Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Lendvai: Állítsák bíróság elé a Magyarok Nyilai tagjait

Lendvai Ildikó azt kérte az ügyészségtől és a bűnüldözési szervektől, tegyenek meg mindent azért, hogy a Magyarok Nyilai terrorszervezetnek ne csak a katonai, hanem a politikai szárnyának a tagjait is bíróság elé állítsák.
A szocialista pártelnök pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: kellene tudni, hogy ki a szervezet "agytrösztje", hiszen mivel politikusok voltak a célpontjaik, a cselekedetekhez kellett politikai felkészültséggel is rendelkezniük.

Lendvai Ildikó azt is kérte az ügyészségtől: a lehető leggyorsabban és legalaposabban nyugtassák meg ez ügyben az embereket, és ne lassítsa egy esetleges ügyészcsere a nyomozást.

Ez utóbbit azzal indokolta, hogy a hírek szerint az ügy vizsgálata folyamán ügyészcsere is történt, ami időveszteséghez vezetett.
Mint mondta, nem tudni ugyan, hogy kik tartoznak bele a Magyarok Nyilai agytrösztjébe, de akik mentegetik a terrorszervezetet, azok a Jobbikkal szimpatizálnak.

Emlékeztetett: tavaly júniusban a Jobbik Szegeden együttműködést kötött több szervezettel, köztük Budaházy Györgyével is, aki a Magyarok Nyilai katonai vezetője. Vajon ezeknek egy csoportja alkotja-e a politikai szárnyát a terrorszervezetnek? - tette fel a kérdést.
Megjegyezte, hogy Budaházy Györgyöt Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője segíti, aki jogásznemzedékeket oktat. Ennek kapcsán felvetette, "egészen nyugodtak lehetünk-e", ha jogászi kapcsolataik is vannak a terrorszervezet tagjainak.

Lendvai Ildikó hangsúlyozta: nem a személyes érintettség okán beszél erről, bár ő is megijedt a történtek után, és rosszabb szívvel lépett be hazaérve a lépcsőházba, mint korábban. (Más politikusok mellett Lendvai Ildikó neve is szóba került a Magyarok Nyilai esetleges célpontjaként egy hangfelvétel tanúsága szerint.)

"Megijeszteni lehet minket, elijeszteni nem" - jelentette ki, hozzátéve, a jövőben is ugyanazt fogják tenni, mint eddig, és ugyanúgy a meggyőződésüknek megfelelően fognak szavazni a parlamentben, mint eddig.

Felhívta a figyelmet arra is, a rendszerváltás óta a politikai terrorizmus jelenlétének alapos gyanúja most merült fel először, és ilyen esetben kiemelt figyelemre van szükség.

Arra a kérdésre, érzi-e úgy, hogy a hatóságok esetleg mulasztottak ez ügyben, azt válaszolta: a rendőrség mindent megtett, nem történt semmi baj. Nem minket kell őrizni, hanem azokat, akik mások biztonságára törtek - jegyezte meg.

A sajtótájékoztatón levetítették az RTL Klub egyik tudósítását, amelyből korábban kiderült, hogy a Magyarok Nyilai Lendvai Ildikó pártelnököt is meg akarta támadni annak a háznak a lépcsőházában, ahol lakik, de fontolgatták, hogy rálőjenek Gyurcsány Ferenc volt kormányfő budai házára is.

