kisalfold.hu videó

2024.05.01. 13:11

Rekordszámú kerékpáros a Gurul a város programon Mosonmagyaróváron - fotók

Szerdán idén először startolt el a Gurul a város program Mosonmagyaróváron: ezúttal rekordszámú, mintegy négyszázötven kerékpáros pattant biciklire.

Mészely Réka

Május elsején hívta először a Flesch Központ a Gurul a város programra a kerékpározás szerelmeseit. Ezúttal a Flesch Központnál gyülekeztek azok a kerékpárosok, akik a közös mosonmagyaróvári tekeréshez kívántak csatlakozni.

kerékpáros
Sok-sok kerékpáros gurult egyszerre Mosonmagyaróváron - Fotó: Kerekes István

Ahogy már megszokhattuk, ismét sok család, baráti társaság érkezett a rendezvényre, kisgyerekektől a nyugdíjasokig több korosztály is képviseltette magát.

Samu Tímea, Flesch Nonprofit Kft. munkatársának tájékoztatása szerint rekordszámban csatlakoztak a programhoz. A túrák alkalmával hagyományosan gurulójegyeket kapnak a résztvevők, s most a szervezők által előkészített négyszáz darab nem is volt elég: további ötvenre regisztráltak. Tehát mintegy négyszázötvenen indultak útnak a Flesch Központtól és érkeztek vissza ugyanide a közös kerékpározás után, rendőri kísérettel.

A közös kerékpártúra ezúttal is szinte az összes városrészt érintette Mosontól, az Ipartelepen, Majorokon, a Halászi lakótelepen keresztül a Városközpontig.

A második Gurul a város program június 14-én este 8 órakor, a harmadik július 19-én este 6 órakor és a negyedik szeptember 21-én délután 4 órakor startol majd el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában