Made in Kisalföld Volán

35.600 forintért induljon pontosan a busz, ne késsen, ne maradjon ki, tájékoztassanak, sőt, reggel kínáljon meleg kakaóval és csokis croissant-nal az egyenruhás hosszú combú utaskísérő.

Na, jó, a hosszú comb nem követelmény, de semmiképp ne mondja azt a kapuvári díszpécser telefonos érdeklődésemre a járatkimaradás miatt, mint ma reggel (január 23., csütörtök,) a Kapuvárról 6.47-kor a Fő térről induló, de kimaradó busz kapcsán, hogy ő átadta a papírt a helyettesítő járat sofőrjének. Mert ha volt papír, ha nem, a busz nem jött, pedig vártuk. Egészen 7.20-ig.

És ne mondja azt se, hogy igazolást nem tud küldeni e-mailben, mert az irodájban nincs internet, hanem személyesen menjek be, mert kézzel írnak.

De legfőképp ne mondják azt, amit a hét elején, hogy "A helyközi autóbusz közlekedést felügyelő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Volán társaságok részére semmilyen rendkívüli intézkedést nem adott ki."

Mert nehogy már arra várunk a nagy havazás, hófúvások közepette, hogy majd valaki a budapesti minisztériumból - ahol havat se nagyon láttak az elmúlt hetekben - megmondja, felveheti-e a gyereket a busz, ha nem pont oda szól a bérlete, de szeretne hazajutni, még ha kis kerülővel is, mielőtt hóemberré alakul.

Természetesen, ellenkező példával is találkoztam: múlt hét csütörtökén, amikor az ítéletidő nekikezdett: a már említett, 6.47-es Kapuvár fő tér-Győr vonalon közlekedő busz sofőrje közölte: "Senkit nem hagyok az út mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!