Olvasóink írták

71 hozzászólás
 • 71. vitriol2 2010. március 10. 09:56
  „ujabb "hirek "a a "terrorista cselekmények elkövetésével gyanusitottakat támogato honlapokrol:ű
  ezt irja a jobbik nem hivatalos honlapja:"Nemrég sikeresen standolt és vett részt a gyűjtésben Toroczkai László,"
  és ezt irják szintén a fenti szennyhonlapon: a jobbikuss beirok:
  -"Tudomásom szerint mindössze egy vagy két kopogtatócédula gyűlt össze Toroczkaiék standolásakor, melyen kb. tíz aktivista volt ott, de hogy minek... "
  -"Bő egy héttel a hathetes ajánlószelvény-gyűjtési időszak vége előtt még kb. háromszáz szelvény hiányzik Budaházy Györgynek, pedig még az időarányos teljesítés sem volna elegendő."
  és a gyáván meghátráló terrorista cselekmények elkövetésével gyanusitott "hidfoglalo" érdekében kiálló- korábban szinte minden egyes "kopogtatocédula" "érkezését" és az állást percként közlö st,korona nevü honlap már nem közöl "eredményeket", csak átveszi a nemzetiszocialista eszméket is közvetitö szennyhonlap-kuruc(kodo)info. közleményeit.ű
  - a jobbik egyik hivatalos honlapján sem "állnak már ki" a hidfoglaloért"”
 • 70. vitriol2 2010. március 10. 06:47
  „meir 2010.03.09. 16:10-nek.Miért csodálkozol ezen, mikor egy olyan pártrol van szo ahol "küzdenek a c. bünözés ellen közben, (betiltott)gárdájuk több vezetöje közönséges többszörös bünelkövetö, és Vona "testörségét" is köztörvényes(maffiozok) alkotják . "küzdenek a homosexuálisok ellen, közben a női élarcuk Qrva sok pénzt és dijat markolt fel a homokosok érdekében kifejtett "tevékenységért", komcsi ellenesnek hirdetik magukat, de mig érdekük ugy kivánta a gárda fövezérük lehetett egy echte komcsi- szochazás, munkásőrfamiliábol származo férfi(mily érdekes a menesztésének oka :Vonával összekülönböztek egy nő miatt)Küzdenek a mentelmijog eltörléséért, de mikor az érdekük ugy kivánja-a terrorista vádak miatt elözetesben lévő együttmüködöjük érdekében- "használni" karják.azt mondják maguklrol , hogy ök nem hungaristák/nyilasok, közben két gárda névadojuk kimondottan hunGarista/nyilas foszer. SOROLJAM MÉG??? nincs értelme, mert cyborghungaristáink "tudatáig" ezen tények nem érnek el, ill. ha el is érnek ELFOGADJÁK A KETTÖSÉGET.”
 • 69. meir 2010. március 09. 16:10
  „A Vona altal meghirdetett Keresztyen Hithu Magyarsagot,megis hogyan lehet osszeegyeztetni,azzal hogy az Ahmadinedjad fele -(erosen antikereszteny!!!!!)-Megfigyeloket kerne fel a valasztasokra?? Na es ugye a Keresztenyeket gyilkolaszo-(Iraqban eddig tobb ezret!!)-gyilkolaszo Baath parttal apolt barati kapcsolatait
  Hogyan is lenne "hitele" egy ilyen ismeretsegekkel biro valakinek ???”
 • 68. vitriol2 2010. március 09. 10:32
  „Morvai Kristina most peticiot készitett és "irat" alá a terrorista jellegü büncselekmények elkövtésének alaposgyanuja miatt elözetesben lévő "hidfoglalo" és bandája a "ragyamoknyilai" "érdekében:
  eredmény.: 2010.02.05-től 119 azaz egyszáztizenkilenc aláirás.Ugye nem véletlen, hogy a"hidfoglalo" érdekében kopogtatócédulákat gyüjtök sem remekelnek????
  a fenti adatokat nem bal-libsi mediabol "vettem"”
 • 67. LAZA 2010. március 09. 09:21
  „Bizony bizony ez már csak igy van.
  Időnként megváltozik az emberek véleménye bizonyos dolgokról.Nagyon sokan vagyunk ezzel igy.
  Miért is?
  Azért mert a körülmények és a helyzet is folyamatosan változik és az események alakítása legtöbb esetben nem tőlünk függ!
  Nekünk leginkább alkalmazkodni kell!
  Novák Elődnek is!
  Amennyiben a politikai pályán szeretne maradni mondjuk Eu. parlamenti képviselőként vagy Jobbikos vezetőként akkor bizony nem beszélhet össze-vissza és főleg hülyeségeket,
  mert ezzel ténylegesen kárt okoz azoknak akiket képviselni szeretne!
  A radikalizmust azonban nem lehet összekeverni a vandalizmussal.
