Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Rokkant a postás? Az biztos, hogy mozgássérültek helyén parkolt Győrben!

"A győri vasútállomás melletti nagypostánál mozgássérültek számára fenntartott parkolóban hagytak ott egy postásfurgont" – írta olvasónk. Küldött fotót is.

Bár a kép magáért beszél, annyit mindenképp hozzá kell tennünk, hogy erre a beállásra az sem ad mentséget, ha a sofőr csak pár pillanatra ugrott be munkahelyére.

Olvasó-tudósítónk jutalma 3000 forint.


Fotó: Tudósító.
Fotó: Tudósító.
Olvasóink írták

72 hozzászólás
 • 72. adamasz1977 2010. október 24. 23:43
  „Én nem leszek népszerű. A postás hibázott. nem értem, hogy ha pakolni kell, miért nincs kijelölve rakodási terület? Jó lenne ha a szabályokat betartanák az emberek és sokkal eccerübb lenne az élet. Fel kell hívni a figyelmet erre is, ugyanakkor jó lenne ha a rokkantos igazolvánnyal rendelkezők jogosságát is vizsgálnák.”
 • 71. adamasz1977 2010. október 24. 23:36
  „Én csak egy tippet adok:)) Az árkád fedett parkolójában vagy már fél éve ott "parkol" Ez wash:DD”
 • 70. BsBe 2010. október 24. 06:44
  „reggi 2010.10.23. 22:04 és mi van akkor, ha rokkant igazolvánnyal állnak egy "sima" parkolóhelyen (fizetés mentesen) több "sima" megállóhely nincs, a két rokkant parkoló viszont üres...”
 • 69. reggi 2010. október 23. 22:04
  „Miért kell ennyire beszólni? Mi van akkor ha a "négy" rokkant parkolóba négy legális autó van? Az ötödik rokkant hova fog állni? Egyénként kérdésem, hogy a rokkantak csak a rokkant parkolóba parkolhatnak, vagy "elvehetik" a nem rokkantak parkolóhelyét is? És ilyenkor letakarják az igazolványt? Vagy jár nekik parkolódíj kedvezmény? Mert akkor nem takarják el. S mi van ha csak a gépkocsiban maradt vagy van az igazolvány, - mint a többségben- az igazi rokkant meg sehol?”
 • 68. Losba 2010. október 23. 18:29
  „Az az autó, nem parkolt, csak most fog megfordulni, egy y -nal.”
 • 67. INVEKTUS 2010. október 23. 16:50
  „BEVAN RAGADVA”
 • 66. zotya975 2010. október 23. 05:55
  „Azért szabálytalan szerinte, mert táblák alapják közlekedünk, nem a felfestés alapján ez alól mondjuk a záróvonal kivétel, de még az is sokhelyen ki van táblázva, lehet hogy mindenhol. A megrongált tábláról már volt szó, akkor azt mondta az illetékes a földön fekvő tábla nem tábla. Amúgy ha jön valaki Sopronból télen honnan kellene tudnia, hogy a hó alatt mi van az útra festve a csanaki CBA-nál?”
