Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Pásztorjáték a szanyi templomban

A Szanyi Római Katolikus templomban minden év szentestéjének napján, délután három órakor tartják a pásztorjátékot, ahol bemutatják Jézus születésének történetét.
A mostani alkalommal sem történt másképpen, ugyanis nem sokkal három órakor, már Tóth Imre atya lépett a népes gyermeksereg és az őket kísérő szülők elé, hogy köszöntse őket ezen a szép napon. A Szanyi Szent Anna Római Katolikus Általános Iskola tanulóiból álló felkészült csoport nagyon szépen adták elő az ősi valóságot, Jézus születésének történetét.

Már hagyományos volt az a lehetőség is a megjelent gyermekek számára, hogy némi csekély ajándékkal kedveskedett nekik a Máltai Szeretetszolgálat Szanyi Szervezete. Tudniillik, hogy a helyi vállalkozók, magánszemélyek jóvoltából lehetőség adódik helyi gyermekek megajándékozására ezen a jeles ünnepen.

Fotók: Gulyás Attila (tudósító)


Éjfél előtt egy órával, azok számára, akik nem láthatták a délutáni pásztorjátékot, szintén előadták az iskolás gyermekek. A gyönyörűen szóló szanyi orgona éjfélkor felzendülve adta hírül minden hívő számára, hogy megszületett a Messiás, örvendően harsogták a szanyi templom falai között a karácsonyi énekeket. Sajnos be kell vallani, hogy a templomban még voltak üres helyek, nem voltak annyian, mint régen, amikor még állni is alig lehetett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tél megint játszik velünk

Körülbelül egy hete az a hír járta, hogy karácsonykor plusz 10 fok lesz. Mindenki ledöbbent, hogy ez… Tovább olvasom