Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

A Jobbik nevével visszaélve gyűjtenek ajánlószelvényeket

Visszaélnek a Jobbik nevével azok a pártok és független jelöltek, akik a Jobbik nevében szedik össze az ajánlószelvényeket Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több választókerületében - állította Vass Zoltán, a párt egyéni képviselőjelöltje sajtótájékoztatón kedden Nyíregyházán.

A politikus szerint a nagy pártok folyton arról beszélnek, hogy a kampánynak tisztának és becsületesnek kell lennie, viszont éppen ezek az országgyűlési pártok szegik meg az ígéretüket.

Az általuk indított akciónak egy célja van: ellehetetleníteni és lejáratni a Jobbikot, a független képviselők közül többen pedig a Jobbik hátán szeretnének bejutni az Országgyűlésbe - vélekedett Vass Zoltán. Azt állította, hogy ezen szervezetek emberei megkeresik a körzetek polgármestereit és választóit, s magukat a párt képviselőjelöltjének kiadva gyűjtik az ajánlószelvényeket.

Kiss Sándor, a párt nyíregyházi alapszervezetének elnöke emellett aggályosnak és helytelennek tartja, hogy a kisebb településeken az önkormányzatok saját dolgozóikkal juttatják el a választókhoz a kopogtatócédulákat. Ezeket a hivatalsegédek a kézbesítés után rögtön visszagyűjtik - állította.

Az ajánlószelvények kézbesítése országszerte hétfőn kezdődött és péntekig tart.

Olvasóink írták

 • 20. termeszetes 2010. február 17. 13:41
  „Aki választási csalást követ el,miért nem zárják ki? Kampánypénz, cédulahamisítás, más nevében gyűjtés, vesztegetés a céduláért stb. Ezt ki ellenőrzi és számoltatja el?
  Ennyi erővel ma mondom a főnöknek, hogy havi 20E forintos mobilkeretet kitolom 200E-re. Mert ezt így lehet.(kampánypénzre gondolok)”
 • 19. gjozsi88 2010. február 14. 13:11
  „javítás:
  A józsefvárosban!!!”
 • 18. gjozsi88 2010. február 14. 10:51
  „A makulátlan jobbik képviselőjelöltjét nem engedték indulni a ferencvárosi időközi választáson, kopogtatócédulával való visszaélés miatt!!!
  Persze tudjuk, ez is konszepciós ügy volt!!!”
 • 17. szocdem 2010. február 12. 14:18
  „Heheheheheheheheheheheh!

  Még hogy lejáratják a Jobbikot!

  Szerintem lejáratják magukat a mindenféle kis hullámpártok képviselői hogy Jobbikosnak vallván magukat hozzájussanak a cédulához...
  Azért ennyire nem kéne elbizakodottnak lenni eftikéim - még elég rövid az újbolsi multatok ehhez..”
 • 16. t-a-ibi 2010. február 11. 16:07
  „A Jobbik szerint az MSZP és a Fidesz elmúlt időszakban tett nyilatkozatai azt mutatják, hogy a nagy pártok csak "szavazógépként" tekintenek az idősekre, akiket elegendő a választások éveiben megszólítani.

  Sneider Tamás, a Jobbik szociálpolitikáért felelős alelnöke szerdán shangsúlyozta: pártja nyugdíjprogramjában ezzel szemben már rövid távú intézkedések is szerepelnek, amelyek részeként választhatóvá tennék a magánnyugdíj-pénztári tagságot, valamint a minimálnyugdíj szintjére csökkentenék a korábbi rendszer közel harmincezer funkcionáriusának járó kétszázezer forint körüli nyugdíjat.

  Sneider Tamás szerint a pártállam funkcionáriusainak járó, havi 200 ezer forintos "diktatúranyugdíjak" drasztikus csökkentése mindössze 30 ezer embert érintene hátrányosan, miközben az így szabaddá váló összegből évi néhány tízezer forintot nyerhetnek a kis- és középnyugdíjasok.

  A Jobbik közép- és hosszú távon a családpolitikai, illetve demográfiai intézkedéseivel összhangban kívánja alakítani a nyugdíjpolitikát. Ennek része többek között egy úgynevezett "szülőtartási életjáradék" is, amelyet a felnőtté váló, és munkába álló gyermekek személyi jövedelemadójából különítenének el a szülők számára. Ezzel, az anyák nevelőmunkáját elismerő nyugdíj-kiegészítéssel lehetővé válna, hogy a családok több gyermeket vállalhassanak, olyanokat akik egyúttal a társadalom hasznos tagjaivá is válnak - mutatott rá Sneider Tamás.”
 • 15. Hori 2010. február 10. 23:33
  „Nálam ma egy LMP-s járt, hogy Jobbiknak szedi!
  Kilitin a nagyszülőknél a Magyar Kommunista Munkáspárt próbálja összeszedni a Jobbik nevében. Ez azért már gusztustalan:D”
 • 14. Goldmund 2010. február 10. 22:32
  „6. jörg 2010.02.09. 23:01
  "az igen tetszik nekem is, hogy a közigazgatást úgy alakítanák át, hogy minden közhivatalnoknak önértékelést kellene készítenie, amelyben megindokolja tevékenységének társadalmi hasznosságát!"

  Ennek konkrétan utánakerestem: nem a közhivatalnoknak (tehát az alkalmazottnak), hanem a közhivatalnak (tehát az intézménynek) kell ezt tennie. Hadd idézzem pontosan:
  10.oldal:
  "A központi és helyi közigazgatás szervezetrendszerének működését felülvizsgáljuk, a párhuzamos vagy felesleges tevékenységeket megszüntetjük, az indokolatlan széttagoltságot felszámoljuk.
  A felülvizsgálat során minden költségvetési szervnek meg kell fogalmaznia saját küldetését és konkrét feladatait. Minden közhivatalnak önértékelést kell készítenie, amelyben megindokolja tevékenységének társadalmi hasznosságát. Ismerteti azokat a teljesítmény-mutatókat (egyben értékeli azok alakulását), amelyek jelzik, hogy a felhasznált erőforrásokhoz képest a szervezet milyen eredményeket produkált. A beszámolókat az Állami Számvevőszékkel kell megvizsgáltatni és véleményeztetni."

  Ugye ez így egészen más!

  Érdekes módon a fikázók sosem idéznek pontosan. Csak úgy dobálóznak a szavakkal, ha mellélőttek, sebaj, egy másik cikknél még ugyanezt megismétlik.
  Úgy gondolom, csak úgy érdemes véleményt mondani, ha az ember idézi a forrást (méghozzá egész bekezdést), nem csak leírja, hogy "fú, a Jobbik ilyen meg olyan marhaságot akar, le van írva az x-dik oldalon!"”
 • 13. Goldmund 2010. február 10. 22:16
  „11.hsz-ra:
  Amit az atv ír a Jobbikról, azért ne vagyük készpénznek!

  Akinemfél és mások is többször idéznek olyat a Jobbik programjából, ami egyszerűen nincs benne - legfeljebb jó adag elllenszenvvel és szelektív olvasással beleképzelhető.
  Őszintén remélem, hogy aki véleményt akar formálni a Jobbik programjáról, az nem hiszi el "bemondásra" az újságokban és internetes fórumokon elhangzó kuvikolásokat, hanem legalább egy-két témában elolvassa a Jobbik programját. Utána tudja, hova tegye az ilyen hozzászólásokat.”
 • 12. magzol 2010. február 10. 14:53
  „Nálunk a miépes jelölt próbálkozott a jobbik nevében szedni, már jelentettem a dolgot a Jobbik felé.”
 • 11. Agent 2010. február 10. 14:45
  „Látom a jobbik is begyűjtött magának pár idiótát...agyam leállt ettől:):)
  http://atv.hu/cikk/20100209_jobbik_nem_baj_ha_polgarhaboru_lesz_a_ver_megtisztit”
 • 10. t-a-ibi 2010. február 10. 14:08
  „Érdekes, hétfőn már megkaptuk a kopogtató cédulákat?
  Mások meg nem, hogy van ez? -valakiknek az önkormányzat emberei hordják, másoknak a postások?”
 • 9. Deir_Yassin 2010. február 10. 10:04
  „Bejött az, amitől az adatvédelmi ombudsman tartott: az ajánlószelvényekért megrongáltak sok postaládát Budapesten, pedig csak hétfőn kezdték a kézbesítést.

  Feltört postaládák ügyében nyomoz a rendőrség a főváros VIII. kerületében. Az MTI munkatársa látta, hogy az egyik Köztársaság téri lakóépületben a postaládák felét törték fel ismeretlenek.”
 • 8. Deir_Yassin 2010. február 10. 09:53
  „Érdekes Orbán Vittya a minap azt a mondta , hogy a magyar gazdaságnak nagy lehetőséget jelentene a keletei piacokra való bejutás. Milyen érdekes 1 évvel ezelőtt meg hallani sem akart róla. Vajon honnan vehette az ötletet?

