Kisalföld logö

2018. 11. 22. csütörtök - Cecília 4°C | 7°C Még több cikk.

Soproni srácok cetkákkal a bobpálya mögött

Emlékeznek a soproni motokrossz versenyekre? S Sóvári bácsira, a jegyszedőre? - Olvasónk régi, soproni emlékei történetbe foglalva.

Soproni emlékeit osztotta meg Olvasónk szerkesztőségünkkel, s azokkal, akit érdekelnek régi soproni történetek. Leszögezte: nem pénzért írt, nem kér érte semmit, csupán nosztalgiából ragadott tollat, s mert szereti a várost.

˝A minap a Patak utca felé vezetett az utam és mit láttam egy lejövő vakolat alatt? A ˝Soproni ingatlankezelő vállalat versenymotoros szakosztálya˝ feliratot. Talán sokan emlékeznek még rá, hogy volt egyszer egy Soproni MHSZ motokrosszos szakosztály.

 Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

A Patak utca végén a kisbolt mögött volt a telephely. A klubbot Karsai Károly vezette,aki már sajnos nem él. A versenyek a bobpálya mögötti területeken zajlottak. Cetkákkal vették fel a soproni srácok a versenyt az osztrák KTM-ekkel, csúfos vereséget is szenvedtek, főleg dombnak felfele húztak el a fiaink mellett a nyugati gépek.

Karsai Károly 64 évesen. Fotó: Tudósító
Karsai Károly 64 évesen. Fotó: Tudósító

Volt egy jegyszedő,bizonyos Sóvári bácsi,aki aztán este elfelejtett elszámolni (de jó is volt ,féláron adta a jegyet nekünk a jégpályán, ott is ő volt a jegyszedő, megfelelő embert a megfelelő helyre elv alapján.

Érdekes volt a civil motorosok versenye. Mindenki saját motorral indulhatott. Felejthetetlen volt Taródi Tibor produkciója; ő 50cm-es Java Pionirral ment,ami ugye nem volt ellenfele a Simson Staroknak, főleg felfele a dombon. Ezt megelégelve, amikor jött a domb, leugrott a Javáról és teljes gázadás mellett futva feltolta a dombon. Lett is derű és jó hangulat, előkerültek a sörösüvegek, ˝Húzz bele Tibi!˝ zengett a környék.

Motorosok a bécsi dombon. Forrás: matula7777
Motorosok a bécsi dombon. Forrás: matula7777

Amikor még üzemelt az Afit, onnan indult a rókavadászat, szintén saját motorral. A Bécsi dombi mélypáján volt a Gomba(kiskocsma), amely igazi paradicsom volt, főleg május elsején, amikor senki nem akarta vinni a vörös zászlót.˝

Olvasónk visszaemlékezett továbbá a munkásőr mintaházaspárra ,akik aztán ˝hamarosan el is váltak annak rendje módja szerint.˝

˝A Rózsa utcai napfényszálló, ugyanott alagutak a sastérig, Sanyi bácsi, aki ott lakott a sarkon, - sajnos baltával megölték -, ma is ott áll üresen lepusztulva a háza. Mért volt mindennap más színe az Ikvának? Mért szúrták meg ifj. Bácsi Józsefet? Na de minderről legközelebb, persze csak ha érdekel valakit... - Egy Rózsa utcai.

A.A

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas gaz a győri vidéki buszpályaudvarnál - fotó

"A mellékelt fotót a győri vidéki buszpályaudvar oldalában fényképeztem, a Zrínyi utca és az… Tovább olvasom