Békemenet, mint az ország pajzsa

Miért mindig ez a valami ellen, s miért nem inkább valamiért?

Nézem a Gyurcsány-Bajnai ellenes kampány képeit. Nézem, kinek jut eszébe napjainkban fizetett hirdetésben Gyurcsányt és Bajnait csesztetni a buszokon? Meg minek?

Talán tényleg fél a Békemenet attól a Gyurcsány Ferenctől, aki politikailag teljesen leírta magát, s egyelőre csak azt látni, hogy Bajnai mozgalmával közösen szeretne visszakapaszkodni? Tényleg tart a Békemenet attól a Bajnai Gordontól, akinek mozgalma egyelőre arra sem hivatott, hogy elinduljon a 2014-es választásokon? Egy olyan mozgalom, amelyről egyelőre annyit tudni, hogy a volt miniszterelnök a kirakatarc. Tényleg hiszi bárki, hogy ha most odadobják egy hirdetésben Bajnait és Gyurcsányt, akkor holnap feloszlik az Együtt 2014?

Ne akarja elhitetni velem senki, hogy a Békemenet annyira beszart, attól, hogy a közvélemény kutatások néhány héttel az október 23-i Bajnai-beszéd után már mérni tudták a tömörülés támogatottságát, hogy milliókat szór ki, s pajzsként áll oda a két exminiszterelnökkel szembe.

De kérdés az is: a rosszabul élünk mint 4 éve kampányplakátoktól kezdve, a IMF ellenes újsághirdetéseken át, hogy jut el a magát keresztény-konzervatívnak nevező jobboldal addig, hogy a Bajnai-Gyurcsány kettős portréjával nyomuljon?

Komolyan, a legótvarabb szélsőjobbos kampányok sorába illik, körülbelül oda, ahogy Slota kampámyolt 2010-ben Szlovákiában a cigányok ellen.

Tényleg ezt a fajta stílust kell? S ha a Békemenet tényleg a békét hivatott szolgálni, és képesek voltak október 23-án "Szeretünk Viktor!!" transzparenssel vonulni, akkor egy hónappal később miért gyűlölködik, miért uszít? Miért nem inkább Orbán Viktor képével hirdet buszon és újságban?

Miért mindig ez a valami ellen, s miért nem inkább valamiért?

Úgy tűnik Magyarországon - sajnos - továbbra is a globális félelem igazgat. Félni valamitől, vagy megfélemlíteni: sajnos ezekből a plakátkampány-harcokból ez látszik. S ez az igazán sötétre festett jövő: tipikus made in Hungary!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!