Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Sérültséggel élők a Manótanyán

Szeptember 04- én az ÉFOÉSZ Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson- Sopron megyei Egyesülete 50 fővel látogatott el Győrújfalura a Manótanyára.

A csoport önérvényesítő foglalkozásokon részt vevő fiatalokból és kísérőikből állt.

Csoportunk az érkezésünket követően megismerkedett a Manótanyán élő állatokkal. Nagy örömünkre lovakkal is találkoztunk, majd a bátrabb önérvényesítők lovagoltak is. Félve pattantak fel fiataljaink a lóra; majd önbizalommal telve, sikerélménnyel szálltak le a négylábú patásról.
A Manótanyán számos kisjármű található, amelyeket minden kirándulónk vidáman próbált ki. A bringóhintó, a tandem kerékpár és a gokart kipróbálása számos pozítív hatással bírt: az eszközök használata bátorságra és kitartásra sarkallta a sérültséggel élőket.


Mindenki részt vehetett lovaskocsikázáson is, amelyért külön köszönetünket szeretnénk kifejezni Matyinak és kedves hatjójának Zoli bácsinak; hogy segítségükkel megismerkedhettünk Győrújfaluval.
Önérvényesítő résztvevőink kézműves foglalkozáson vehettek részt, amelynek keretében az agyagozást próbálhatták ki. Ez a technika egy nagyszerű önkifejezési lehetőség, amely által fiataljaink a természetben található növények, termések lenyomatával egy gyönyörű alkotást hoztak létre önállóan. Az agyagozás mellett különböző mandalákat készíthettek rajz és festési technikák alkalmazásával.

Ezt a nagyszerű délelőttöt egy közös étkezéssel zártuk, amelynek keretében langallót és Manószörpöt fogyasztottunk.

Ezúton is köszönjük a Manótanya dolgozóinak; hogy lehetővé tették számunkra, hogy egy ilyen fantasztikus nap keretében az önérvényesítő fiataljainkkal ellátogathassunk Győrújfalura.


Írta: Éri Petra, É.S.S.E. megyei Titkár

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A meztelen csiga is szereti a virágzó földiepert Mosonszolnokon

Így eszi meg a meztelen csiga a virágzó földiepert Mosonmagyaróváron. Tovább olvasom