  Más dolog a Kurucinfó szerkesztőjeként írogatni és más dolog most már milliósra duzzadó szavazóbázist képviselni!
  Azt hiszem ezt már Ő is kezdi megérteni!”
 • 66. vitriol2 2010. március 09. 06:37
  „65. LAZA 2010.03.08. 14:01 -nek.
  Novák Előd(emőke): a jobbikuss pártbeli"funkcioja" mellett a szélsőséges-nemzetiszocialista/nyilas-eszméket is propagálo kurucinfo egyik szerkesztöje is. Elöször ezeket irta a terrorista cselekmények elkövetésével gyanusitott "csapatrol":
  -"Budaházy és én
  Több mint tíz éve ismerem Gyurit, számos közéleti akciót szerveztem vele közösen, rendszerint ketten. Rendkívüli módon tisztelem egyszerű, de következetes világnézetéért, becsületes, szorgalmas életviteléért és áldozatkész bátorságáért. Nem hangember,
  ezért nem állítom,
  hogy a terhére rótt cselekményeket nem követhette el,"
  -"Mai helyzetünkben nem tudok azonosulni a Kuruc.info által felhozott érvvel, miszerint bizonyos politikusbűnözők felrobbantása ,,nem lehet elítélendő". Az anarchikus önbíráskodást elfogadhatatlannak tartom,"
  majd "megváltozott" a véleménye”
 • 65. LAZA 2010. március 08. 14:01
  „Nos ezeket a cselekményeket egyáltalán nem tartom gyerekes csínytevésnek!
  Novák Előd nyilatkozatát jómagam is láttam és elítélem!Sőt ahogyan már több jobbikos vezető nyilatkozatát is hallottam ettől a nyilatkozattól már ők is elhatárolódtak.
  Mint egykori jobboldali klasszikus vezér esetében:
  Novák Előd irói munkásságának a részeként tekinthető!(
  Nem mellékesen óriási hülyeségeket beszélt)
  Viszont számomra a lelki és erkölcsi terror is terrorcselekménynek számít!
  Ebből aztán volt részünk bőven! Különösen az elmúlt 6 esztendő során!
  gyf hatalomra kerülésekor kezdődött az igazi terror amely felmérhetetlen kárókat okozott az országunk lakosságának.”
 • 64. vitriol2 2010. március 08. 13:42
  „és a 63-ban felsorolt "cselekedetekről "Novák Előd, a Jobbik alelnöke/ vagyis Emöke a -nyiltan nyilas kurucinfo egyik szerkesztöje/ a múlt héten nyilvánosságra került hangfelvételek ellenére úgy nyilatkozott: a Magyarok Nyilai szerinte nem terrorszervezet. Úgy vélte, a média jelentősen túloz, mivel ártatlan embereknek nem esett bántódása, ráadásul a támadások komolyabb károkat nem okoztak. Ezért ezeket a támadásokat inkább "gyerekes csínytevésnek" tekinti, amiket a média most felnagyít. Az ügyészség az ügyben terrorcselekmények gyanúja miatt nyomoz."
  Bocsi, de nem tudom, hogy mit is szolnál ha Téged vernének VÉRESRE ugy mint Csintalant, vagy robbangatnának házadnál? tán Te is ugye "gyerekles csinytevésnek" gondolnád az egészet.”
 • 63. vitriol2 2010. március 08. 13:38
  „LAZA 2010.03.08. 12:35 " lehet, hogy igazad van a "képen szereplő" hölgy "kinézetével" da attol még tudod igaz az, hogy a jobbikkal együttmüködö "hidfoglalot" és csapatát az alábbi büncselekményekkel vádolták meg- tudod a most leirásra kerülö "cselekedeteket" a nemzetiszocilaista irányultságu és tagságu - szintén a jobbikkal együttmüködési szerzödést aláiro- "betyársereg" honlapjárol "vettem" tudod ahol az alábbi "cimszoval" kezdödik a felsorolás:
  "Betyáros cselekedetek ma
  A Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg néhány állítólagos akciója
  2007. december 11. - Lakásának mélygarázsában négy ismeretlen, fekete ruhát és csuklyát viselő férfi megtámadta Csintalan Sándort, a Hír TV műsorvezetőjét, volt szocialista országgyűlési képviselőt, aki súlyos sérüléseket szenvedett a kezén és a fején. (A szervezet az egyik hazafias, jobboldali internetes portálon november elején már hallatott magáról, amikor Molotov-koktélos támadásokat vállalt magára két szocialista országgyűlési képviselő háza ellen. Közülük az egyik, Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő volt, akinek adonyi családi házára október 24-én két Molotov-koktélt dobtak.)