 • 65. gondolat1234 2010. október 22. 23:31
  „zotya975: Miért lenne szabálytalan ? Ha nincs tábla, akkor a felfestés érvényes. Ha pedig valamilyen okból ki van takarva (pl. hó) és nem látod, az még nem mentesít a felelőség alól, pl kidöntött-átfirkált tábla esete...”
 • 64. dzsi 2010. október 22. 21:46
  „Mit kitudtok hozni egy ilyen dologból....betegek vagytok..”
 • 63. zotya975 2010. október 22. 19:49
  „Kedves: INVEKTUS kérlek kapcsold ki a Caps Lock-ot a bilengyűzeten, balra allulról a 3.-gomb, köszönöm. Tölmindegy hány perc volt tökmindegy ezalatt akart-e ott megállni rokkant, lényegtelen, ő nem állhat ott meg, és pont. Az meg hogy siet a postás csak duma, rizsa, mindenki siet, ennyi erővel nem kell megállni a pirosnál sem, meg lehet magyarázni azt is valamivel. Ha feláll a postásautó a járdára vészvillogóval, úgy hogy elférnek mellette, senki nem fogja bacogatni, mert tudják hogy dolga van, rokkantparkolóba állni gyökérség. Amúgy a csanaki CBA-nál is van két rokkantparkoló, de nincs kitáblázva, csak felfestés van az asztfalton ez szerintem szabálytalan, egyrészt az emberek a táblákat nézik, már ha nézik, másrészt 1 centi hó már el is takarja, ergó nem látszik.”
 • 62. reggi 2010. október 22. 19:15
  „Hány percig lehet írni a kommentet? Mert mire befejeztem volna kiugrott. Szóval az az aggancsos marha, aki tervezte, művezette és átvette, annak a fényképét kérném betenni!! Gyalogosan érdemes arra menni és megnézni, hogy hány autó lökhárítója bánta a rézyüt. Ahol ez az autó áll, ott kíváncsi lennék, hogy egy mozgásában korlátozott hogyan tud kiszállni. Akik ide kommenteltek, azok közül egy sem parkolt ott!!! A részüért senki nem háborodott fel. Fénykép sem készült róla. Egyszer lefényképezem a rézsüt de bizti, hogy nem kapok érte 3 eft-t, de nem is igánylem. Arra lehetne mondani, hogy hűha!!!”
 • 61. annobon 2010. október 22. 15:06
  „Itt nem a postásautón van a hangsúly, hanem a szabálytalanságon. Ha a rendőr készítette volna a fényképet, az nem 3000 forintot "ért" volna! Hanem jóval többet!”
 • 60. INVEKTUS 2010. október 22. 14:48
  „ÉN 3000 FT ÉR NEM HOZOK SENKIT SEM KELLEMETLEN HELYZETBE !
  A MÁSIK KÉRDÉS HOGY A PARKOLÁS ÉS A KÉP ELKÉSZITÉSI IDEJE ALATT HÁNY PERC TELT EL
  MERT LEHET HOGY NEM VOLT 1 PERC

