Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Fidesz: Gyurcsány főtanácsadójának felesége lett az NHH elnöke

A Fidesz etikátlannak és a következő kormány mozgástere szűkítésének tekinti Rozgonyi Krisztina kinevezését az NHH elnöki posztjára.

Ezért kormányra kerülésekor "azonnal meg fog mindent tenni annak érdekében, hogy az NHH a mindenkori kormány hivatala legyen".

Nyitrai Zsolt, a Fidesz informatikai és telekommunikációs munkacsoport vezetőjének szombati közleménye szerint Bajnai Gordon miniszterelnök "sajátosan értelmezte" a törvény szövegét, amikor közvetlenül a választások előtt egy kormányhivatal, nevezetesen a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának elnöki tisztségébe Rozgonyi Krisztinát, Braun Róbert - Gyurcsány Ferenc főtanácsadójának, Medgyessy Péter kommunikációs helyettes államtitkárának - feleségét nevezte ki, akinek a megbízatása február 1-jétől 2013. december 31-ig szól.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: az NHH az elektronikus hírközlésről szóló törvény szerint kormányhivatal, vagyis általában a mindenkori kormány szervének szokás tekinteni, és a mindenkori kormány utasításai szerint jár el. Ezzel szemben Bajnai Gordon nyilván úgy gondolja, hogy bárki alakít is kormányt a tavaszi választások után, mégis az addigra már biztosan nem létező mostani, átmeneti kormány - vagy még inkább Gyurcsány Ferenc - utasításait kell követnie az NHH-nak - olvasható a közleményben.

Nyitrai Zsolt emlékeztetett arra: Rozgonyi Krisztina mint médiajogász került az NHH Tanácsába 2004. január 1-jével úgy, hogy már akkor is vita előzte meg, alkalmasnak tekinthető-e a feladatra. A törvény ugyanis a tanácsi tagságot legalább hároméves hírközlési szakmai gyakorlathoz köti, a médiajogászi munka pedig nem tartozik ezek közé, hiszen ilyen jellegű tevékenységet az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) munkatársai végeznek - vélekedett. Felidézte, az új NHH elnök kinevezéséről szóló közlemény szerint Rozgonyi Krisztina egyik fő szakterülete a digitális átállás, ami azonban - mint fogalmazott - sajnos az NHH fiaskói közé sorolandó, és ez szintén aggályossá teszi az új elnök szakmai alkalmasságát.

Aggályos nevezte az is, hogy éppen a miniszterelnök nevez ki az utolsó pillanatban, kormánya ciklusán messze túlmutató mandátummal "ejtőernyősöket", holott moratóriumot hirdetett, mivel etikátlannak, a következő kormány mozgástere szűkítésének tartaná az ilyen kinevezéseket.

"A Fidesz ugyanígy tekint a mostani kinevezésre, etikátlannak és a következő kormány mozgástere szűkítésének tekinti, ezért kormányra kerülésekor azonnal meg fog mindent tenni annak érdekében, hogy az NHH a mindenkori kormány hivatala legyen" - zárul Nyitrai Zsolt közleménye. Bajnai Gordon miniszterelnök február 1-jei hatállyal Rozgonyi Krisztinát nevezte ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa elnökévé. Rozgonyi Krisztina 2004 óta tagja, 2006 ősze óta pedig alelnöke az NHH Tanácsának.

Olvasóink írták

 • 4. jörg 2010. január 31. 12:06
  „Aranyközépút

  Ott fognak sírni, ahol senki se látja”
 • 3. gjozsi88 2010. január 30. 17:48
  „Aranyközépút!

  "Az ő pártfogoltja építené a szerencsi erőművet, a King city nevű förmedvényt a velencei tóra (szerencsére kicsit odébb tették)"
  Már az is baj, hogy épít valamit!
  A jobboldal milleniumi kereszteket állitott 98-02 közt és hagyott gödröt az Erzsébet téren!
  A jobbik -talán még emlékszel- 4 kereszt mellé egy 5.et is akart állitani Csornán!!!
  Látod a különbséget!
  Nem az fontos ki építi, hanem hogy mit épít!!!”
 • 2. AranyKözépút 2010. január 30. 17:33
  „Okos ember tudja, hogy az MSZP a mai napig is a mocskosan korrupt Gyurcsány és körét jelenti.
  Mindenhova odapofátlankodott a maga bandájával.
  Az ő pártfogoltja építené a szerencsi erőművet, a King city nevű förmedvényt a velencei tóra (szerencsére kicsit odébb tették)és most az NHHba is.
  Reméljük olyan keserű sorsa lesz ennek a nőnek, hogy inkább bőgve távozik.
  Ne politikai alapon válasszanak ...mondjuk ez meg reménytelen,idealista elképzelés.”
 • 1. gjozsi88 2010. január 30. 17:31
  „A baloldalnak többek közt lenyomták a torkán a bebetonozott fideszes főügyészt Poolt Pétert, aki az összes gaztettüket megakadályozta bíróság elé állítani!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejezze be a Fidesz a törvénysértő kampányt

Az MSZP szerint súlyosan jogszerűtlen, hogy a Fidesz-KDNP Pest megyei képviselőjelöltjeit bemutató… Tovább olvasom