Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Fidesz: kormánynévsor csütörtökön

Csütörtök délután elkezdi ismertetni a leendő kormány személyi összetételét a Fidesz - derült ki Szijjártó Péter újságírói kérdésekre adott válaszaiból szerdán Budapesten.

A Fidesz szóvivője sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére azt mondta: a kormánynévsorral kapcsolatban csütörtökön nagyon sok kérdésre választ kapnak az újságírók. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke ki fog állni, és tesz egy bejelentést a leendő kormányzati kérdésekről.
Azzal kapcsolatban, hogy ő és Varga Mihály, a párt alelnöke kísérte el Orbán Viktort szerdán a Sándor-palotába, Szijjártó Péter úgy fogalmazott: őket érte a megtiszteltetés. A leendő pozíciójukra azt válaszolta, sok minden megjelent már az ő és Varga Mihály jövőbeni munkájáról, azt nem tudja, hogy a helyes megoldások köztük voltak-e, de csütörtökön erre is választ adnak.
Kérdésre hangsúlyozta, csütörtökön a teljes kormánynévsort ugyan még nem ismertetik, annak csak egy részletét.
A Fidesz keddi elnökségi ülésével kapcsolatos felvetésre kifejtette: az elkövetkező időszak menetrendjéről tárgyaltak. Szó volt a frakció alakuló üléséről, amelyet a jövő héten tartanak és az Országgyűlés alakuló ülésére vonatkozó előkészületekről is.
Orbán Viktor, a Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltje Varga Mihály és Szijjártó Péter társaságában érkezett meg szerdán délelőtt a Sándor-palotába, hogy a kormányalakítással kapcsolatos kérdésekről tárgyaljon Sólyom László államfővel.
Az MTI fideszes forrásokból úgy értesült, nem véletlen, hogy éppen ők kísérték el a pártelnököt, ennek - mint fogalmaztak - "önmagán túlmutató jelentősége" van.
Az MTI információi szerint Szijjártó Péter a kormányfő személyes szóvivője lehet, Varga Mihály alelnök pedig "miniszterelnök-helyettesként" dolgozhat majd az újonnan felálló kabinetben.
Orbán Viktor hétfőn azt mondta, amíg a köztársasági elnök nem kér fel valakit arra, hogy kezdje meg a kormányalakítási tárgyalásokat, addig ő sem személyekről, sem a minisztériumok számáról nem nyilatkozik.

Olvasóink írták

 • 13. lótusz 2010. május 02. 17:21
  „most majd jön a jobbik.”
 • 12. Eva- 2010. április 30. 10:14
  „11-hez

  most már kellően kioktattál, most már hozzákezdhetsz a tételes cáfolathoz is!

  //cáfolatot ugyanis még egyet sem olvastam tőled--visszakereshető írott forrást is megjelőlhetnél alátámasztásul , hogy visszakereshessem azt, hogy mire alapozol.

  Ha kéred én tudom prezentálni a pontos forrásokat.
  egyébként aki komenistáz, az rágalmaz!, mert nincsenek ismeretei semmiről.
  Rágalmazni pedig úgy a legkönnyebb! még a hazudozás érzetének féke sem gátol!//”
 • 11. szocdem 2010. április 30. 09:03
  „9. Eva- 2010.04.29. 17:37

  "tény, hogy a magyar termékeket kétszer akkora energia felhasználásával és kétszer annyi munkaórával állítják elő, mint a hasonlóakat a világban.E tényt az alacsonyan tartott munkabérrel kompenzálják."

  Kedvbes Eva!
  Ezt a féktelen baromságot melyik MSZP szemináriumon sulykolta beléd valami megélhetési vadbarom??? Egy szó sem igaz belőlle!
  Mivel ilyeneket még ma is le mertek írni - a magatok mentegetésére- bizony kommunisták vagytok mind: a szociáldemokraták, kisemberek ellenségei. Talán Te olvasd át a történelmet mielőtt ilyen nagyívű eszmefuttatásokba kezdesz, s ha már véletlen átolvastad, akkor nem ártana ha fel is fognád.(bár ez irányban az itteni "szerepléseid" alapján komolyak az aggályaim)

  Aztán nem ártana ha elébb nyugaton, majd itt nálunki s szereznél némi munkatapasztalatot a technológiákról, a teljesítményekről, a végtermékekről, és azok árszerkeztéről stb..

  Ha mindezt megtennéd, azután vélhetőleg Te magad is szégyelnéd ezt a végtelenül hamis, és hazugságokon alapuló, és azokat is terjesztő beírásodat kedvesem..”
 • 10. Phobos 2010. április 29. 21:39
  „6-7 napos munkahétről és sok fájdalmas reformról beszél Orbán szövetségese

  http://www.youtube.com/watch?v=cByoMuaSJVw&feature=player_embedded”
 • 9. Eva- 2010. április 29. 17:37
  „1-hez!
  Téged okosabbnak tartalak, mintsem hogy még mindig komcsizz!

  linkelem , ha kéred a forrásokat!
  anno Marx fiatal korában a kommunák közösségée elvére építve részt vett egy mozgalom félében, amelynek végső összegzése volt a kommunista kiáltvány.
  a kifejezést Morusz Tamás találta meg az ősközösségi társadalomformára utalva.

  Lenin magát elkülönítendő a bolsevik szárny legradikálisabb változatára alkalmazta ezt a megkülönböztető kifejezést. Sztálin használta, de nem alkalmazta a Lenini elvet, hanem proletárdiktaturává alakította , ahol a diktatúra jelleg volt a domináló.

