Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Tescós vagy Vecsési: átcímkézett káposzta Mosonmagyaróváron - fotók

A Tesco és a CBA is válaszolt megkeresésünkre.

A CBA válasza

Megkeresésünkre a CBA kommunikációs igazgatója elmondta, a beszállító céggel egyeztettek a probléma mielőbbi megoldásának érdekében. A CBA intézkedett az érintett termékek visszavonásáról, mely egyébként nem az összes, a gyártó által forgalomba hozott savanyított káposzta terméket érinti. Hangsúlyozta, termékhamisításról nincs szó, ugyanis a beltartalom a külső papírcímkén szereplővel teljes egészében megegyezik. Az új címkét a gyártó helyezte el a terméken, amelyre a cég tájékoztatása szerint a hatóság engedélyt adott. A felülcímkézésre azért került sor, mivel az uniós jogszabályok szerint a lejárat dátumának termékeken feltűntetett sorrendje megváltozott.

A Tesco válasza

A terméket július 9-én a Tesco visszahívta és levette az áruházak polcairól.

A szállító gyártotta korábban a Tesco saját márkás terméket, és ők a Vecsési káposzta gyártói is. A két termék minősége között nincsen semmilyen különbség, tehát semmiféle minőségi probléma nem volt a Tesco saját márkás termékeivel. A forgalmazását azért szüntette meg a Tesco, mert a szállító kifogyott a nyersanyagból és nem tudta a szükséges mennyiséggel ellátni az áruházakat.

A konzerv gyártásakor a litografált doboz volt az előírás, így a gyártó, a nem értékesített dobozokat, másnak nem tudta továbbértékesíteni, csak abban az esetben, ha felülcímkézte azt. 

Olvasónk beszámolója:

"Vettem a bátorságot és gondoltam megírom ma mi történt velem. Egy mosonmagyaróvári CBA üzletről van szó amit sokan csak Kisalföld Áruházként emlegetnek. Azzal a céllal mentem be, hogy egy finom és jó minőségi savanyú káposztát vásároljak, amiből ízletes töltött káposztát tudok majd készíteni. Mindenki tudja, a vecsési káposzta világhírű és az a legjobb minőségű is. Megvettem a konzervet, amiért majdnem 400 forintot kifizettem. Amint hazaértem, nekiálltam, hogy kinyissam. Miután sikerült eltávolítanom a tetejét egy darabon lejött a konzervről a papír. Azután már csak puszta kiváncsiságból elkezdtem tovább letépni. Legnagyobb megdöbbenésemre a híres vecsési káposztából azonnal tescós termék lett, mert kiderült, hogy tescos konzervet rejtett a papír. Önök szerint, hogy csinálhat meg ilyen dolgot egy üzlet? Nekik már mindent szabad? Lassan már magyar termékeket nem is találunk meg a boltokban, mert kifog derülni, hogy minden csak újra van cimkézve. Ezt a dolgot a saját bőrömön megtapasztaltam most" - írta olvasónk.

Kérdéseikkel a Tesco-t és a CBA-t is megkerestük, valamint várjuk a Vecsési véleményét is, egyelőre az e-mail-ekre nem jött válasz.

Egy korábbi esetről itt olvashat >>

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. szekelyse50 2013. augusztus 29. 15:56
  „A kapitalizmus átka,,”
 • 36. RickCartman 2013. augusztus 25. 20:49
  „fémdobozos savanyú káposzta? 400-ér? Margit....”
 • 35. WeiseÖdenburg 2013. augusztus 25. 14:21
  „Kecske is jóllakik és a káposzta is eladva.”
 • 34. Mankapunka 2013. augusztus 24. 18:24
  „Legs

  Miért? Itt valaki szokott is igazat mondani? Párunkat itt leszámítva, ami nem jelenik meg. :)”
 • 33. Legs 2013. augusztus 24. 17:38
  „"Sajnos nem tudtuk a türelmi időn belül ezt a csomagoló anyagot felhasználni, ezért a szakhatóságokkal történt szóbeli egyeztetések után, arra az elhatározásra jutottunk, hogy "..blablablabla..stb!