  Pancser

  Mire gondolsz a cigány származásra? Nem hinném , hogy cigány származású lenne.
  ettől függetlenül nem zárom ki , hogy egy cigány, felelős a hazájáért tenni akaró ember lehessen. Képzeld kelet Mo.-ón sok becsületes cigány is tagja a Jobbiknak mert elegük lett a bűnöző fajtársaikból. Na?”
 • 7. pancser 2010. február 09. 23:58
  „Ahogy a mosonmagyróvári jelölt képét nézem, ..........soha nem emlegetem az emberek származását, de most nem tudom visszatartani magam. Azt az arcbőrt nem a nap barnította le. Mit szólsz ehhez <moderálva> Der_Yassin?”
 • 6. jörg 2010. február 09. 23:01
  „akinemfél

  Szemezgessél még kérlek ebből a diktatórikus tündérmeséből, az igen tetszik nekem is, hogy a közigazgatást úgy alakítanák át, hogy minden közhivatalnoknak önértékelést kellene készítenie, amelyben megindokolja tevékenységének társadalmi hasznosságát!
  Szerintem sikerülni fog!!!
  Vagy ahogy az államadósság ügyében balóné Morvai Krisztina az elengedésről beszélt: "majd megmondjuk, hogy nem akarjuk fizetni és kész..."
  Óriási!!!”
 • 5. jörg 2010. február 09. 22:49
  „Deir Yassin

  Mégis a legszórakoztatóbb rész a "külpolitikai orientáltságot" taglalja. Aszongya:
  " Bővülő exportlehetőségek vagy gyümölcsöző együttműködések ellenében keleti gazdaságok vállalatai számára biztosítjuk a "hídfőállás" lehetőségét az EU piacai felé"...
  Jelentem: A Józsefvárosi piac éppen ezt csinálja. Van ott akkora kiépített keleti hídfőállás, hogy jut belőle m inden emberlakta területre:
  KICI KÍNAI BOLT, OLCÓ, NEM DRÁGA.”
 • 4. jörg 2010. február 09. 22:45
  „Deir Yassin

  Még az újonnan megalapítandó Nemzeti Beruházási Központ is kiváló indoklást ad saját hasznosságáról. Mondjuk Szabó Gábor vezetésével. Mert hát a számtalan intézményhez számtalan vezető kell és úgy tűnik, a csillagos budai éjszakában, nyál-foltos Jobbik-párnákon intézményvezetői álmok szövődnek....”
 • 3. Deir_Yassin 2010. február 09. 21:54
  „Csornán,Rábapatonán és Kónyban is csalnak a ..ideszesek.”
 • 2. IV.Béla 2010. február 09. 15:02
  „Azért ez vicc, hogy a főoldalról secc-perc alatt lekapják a cikket, "akinemfél" kommentjeivel viszont soha sem kezdenek semmit. Legalább tudjuk, hogy a modit és "akinemfél" professzort egy közös, nemes cél vezérli. :)”
 • 1. akinemfél 2010. február 09. 12:09
  „Nyugi ! A Jobbik fogja nyerni a választásokat 80 %-al. Hiszen a Jobbik programjában a www.jobbik.hu-n
  a 70-72.oldalon olvashatjuk,hogy lesz kotelezo sorkatonai szolgálat,és nem csak a fiuknak,hiszen rájuk fér már ez ! Ki szavazna arra,hogy a fiatalok inkább egyetemre járjanak ?
  Ott a keleti országrészben biztosan orulnek,hogy szakítunk az Europai Unioval,ami a program sok helyén szinte refrénként tér vissza,és az ország gazdasága újra keletre fog koncentrálni. Hiszen nekik mindegy,hogy kell-e majd vízum Ausztriába,de nem mindegy,hogy vízum nélkul utazhatnak majd Oroszországba és az oroszbarát Ukrajnába.
  Nyugi. A Jobbik nyeri a választásokat,elsopro folénnyel ! Ki ne támogatná,hogy az abortuszért súlyos buntetés járjon ?
  lásd www.jobbik.hu Hivatalos választási program. Hajrá Jobbik !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szili: új baloldalt kell építeni

A baloldal alapoktól történő újjáépítésére tett javaslatot Szili Katalin, a Szövetség a Jövőért… Tovább olvasom