Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Segítség a péterrévei nagycsaládosoknak

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) péterrévei helyi szervezete kiemelt fontosságúnak érzi a nagycsaládos értékeket, a jövő generációért érzett felelősséget, a család nélkülözhetetlenségét.
Kiváltképpen ezekben a vészterhes időkben, amikor évről-évre kevesebb gyermek születik, és a népességfogyás egyre fokozódik. Napjainkban a nagycsalád ritka kincs, amely olyan értéket testesít meg, amit semmilyen földi öröm, anyagi jólét nem helyettesíthet. Ezért nagy boldogság látni, hogy vannak még olyan délvidéki magyar szülők, akik vállalják a nagycsalád és a gyermekzsivaj örömeit, mely többlet terheket és felelősséget is ruház a szülőkre. A gyermekek iránti szeretet sokszor áldozatvállalással is jár, és ezen tehervállalásban kívánt a mozgalmunk helyi tagszervezete segíteni erkölcsi támogatással, valamint adományok gyűjtésével.

Húsvét előtt szerették volna az MRM helyi fiataljai kicsit könnyebbé tenni a Tóth család ünnepi felkészülését. A szülők öt fiú gyermeket nevelnek, akik közül a legidősebb is még csupán 15 éves. János, az édesapa nap-nap után fáradságos munkával dolgozik meg a mindennapi kenyérért, míg felesége, Júlia a fiúk nevelése és a háztartás vezetése mellett a helyi nagycsaládosok egyesület dolgait is igazítja Péterrévén, így segíti a hozzájuk hasonló sok gyermekes családok életét és szervezi a közösségi életet. Az MRM helyi tagjai ugyan még mindannyian tanulók, és nem ismerik a saját család szépségeit, mégis biztosak benne, hogy az a szerény 10 ezer dinár, amelyet adományként eljuttattak, a lehető legjobb helyre került.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb és újabb szeméthalmok a Nép utca végén - Galéria

Olvasónk Győrben a Nép utca végén készítette fotóit, közel a szemétlerakóhoz, ismét szemétkupacok… Tovább olvasom