  Kérdésem csak annyi.Szóbeli megállapodás???Holnap mibe csomagolják?Bilibe?Nem élelmiszerről van szó?!!Valakik itt most bizony hazudnak!!!!”
 • 32. Szitu 2013. augusztus 24. 14:35
  „Gratulálok minden olyan kommentelőnek, aki tegnap délután 5 óta írja itt az ész diadalát jelentő baromságait... A 12. hozzászólásban a gyártő nyílt levele olvasható tehát nem szükséges az agytorna. Ha csak minden 10. ide fröcsögőnek lenne fogalma a saját márkás termékek gyártásáról, a csomagoló anyagok nagy tételes megrendeléséről, valamint a raktári előregyártás kereteiről, akkor nem lenne ennyi Okos Boborján itt sem. Örülök hogy sokaknak erről a cikkről csak annyi a konklúziója hogy " Te Gizi vigyázzá,mert rossz a káposzta a bótba" Gratula az írni és olvasni is kiválóan tudó többségnek. Inkább nyírjátok le a füvet vagy porszívózzatok, az legalább értelmesebb elfoglaltségnak tűnik...”
 • 31. iparos 2013. augusztus 24. 13:43
  „11. acsali 2013.08.23. 17:00

  Remélem, majd eljön egyszer az-az idő, mikor Te is rá leszel kényszerülve, hogy tömeg terméket vásároljál! Hidd el nem sok kell hozzá!
  Tudod, még sokan bérböl és fizetésböl élnek ebben az országban. Örülnek, hogyha kijönnek a fizetésükböl. Most még vered a nyálad, de egyszer a billének is vége lessz ám Üdvözlettel:”
 • 30. macizoli 2013. augusztus 24. 12:42
  „Adok én neked egy egyszerű és igaz választ!
  A Vecsési konzerv üzem vitte többek között győrzámolyi TSZCS-ből is a savanyított káposztát. Méghozzá diszperzites vödrökbe amit aztán bedobozolt és sajátja ként értékesített! Ennyit a Vecsésiről.”
 • 29. Tündenéne 2013. augusztus 24. 09:08
  „Azért érdemes ám megnézni, hogy milyen és mennyi tartósítószerrel készül az az adott káposzta :) a "legjobb minőségű" és "legfinomabb" vecsési fehér káposzta pl. ebből áűll össze (forrás: http://vecsesisavanyusag.hu/hu/termekek/termekek2/

  "káposzta, ivóvíz, étkezési sav (E260), konyhasó, tartósítószer (E211), őrölt köménymag, szilárdítószer (E509), borkén (szulfit), édesítőszer (E954)"

  Az E211 a nátrium benzoát, amiről meg ezt lehet tudni (többek közt) "A napi adag szájon át (per os) nem haladhatja meg a 6,00 g-ot. A keletkező benzoesav és származékai (para-hidroxi-benzoesav észterek) a bőrön vagy nyálkahártyán alkalmazva allergiás reakciókat válthatnak ki."