  2007. december 16. - Ismeretlenek feltehetően három Molotov-koktélt dobtak Kóka János Normafánál épülo házára. Ugyanazon a hétvégén ismeretlenek rálőttek Hiller István MSZP-alelnök házára is, az épületet két lövés találta el.

  2008. február 8. - Gödön, Cegléden, Dunaújvárosban, Kunhegyesen és Rácalmáson összesen öt szocialista képviselő házára dobtak Molotov-koktélt ismeretlenek.

  2008. április 1. - Molotov-koktélt dobtak az újlipótvárosi Hollán Ernő utcai fasisztázó, magyarellenes jegyirodára, amely teljesen kiégett. "

  2008. június 26. - Két buzibár is Molotov-koktél kapott figyelmeztetésül a közeledő homokos felvonulás miatt.

  2008. szeptember 3. - Ismeretlen összetételű gyúlékony anyag vagy robbanószer felhasználásával megrongálták Szilvásy György, a titkosszolgálatokat irányító miniszter lesencefalui nyaralóját. A nyaraló ajtaja berobbant; az épületben senki nem tartózkodott.

  2009. március 6. - Egy szabadszállási telephelyen felrobbantottak egy vadonatúj autóbuszt. A kár eléri a százmillió forintot. Az akcióra azért került sor, mert "a magyarok ellen vonuló cigányokat szállította Ózdra" a busz vállalat.

  2009. április - A perzekútorok elkaptak 4 fiatalembert, akik állítólag focilabdába rejtett pokolgépekkel akarták felrobbantani több MSZP-s politikus házát.”
 • 62. LAZA 2010. március 08. 12:35
  „Meg kell nézni ezt a hölgyeményt a képen!
  Monnyon le az egész Jobbik! Gaz terroristák!Ja,hogy az ártatlanság vélelme?
  Gaz terroristáknál,rasszistáknál,fasisztáknál ilyen nincs!
  Van viszont a mi Hagyó elvtársunknál,barátunknál.Ott van!
  Pénzt vagy életet!”
 • 61. vitriol2 2010. március 08. 11:18
  „2009. június 14., vasárnap 15:58 |
  Együttműködnek ezentúl a nemzeti radikálisok - jelentette be Toroczkai László és Vona Gábor Szegeden. Többek között a melegfelvonulást akarják megakadályozni. Bemutatkozott az önvédelmi mozgalomként jellemzett Betyársereg is.

  Összefognak és együttműködnek ezentúl a ,,valódi nemzeti oldal" képviselői - jelentette be Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tiszteletbeli elnöke azon a sajtótájékoztatón, melyet Vona Gáborral, a Jobbik elnökével, Zagyva György Gyulával, a HVIM elnökével, Kiss Róberttel, a Magyar Gárda főkapitányával és Tyirityán Zsolttal, a Betyársereg képviselőjével tartott vasárnap Szegeden. Az összejövetel helyszínét és dátumát az indokolta, hogy 1919 június 14-én Horthy Miklós Szegeden alapította a Nemzeti Hadsereget.

  A szervezetek közötti zártkörű megbeszélés egész délelőtt tartott Ópusztaszeren és a ,,Szeged környéki pusztákon". Ott volt többek között Budaházy György, és a Magyar Rock Nemzeti Egyletet képviselő Sziva Balázs is.


  Zagyva György Gyula, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője, Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke, Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke és Kiss Róbert, a Magyar Gárda főkapitánya
  A házigazda szerepét is magára vállaló Toroczkai közölte: sikeres volt a tárgyalás, az együttműködés ezentúl intézményesebb lesz.