  Magyarországban A Lenin által kitalált forma élt 133 napot!!
  De kommunista párt sem volt hatalomközelben csak igen rövid ideig , mert még elnevezésében sem vallotta a diktatórikus Sztálin által alkalmazott elveket.

  ez nem jelenti azt, hogy szorgos emberei nem lettek volna,ahogy ma is vannak--akik túlteljesítenek.

  Megnézheted a szociáldemokrácia történetét
  vagy a pártok elnevezéstörténetét is.

  Nos , aki most komenistázik az két dolgot tesz:
  rágalmaz, amely rágalom ellen nem lehet védekezni és még dühös is, hogy a komenistákat nem lehet megkülönböztetni ránéztére.
  vagy kifejezi abszolút tudatlanságát.

  Most győzött 2/3-dal az orbáni rend! Nem tudjuk milyen lesz.

  tény, hogy a magyar termékeket kétszer akkora energia felhasználásával és kétszer annyi munkaórával állítják elő, mint a hasonlóakat a világban.E tényt az alacsonyan tartott munkabérrel kompenzálják.
  Most vagy az energia felhasználás csökkentendő, vagy a munkaórák /nyersanyagok száma/mennyisége.

  ezen kár vitázni.
  de ezt a tényt nem a komenisták állították elő, mert erre ráhatásuk nem volt márcsak az időtáv miatt sem.
  Hogy a termékek nem korszerűsödtek annak megint egy bonyolult oksorozata van.”
 • 8. kefefejű 2010. április 29. 15:56
  „7re:
  Mondandóddal teljesen egyetértek, DE az ég szerelmére tanulj már meg helyesen írni!!!”
 • 7. laposibenö 2010. április 29. 10:19
  „A legjob ez a személyes szóvivőség. Viktor ugy látszik ugy akar kormányozni is ahogy ellenzékivezérkedett.
  Meg se szólal. Igy aztán majd a Szijjárto urtol lehet kérdezgetni. Edig aszt hittem ijesféle privilégiuma csak az angol kirájnőnek van. Vagy estleg inentöl minden miniszternek is személyes szovivője lessz? Lehetne minden képvislőnek is! de már akor lehetne a szovivőknek is szóvivője.. Föleg a bürokráciacsökkentés jegyében. Ajaj nem <moderálva>...szagu ez a nagy igyekezet vezéretektöl a szeméjes felelösség átháritására vakegér déligyümölcsárusok?”
 • 6. Jandex 2010. április 29. 06:58
  „Én már most rosszabbul élek mint négy év múlva!!! :)))”
 • 5. Primax 2010. április 28. 23:11
  „Mai hír (privátbankár.hu ) Pokorni nyilatkozatáról :
  " A BNP Paribas elemzői szerint az ilyen nyilatkozatok "szükségtelenek és nem tanácsosak", mivel bizonytalanságot keltenek az MNB jövőbeni függetlenségével kapcsolatban, és hozzájárulhatnak a kockázatkerülés újbóli megjelenéséhez a magyar piacon.
  A cég szakértői közölték: nem várják, hogy a Fidesznek sikerül elérnie Simor András távozását, mivel ez feszültséget szítana az EU-val és az euróövezeti jegybankkal fennálló kapcsolatokban, amit "Magyarország jelenleg nem engedhet meg magának". Mindazonáltal már a kormány és a jegybank közötti konfliktus lehetősége is "rossz hír a forintnak és a kötvénypiacnak" - áll a BNP Paribas kommentárjában.
  Hasonló megállapításokra jutottak az üggyel kapcsolatban más nagy londoni házak is."
  Még nem is kormányoznak, de máris tudnak ártani az országnak...”
 • 4. zola3 2010. április 28. 22:32
  „Ich habe am Sonntag geglaubt, dass du dieses SPIEL beendet hast. Du hast GEWONNEN.
  Ez már csak egy komolytalan játék.
  STOP LEGYEN MINDEN FRONTON”
 • 3. creat 2010. április 28. 21:55
  „Teljesen jól csinálják ezek a fiúk. Úgy csinálnak, mintha most lázas munka folyna és most menne a tanakodás a névsorról. Le merném fogadni, hogy az egy hónappal ezelött ugyanúgy meg volt, mint most. De kell ez a kis szinjáték!
  Petike! Igazából a hülyítéseket be kellene fejezni! Nyertetek. Hozzá kellene látni a munkához! A választások elött vezéretek azt mondta, hogy a választások éjszakáján, legfeljebb másnap elkezdetek dolgozni. Egyenlőre nem úgy néz ki a dolog. Még mindig csak maszatoltok.
  Én ugyan nem is várok sokkal többet tőletek, de azért a 300 forintosoknak nem ezt igértétek. Ők fogják ám hamarosan kiabálni a "Viktor takarodj" szöveget.”
 • 2. Primax 2010. április 28. 20:18
  „"önmagán túlmutató jelentősége"
  Megható.
  Mint látható : megfelelő helyezkedéssel - és egy "kis" türelemmel ( 8 év ) - milyen sokra viheti egy ember.”
 • 1. kolombela 2010. április 28. 20:10
  „Senkit nem ér meglepetés, elég ha visszakeres az előző ciklus kormány összeállítására. Semmi új, bűnözők és komcsik, ez lesz az "új" kormány.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban alakul meg a Jobbik képviselőcsoportja

A leghűségesebb városban, Sopronban tartja szerdán és csütörtökön alakuló ülését a Jobbik… Tovább olvasom