Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Tűzoltók mentették a kukásautót Győrszemere-Nagyszentpálon

Győrszemere-Nagyszentpálon éjfél előtt nem sokkal sikerült kiszabadítani az elakadt kukásautót. Olvasónk szerint nem lett volna gond, ha murvával betömték volna a szentpáli utcákon tátongó lyukakat.




Mentési munkák az éjszakában.
Mentési munkák az éjszakában.


A szemetet teherautóra pakolták péntek reggel.
A szemetet teherautóra pakolták péntek reggel.

Győrszemere-Nagyszentpálról írok. Már tegnap este jeleztem telefonon, hogy egy kukásautó megsüllyedt. Ennek a dolognak vannak előzményei. Mi, a lakók már nagyon régóta küzdünk a polgármesterrel (Horváth Gyula), hogy csinálja meg az utakat. Megértjük, hogy a csatornázás előtt nem akar aszfaltozni, de murvával tökéletessen meg lehetne oldani és könnyű karbantartani. Tudomásunk van róla, hogy a kommunális szolgáltató már többször is jelezte, hogy nem hajlandó elszállítani a szemetet, mert annyira rosszak az utak, hogy tönkre mennek a 40 milliós autók, ez érthető is.

Tegnap este a beragadt kukásautót először egy helybéli szemétszállító próbálta kihúzni, majd jöttek a szemerei önkéntes tűzoltók és utána kettő győri tűzoltóság autói. Sokáig küzdöttek, de négyen sem bírtak vele. Ezután kiürítették a kukásautót az út közepére és úgy próbálkoztak, de így sem jártak sikerrel. Később jött egy csörlős autómentő teherautó és neki este fél12-re sikerült kihúzni az elakadt szemétszállítót.

Most arra azért kiváncsi lennék, hogy ez az autómentő akció mennyibe került - gondolom több százezer forint - és ezt ki fizeti ki? A komunális szolgáltató szerintem joggal követelheti Győrszemerétől. Már ideje lenne a polgármesternek elgondolkoznia, mert ebből a pénzből egész Nagyszentpál útjait le lehetett volna murvázni. Arról nem is beszélve, hogy a múlt héten a legnagyobb hóesésben aszfaltozásnak nem nevezhető kátyúzást végeztek, aminek nagy része már most tönkre ment. Ez így folyamatos pénzkidobás!

Korábban:
Olvasó-tudósítónktól kaptuk az információt, amely szerint a Győrszemeréhez tartozó Nagyszentpálon mentési munkák zajlanak csütörtökön késő este.

A probléma előzménye, hogy tudósítónk elmondása szerint nagyon rossz állapotban vannak az utak Nagyszentpálon, s bár már korábban többször is panaszkodtak Győrszemere polgármesterénél, sok előrelépés nem történt az ügyben.

Csütörtökön a kukásautó alaposan megsínylette az áldatlan állapotú úttestet: elakadtak. A segítségükre érkező tűzoltók számára sem egyszerű a mentés, olvasónk elmondása szerint már három tűzoltóautó van a helyszínen és a kukásautóból is már elkezdték az utcára szórni a hulladékot.

Olvasóink írták

 • 5. Mankapunka 2010. december 10. 11:13
  „Azt traktorral vagy markolóval kell húzni,egy tűzoltó autó csak szenved.”
 • 4. arrabonem 2010. december 10. 09:26
  „2. Túrabakancs
  Az útalap erősebb volt mint gondoltuk. Feltörte a csákány a kezem.”
 • 3. Maddie 2010. december 10. 08:51
  „Igen, a nagyszentpáli út sajnos ilyen. Mindenhol kátyú, itt-ott ugyan van beton, javarészt mégis földút, hatalmas kráterekkel tarkítva. Ha már a kukásautó is megadja magát, akkor el lehet képzelni ez az út milyen károkat tehet egy személyautóban....”
 • 2. Túrabakancs 2010. december 10. 08:50
  „arrabonem! /1/
  De "SZEMÉT" vagy, hogy mondhatsz ilyet?! :)))”
 • 1. arrabonem 2010. december 10. 08:15
  „Polgári engedetlenség a megemelendő szemétdíjak ellen. Még sok ilyen gödröt fognak ásni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adventi hangverseny az Szt. Gotthard templomban

Az idén 100 éves mosonmagyaróvári Bolyai János Általános iskola, Informatikai és Közgazdasági… Tovább olvasom