  Vona Gábor arról beszélt, hogy bár a nemzeti oldal sokszínű, mégis a cél azonos: erős magyar nemzet a határokon innen és túl. Kiss Róbert a Magyar Gárdát a nemzeti önvédelem gerincének nevezte, és először állt a nyilvánosság elé a Betyársereg. Tyirityán Zsolt úgy mutatta be magukat, mint önvédelmi mozgalmat, amely a ,,szabad hadviselés, népi ellenállás" elvét követi. Nem hierarchikus szervezet, ,,hanem klánok laza szövetsége", tagjai eredményesek a küzdősportokban. Január óta léteznek, időnként a hírekben is szerepelnek, csak senki nem tudja, hogy róluk van szó - tette hozzá Toroczkai. A kérdésre - milyen tartalmú hírekről beszél -, így válaszolt: közösségvédelmező és sport.

  Ellenszélben építette fel intézményrendszerét a nemzeti oldal, amely csak látszólag nem egységes - fogalmazott Zagyva, aki szerint a látszólagos véleménykülönbségek kommunikációval áthidalhatók.”
 • 60. vitriol2 2010. március 08. 10:28
  „t-a-ibi 2010.03.07. 17:44 - és a Ti eszme/elvárs- jobbikuss gárdistátok aki horogkeresztes zászloval "takarta le az általa állati modon legyilkolt barátnöjét, vagy tán ezek sem semmi:ű
  "Egy csóri gárdista által a fiát gárdatagnak szánó gondoskodó édesapaként jellemzett "bajtársat" és "nemzettestvért" korábban 7 év 8 hónap fegyházra ítélte a bíróság erőszakos közösülés, szemérem elleni erőszakos fajtalanság, folytatólagosan elkövetett megrontás, természet elleni erőszakos fajtalanság miatt.

  Hétszer volt büntetve - utoljára 2005-ben elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakért, könnyű testi sértésért és ittas járművezetésért - a gárda 41 éves Zala megyei parancsnoka, Dolgos Péter. "”
 • 59. Túrabakancs 2010. március 08. 09:10
  „meir!
  Nem az a lényeg hogy te mit hadoválsz, hanem hogy nekem az 55-ös
  hozzászólásomban bizonyíthatóan igazam van! Szerinted miért nőttek
  Magyarországon azelőítéletek veletek zemben, csak úgy? Az általad
  említett " Alfred Rosenberg" zsidó származású emberke volt, így
  hogy lehetett szerinted a náci eszmék atyja?! Ha gy volt, akkor elgondol-
  kodtató ez az egész a történetetekkel kapcsolatban.”
 • 58. vitriol2 2010. március 08. 06:51
  „cyborhhungaristák és nemzetiszocialsiták:
  sajnos a magyar politikai elit nem mentes a törvényekbe ütközö cselekedet elkövetésétől, de csak a szélsőjobbon vannak olyanok akik.:
  -fegyveres, illetve Molotov-koktélos támadásokat hajtanak végre-
  -országgyűlési képviselő házánál helyeznek el futball-labdába rejtett pokolgépet.
  - embert vernek véresre
  tehát mig van lehetőség ne a szélsőjobbosokra adjuk sem a kopogtato cédulánkat sem szavazatainkat.
  és egy kis konkrétum is:
  " Egy csóri gárdista által a fiát gárdatagnak szánó gondoskodó édesapaként jellemzett "bajtársat" és "nemzettestvért" korábban 7 év 8 hónap fegyházra ítélte a bíróság erőszakos közösülés, szemérem elleni erőszakos fajtalanság, folytatólagosan elkövetett megrontás, természet elleni erőszakos fajtalanság miatt.

  Hétszer volt büntetve - utoljára 2005-ben elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakért, könnyű testi sértésért és ittas járművezetésért - a gárda 41 éves Zala megyei parancsnoka, Dolgos Péter"”
 • 57. meir 2010. március 08. 03:20
  „54-es!! = Julius Streicher a Der Sturmer alapitoja!
  55-os!! = Alfred Rosenberg Naci Foideologus!!
  legalabbis a szovegeik utan itelve!!”
 • 56. t-a-ibi 2010. március 07. 17:44
  „LŐFEGYVERREL TERRORIZÁLTA A -ZSIDÓ- DIÁK A PÉCSIEKET!----zsidó terrorista!