  DE BEZZEG ANNAK ÖRÜLSZ HA IDÖBE MEGJÖN A CSOMAGOD ,LEVELED ,SZÁMLÁID
  KEDVENC UJSÁGOD .”
 • 59. A_magyar_közlekedés_gyöngyszemei 2010. október 22. 14:46
  „http://kozlekedes.snys.hu/”
 • 58. annobon 2010. október 22. 12:56
  „"rohanás az egész napjuk." Ez tuti, mert én még olyan zöld postásautót nem láttam, amelyik betartotta volna az előírt sebességhatárokat. Kivéve persze, ha dugóba kerülnek. Kész száguldozás a munkanapjuk.”
 • 57. paris18 2010. október 22. 12:13
  „ezeknek a srácoknak egy csomó hely van ahova menniük kell.rohanás az egész napjuk.lehet 5 percig állt ott és ment tovább és ezért nem akart két utcával arrébb megállni.szánalmas a kép beküldője.”
 • 56. Babenko 2010. október 22. 12:06
  „Harsona Marcona! Én nem azt mondtam, hogy a postás nem hibás, hanem kérdeztem, hogy mi más lehetősége lett volna még a sofőrnek..... na mindegy, nem ragozom a kérdést.
  Véleményem szerint a postásautók parkolási lehetőségeiről rakodás vagy elszámolás idejére a posta kötelessége gondoskodni.
  Nagyon sokszor találkoztam már olyan dologgal, hogy pl. a teherautó vagy furgon megáll az utca közepén mert rakja le az árut, vagy fel, mögötte kocsisor, és mindenki szidja a ....sofőr anyját. Miért is nem a bolt vagy üzlet tulajdonosát szidjuk aki nem biztosított alkalmas területet a rakodáshoz? Lehet hogy ennek a sofőrnek gyorsan meg kellett jelennie a postán valami miatt. Lehet hogy éppen gyilkos hasmenése támadt. Vagy belázasodott, de az is lehet hogy csak éppen lusta volt egy kicsit gyalogolni. Szóval bármi előfordulhatott ott. És ezt mi nem tudjuk, mert a fényképező úriember azt már nem várta meg, hogy pl. mennyi ideig állt ott ez a furgon. Mert lehet hogy egész délelőtt, de lehet hogy csak bedobott egy borítékot és már ment is tovább.”
 • 55. gondolat1234 2010. október 22. 10:45
  „Itt is megmutatkozik, hogy miért olyan a közlekedési morál, amilyen Magyarországon. MIndenki szabályt szeg és még ideológiát is gyárt hozzá, hogy miért is tette és neki áll feljebb, hogy nincs igaza... Kíváncsi lennék, hogy egyeseknek a rendőrökkel szemben is ilyen nagy-e a pofájuk.
  A múltkor én is kényelmes voltam... fizetős parkolóba össz-vissz öt percre álltam be, nem mentem messzebb ingyenesbe és nem is fizettem, mert a fene fog öt percért. Mire visszaértem, már a csomag fogadott. Kicsit felkaptam a vizet, de ez van, hibáztam.
  Nem állok meg a roki parkolóba, tilosba, stb. egy percre sem, mert TILOS !
  Nem értem a rendőröket, traffizni van keret ezerrel, de csak egy nap kétszer-háromszor körbejárnák a várost és milliókat szedhetnének be. Idővel meg a lakosságot is megnevelnék és mindenkinek megjönne az esze, hogy talán jobban tenném, ha nem szegném meg a szabályokat és akkor nem fizetnék be havonta 30-60ezer ft-okat ilyenek miatt.
  Minden nap munkába menet és jövet látok karambolt vagy valaki idegbeteg autóssal találkozom, aki leszorít vagy előttem feszül egymásnak két ilyen nagyokos, kiugrik elém egy eszetlen gyalogos, kacsázik a biciklis...
  Nincs közlekedési morál nálunk.
  Mielőtt valaki azt kérdezi: Te mindent betartasz ? A válaszom nem, de nem védem az ilyeneket és nem gyártok ideológiát ehhez az egészhez...”
 • 54. annobon 2010. október 22. 08:58
  „Azokkal értek egyet, akik szerint a "szabály az szabály". Ha fel van festve és tábla is jelzi, akkor oda nem rokkantnak tilos beállni. Az más kérdés, hogy lehet vele vitatkozni, hogy mennyire szükséges a rokkantparkoló pont ott ahol van, vagy mennyire nem, de a lényeg, hogy a postás szabályt szegett. Kár ragozni...”
 • 53. Gab2000 2010. október 22. 08:38
  „Az csak a magyarországi morált mutatja ennyi és kész, nem tudom ha valaki mozgássérült lenne akkor is ez lenne a véleménye vagy nem.

  Az hogy a cégeknek csökkent munkaképességűt kell alkalmaznia az evidens, de ez alól van jó pár kivétel törvényileg kiemelve.

  A KRESZ mindenkire egyformán kéne hogy vonatkozzon röviden ennyi.

  Mike Maus kérdésem a Kálvária úti postánál mozgássérült nyugodtan megállhat mert a parkoló kártyája feljogosítja rá, de a postást talán nem jogosítja fel arra, hogy addig ott várakozzon amíg bemegy az iskolába a gyerekérét mert én meg ezt láttam tutira, hogy céges autóval hordja viszi a gyerekét, arra van engedélye, hogy erre használja a hivatali autót?”
72 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borbély Károly kiállítása Ménfőcsanakon a Bezerédj kastélyban

Borbély Károly ˝Álmok˝ című kiállítása nyílt meg okt.19-én a Magyar Festészet Napja… Tovább olvasom