Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Pártok vezető megyei politikusai értékelnek

A választások második fordulója után a megyei pártok prominensei értékelték eddigi munkájukat, megfogalmazták elvárásaikat az új kormánnyal kapcsolatban.


Szakács Imre (Fidesz): ˝a kétharmad óriási lehetőség˝

– A Fidesz–KDNP pártszövetség óriási felelősséget kapott a társadalomtól, amelyet csakis alázattal fogadhat. A kétharmad óriási lehetőség, de a két pártnak minden gazdasági és társadalmi réteget –  nyugdíjast, tanárt,  egészségügyi dolgozót – egyaránt kell képviselnie.

Firtl Mátyás, Sopron és környéke választott országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP):

Köszönöm a  Fidesz-KDNP szövetség részére adott szavazatokat, a bizalmat, és köszönöm a megtisztelő megbízatást, hogy a Magyar Országgyűlésben továbbra is Sopron, Ágfalva, Fertőrákos, Harka, Kópháza  érdekét, az ország, a nemzet felemelkedését  szolgálhatom. A választás első fordulóján az emberek határozottan, egyértelműen és egységesen mondtak nemet az eddigi politikára, és igent a változásra, az új irányra, ami Európában is egyedülálló. Erre minden magyar büszke lehet. A második fordulóban, pedig arra a  nemzeti egységre szavaztak az emberek, a nemzeti együttműködésnek arra a rendszerére, amely Magyarország történelmi lehetőségét jelenti. A kapott felhatalmazással, közös munkával fogjuk újjáépíteni Magyarországot, szolgálva felemelkedését és megerősödését.


Magyar Zoltán (Jobbik): a magyar föld megvédést várja a felálló Fidesz-KDNP kormánytól


Magyar Zoltán a Jobbik listáról Parlamentbe jutott megyei elnöke a devizahitelesek gondjainak megoldását és a magyar föld megvédést várja a felálló Fidesz-KDNP kormánytól. Reméli, hogy az új kabinet első feladatának a gazdaság fellendítését, a közbiztonság helyreállítását és a külhoni magyarok állampolgárságának visszaállítását tekinti.


Partizer Gergő (LMP): ˝a megkezdett munkát hasonló lelkesedéssel folytatjuk˝

˝Nagyon nagy sikernek tartom, hogy egy alig 1 éve alakult párt negyedik erőként 16 mandátumot szerzett a Parlamentben˝ – kezdte értékelését Partizer Gergő, az LMP megyei koordinátora. Arra a kérdésünkre, hogy csalódott-e azért, mert megyénkből egyetlen LMP-s jelölt sem került be az Országgyűlésbe, így felelt Partizer Gergő: ˝nem, mivel tisztában voltunk vele, hogy ez a realitás. A választások első fordulója előtt azt a célt tűztük ki magunk előtt, hogy Győr-Moson-Sopron megyében sikerüljön az LMP országos átlagát javítani, melyet teljesítettünk is˝. ˝Az elkövetkező hónapok teendőiről, így arról sem szeretnék egyelőre beszélni, hogy Győrben és Sopronban hány közgyűlési képviselő bejutásával lennénk elégedettek, de az biztos, hogy a megkezdett munkát hasonló lelkesedéssel folytatjuk az önkormányzati választások kampánya során is˝ – zárta szavait az LMP megyei koordinátora.


Kránitz László (MSZP): nem lennék polgármester Sopronban

Nyolc évi képviselőség után, a következő ciklusban nem lesz a Parlament tagja Kránitz László (MSZP). A politikus portálunknak kifejtette: nincs arról szó, hogy Sopronban indulna a polgármesteri posztért.

- Gratulálok a Fidesz- KDNP sikeréhez, valamint annak is örülök, hogy két szocialista jelölt - Szanyi Tibor, és Tóth József - egyéniben bejutott a Parlamentbe - mondta a kisalfold.hu-nak Kránitz László (MSZP). - Az már az első forduló után eldőlt, hogy a megyei második hely nem elegendő ahhoz, hogy a következő Országgyűlés tagja lehessek. Tizenhat éve politizálok, ebből nyolc évet dolgoztam képviselőként. Tettem azért, hogy fejlődjön Sopron és a város környéke.

Kránitz László bízik abban, hogy az egyelőre nem ismert Fidesz program végrehajtása a lakosság életszínvonal emelkedését jelenti majd.

- El kell ismerni, a szavazók nemet mondtak arra, amit a szocialista kormány az elmúlt nyolc évben tett - fogalmazott.

- A politizálással a jövőben sem hagyok fel, sok a teendő, meg kell újítani például a bal oldalt – tette hozzá a szocialista képviselő. – A tapasztalatom szeretném hasznosítani a pártban. Arról azonban nincs szó, hogy indulnék majd a soproni polgármesteri posztért.

Olvasóink írták

 • 4. laposibenö 2010. április 27. 19:09
  „Igen okosan nyilatkozot Szakács ur. Én idáig nemtudtam hogy a gazdaság meg társadalom csupa nyugdijasbol meg tanárbol és egeszsegügyi dolgozobol állna. De már kezdem éerteni hogy jogászként miért nem tunna megélni.”
 • 3. ujhelyikaroly 2010. április 26. 22:52
  „Az ember, míg él, remél! Remélem most már megfutotta mindenki (pártok) az első tanulókörét. Bölcsebben, higgattabban, nem amatőr módon !!!, az egész magyarország javára teszik a dolgukat. Megszolgálják a fizetésüket, és próbálnak igazságos törvényeket alkotni. Reméljük a kormány teszi a dolgát. Most már csak az egyes posztokon tejhatalmat gyakorlóknak kell önmérsékletet tanulniuk. Javaslom nekik, nagy tisztelettel, hogy mielőtt hoznak egy (hatalmi) intézkedést, teszteljék le, hogy azt a saját gyermekükkel, szüleikkel is megtennék-e. ( Ha igen, akkor lefekvés után lapozzanak vissza életük viselt dolgain) Ébredés utáni jó döntést, hosszú bölcs életet kívánok.”
 • 2. jörg 2010. április 26. 03:29
  „Szép volt, adalföld...

  de a legszebb ez az este volt a Vörösmarty-téren!”
 • 1. adalfold 2010. április 26. 00:09
  „Szép volt Fidesz!Gratu! Tessék rendet rakni, de a demokrácia tiszteletben tartásával.

  Szép volt Jobbik, gratulálok. Ha feleakkora médiabirodalmatok lenne, mint a Fidesznek , most Ti kormányozhatnátok. Tv-t, hírlapot!

  Mszp- No comment...

  Szép volt LMP! Sok sikert, normális javaslatokat, hiteles programot;)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz-miniszter volt cége bevásárolta magát az RTL-be

Az Infocenter.hu Zrt. 2010. április 23-án megvásárolta az IKO Média Holding Zrt részvényeinek 100… Tovább olvasom