  Szóval inkább keresse a kedves olvasó a tartósítószer nélküli savanyúságokat (pl. a noszlopi termékekben nincs semmi ilyesmi: www.n-finomsagok.hu ). Attól, hogy vecsési, még nem lesz feltétlenül jobb - sajnos. És, amint látjuk, attól, hogy TESCO, meg nem lesz feltétlenül rosszabb.”
 • 28. pancser 2013. augusztus 24. 08:35
  „A sok megdolgozott "magyarkodó" ember most arccal esett a betonra. A CBA mint magyarnak mondott bolt, ugyan azt az árut forgalmazza mint a "utálatos" multi, ráadásul a köztudatban élő vecsésit. Tényleg sokan mítoszokba zárva élnek.
  Mikor járunk végre a földön, hogy azt keressük amit az ízlelőbimbóink kívánnak?”
 • 27. Cumulus 2013. augusztus 24. 08:35
  „Na és kedves tudosító milyen volt a doboz tartalma, mert pont a lényegről nem szól a fáma?! Ha vecsési volt a káposzta és ízletes ebéd készült belőle, akkor mi a gond? Mit ér ha eredeti dobozban van, eredeti címkével, de ehetetlen ami benne van? A doboz tartalmát esszük meg és nem a dobozt! he-he”
 • 26. főnökség 2013. augusztus 24. 08:25
  „Nagyon sokat tisztán látják a dolgokat, nem csak fröcsögnek a hozzászólásokkal! Az esetből is kiderül tehát, hogy a sokat szidott TESCO-s termékek nem biztos, hogy rosszabb minőségűek, mint a márkásabb, drágább áruk. Ugyanazokban a gyárakban, gépsorokon készülnek, mint a többi, csak más a nevük. Ebben az esetben is erről van szó, semmi becsapás nincs a dologban.
  Csak megjegyzem, nem valószínű, hogy a dobozos vecsési káposzta a legjobb választás, ha finom töltött káposztát akar valaki készíteni... Ekkor el kell sétálni egy piacra, vagy zöldségeshez, a háziért!”
 • 25. Madarász 2013. augusztus 23. 23:05
  „A válasz nagyon egyszerű: Valószínűleg a vecsési cég gyártja a tesco saját márkás termékeit, sok neves cég gyárt üzletláncoknak, pl. a Pick a CBA saját márkás termékeit csinálja.”
 • 24. gaborkimle 2013. augusztus 23. 22:30
  „Ez tényleg felháborító. Kíváncsian várom, milyen büntetés(eke)t kap(nak) ezért az üzletlánc(ok)”
 • 23. pancser 2013. augusztus 23. 21:34
  „20. vonLichthofen 2013.08.23. 21:00
  Akkor minek szólsz bele, ha nem értesz hozzá, viszont én elmondhatom, hogy igen ez is különbség közöttünk. Van olyan érzésem, hogy a hazaszeretethez meg a politikához is többet ért nálad egy kezdő kukta.
  19. zseliakiraly 2013.08.23. 20:33
  Egyetértek, tényleg az elméletgyártók is elolvashatnák. Az a lényeg mi van a dobozban.”
 • 22. napsütés 2013. augusztus 23. 21:25
  „Itt egyértelműen az lehetett a gond, hogy egy darabig volt a piacon olyan termék, hogy Tesco Value savanyú káposzta.
  Vecsési cég gyártotta a Tesconak. Ezzel eddig még nincs is baj.
  Volt forgalma, így a gyártást előre megtervező szaki legyártatott jó sok Tesco Value káposztás dobozt.
  Időközben a Tesco beszerzés rájött, hogy X Jakabtól olcsóbban kapja a savanyított káposztát, így megszüntette a Vecsésiektől ennek a terméknek a rendelését. (gondolom egyik napról a másikra)
  ...most mi lesz azzal a sok dobozzal?
  Semmi gond...lesz benne ugyanúgy vecsési káposzta, de nem Tesco Value néven, hanem Vecsési márkanévvel ellátva.
  :D
  Biztos nagy anyagi veszteség lett volna a Vecsésinek, ha a megmaradt dobozokat megsemmisítette volna...”
 • 21. kisvuk41 2013. augusztus 23. 21:21
  „A piacon kell venni káposztát ott van Vecsési is és meg is lehet kóstolni.”
 • 20. vonLichthofen 2013. augusztus 23. 21:00
  „puncher, nekem annyi közöm van a főzéshez és tartósításhoz mint neked a történelemhez, politikához és hazaszeretethez.
  Így ne várj túl sokat attól, hogy egyhamar az én árumon hízol - vegyél teskót.”
 • 19. zseliakiraly 2013. augusztus 23. 20:33
  „Hápogók, olvassátok már el a 12. hozzászólást! Tudom, hogy kényelmetlen ennyit olvasni Nektek, mert hosszú, de megéri...”
 • 18. pozdorja 2013. augusztus 23. 19:55
  „11. acsali: Te meg húzzál vissza a suliba és tanulj meg olvasni.”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset után: kidöntött tábla a gyalogátkelőhelyen

Olvasó-tudósítónk írása szerint egy kamionos döntött ki egy közlekedési táblát a 83-as főúton,… Tovább olvasom