  Könnyen lehet, hogy újabb tételekkel bővül a március elején lövöldöző pécsi diákok bűnlajstroma. Jelenleg garázdaság vétségének alapos gyanújával hallgatták ki az egyik külföldi, zsidó származású diákot, de a szakértői jelentés, és a tanúvallomások további bűncselekményeket feltételeznek.
  A biztonsági szakértők hangsúlyozzák, az zsidó fiatalnak nagy szerencséje, hogy ezt a pisztolyos mutatványt hazánkban adta elő, hiszen szülőhazájában hasonló esetben célzott lövéssel vetettek volna véget az eseményeknek
  Mint ismert, a március eleji lövöldözés során egy bolt ablakában pihenő macskát vettek célba a fiatalok, mivel a cirmost ugató kutyák zavarták a nyugalmukat. A helyszíni beszámolók szerint, a bolt kiérkező tulajdonosát ugyancsak célba vették a pisztollyal az akkor incidens során. a fiatalokat végül a kommandósok vitték el a helyszínről.
  A Vasárnapi Hírek jelenlegi információi szerint, a két fiatalt a környéken lakók közül többen is arrogáns és agresszív párosként jellemezték.”
 • 55. Túrabakancs 2010. március 07. 17:37
  „meir!
  Gondolom képben vagy valamennyire a magyar fehérgalléros
  bűnözők származásával kapcsolatban ugye? Akiket mostanában
  emiatt elkapdostak, bizony nagyon nagy százalékban a zsidó
  nemzet leszármazottainak az emberkéi. Ha a jövőre nézve ezek
  a jogos letartóztatások folytatódni fognak, /mert bizony fognak/ akkor majd ezen a fórumon az üldöztetésekről fogsz hadoválni?! Meg hogy mennyire rasszisták a magyarok? Inkább
  azzal foglalkozz, hogy meggyőzd azokat, akik miatt idáig jutott
  a magyar gazdaság /nagyrészt/és oszt ki őket, nem szabadott
  volna ennyire arcul vágni a magyar lakosokat. Kiszabadítottátok a szellemet a palackból, most meg kétségbe vagytok esve emiatt! Csak rajtatok fog múlni mennyire fog
  a magyar nemzet továbbra is egyenlő partnernek tekinteni titeket, mert sajnos ezt ti irányunkba nem tettétek meg.”
 • 54. t-a-ibi 2010. március 07. 15:35
  „A komcsik-libsik újabb áldozata. Ide juttatják a megfáradt embereket.

  A tizedik emeletről kiugorva vetett véget az életének egy idős asszony vasárnap reggel nyolc óra után Marcalvárosban.
  Nyugodjék békében.”
 • 53. t-a-ibi 2010. március 07. 15:25
  „A komcsi-zsidó bűnözők- az hatalmi terroristák újabb gyöngyszeme.

  Felfüggesztette párttagságát az MSZP-ben Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettes. Balogh Zsolt, a BKV egykori vezérigazgatója adott interjút a szombati Magyar Nemzetnek, és ez sarkallta Hagyót párttagsága felfüggesztésére és kerületi elnöki posztjáról való lemondására - indokolta meg a lépést Nyakó István MSZP-szóvivő.

  <moderálva>
  Jön a jogállam, jön a Jobbik!
  A Keresztény Magyar visszakapja jogait, szülőföldjét-hazáját.”
 • 52. Eva- 2010. március 07. 13:58
  „51-hez

  nem a törvények bizonyítják hogy bűnösök, hanem az önkényes itélkezők!
  Baromi nagy a veszély!hogy elveszik a jogállam
  és aztán sok év eltelte után ismét összetöri a "nép a gijotint, mert békés életet vágyik!"

  azt nem tudom, el lehet-e kerülni az élményt még?”
71 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázár vita - Áremelés: a Fidesz szerint lesz, az MSZP szerint nem

A Fidesz brutális gázáremelésről beszél, az MSZP szerint nincs szükség gázáremelésre. Tovább olvasom