összekényszerített demokratákról (Bajnai), stb., de ennyi, ismert nevek a lista első öt helyén, aztán a maradékot nagy eséllyel meg lehet tippelni.

Egyelőre el kell hinnünk, hogy valóban egyenlő felek indulnak egy közös listán, bábok és bábjátékos nélkül. Aztán áprilisig még mindennek az ellenkezője is igaz lehet.

-----------------------------------

UPDATE: hiányzik a listáról Bokros Lajos és az ő MOMA-ja, de szerintem az összefogás/szövetség tagjai úgy taktikáznak, hogy Bokrost később dobják be, a kampány vége előtt, mint egyszer Medgyessyt. S mivel az MSZP jelölheti a miniszterelnököt, Mesterházy a finisben meghúzza Bokrost, és hordozza körbe, mint véres kardot, mert ahogy most áll a dolog, Bokros az egyetlen, akinek szinte kész programja van.

UPDATE 2: még Szili Katalin is visszaszivároghat, hiszen kedden már az Együtt-PM is azzal hencegett, hogy a feltétel nélküli alapjövedelemről szóló európai polgári kezdeményezés aláírására buzdít. Ahogy tette ezt Szili Katalin hétfőn.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!