Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 13°C Még több cikk.

Megbüntették az AC/DC-t Romániában megbüntetők főnökét

Nem Kelet-Európában lennénk, ha a sofőrök kaptak volna valamiféle blokkot, vagy nyugtát a büntetés befizetéséről.
Még május közepén történt, hogy az AC/DC turnékaravánját megbüntették Nagylaknál a román-magyar határon ugyanis a kamionok nem fizettek az autópálya-használatért Romániában. A kamionoknak egyenként 50 euró büntetést, azaz összesen 2500 eurót kell kifizetni.

Nem Kelet-Európában lennénk, ha a sofőrök kaptak volna valamiféle blokkot, vagy nyugtát a büntetés befizetéséről. Mivel ez nem történt meg ezért a zenekar menedzsmentje nem hagyta annyiban a dolgot és panaszt tettek, aminek az lett a vége, hogy a Román Autópályák és Országutak Társasága (CNADNR) hatáskörébe tartozó nagylaki ügynökség alkalmazottain kívül főnökük is komoly büntetést kapott.

Az erdely.ma szerint országutakat karbantartó társaság illetékesei drasztikus intézkedéseket rendeltek el, miután kiderült: a nagylaki ellenőrzésekkel megbízott alkalmazottak kenőpénzt követeltek azért, hogy továbbengedjék a bukaresti koncertjük után az országból távozni kívánó ausztrál rockbandát. A nagylaki alkalmazottak közül négyet menesztettek, főnöküket, Olasz Ildikót pedig leváltották tisztségéből és lefokozták egyszerű felügyelői rangra.

Ioan Maliţa Temes megyei regionális igazgató a Mediafax hírügynökségnek elmondta, a történtek után a CNADNR vezetői (akik egyébként az incidenssel kapcsolatos vizsgálatokat koordinálták) szigorításokat vezettek be a határátkelőknél működő ügynökségeknél, ahol az elkövetkezőkben időszakos, váratlan ellenőrzéseket is terveznek.

A CNADNR vizsgálataival párhuzamosan az Arad Megyei Rendőrség is eljárást indított korrupció gyanújával. A nyomozást az ügyészek folytatják. Az AC/DC stábja minden bizonnyal nem fogja egykönnyen elfelejteni, hogyan próbálták átverni a turnéjuk alatt Romániában.

Olvasóink írták

  • 2. makacs 2010. június 29. 16:57
    „Még Romániában is a magyarok a korruptak? Ez valami népbetegség?
    Magyarusz lopikusz. Gyógyítható?”
  • 1. pirosász 2010. június 29. 16:14
    „Akár hiszi,akár nem a cikk írója,nem vagyunk kelet-Európában!!! Közép-Európában vagyunk!!! A NASA bemérte műholdról,a Csepel-sziget Európa közepe!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pusztító erő Budapesten

A sludge metal műfajának kultikus csapata, a Crowbar, 2010-es európai turnéjának keretein belül… Tovább olvasom