Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

III. Velencei-tavi Nyári Játékok színes kavalkádja

Szép napot mindenkinek! Hét vége felé, pénteken sárközi lakodalomban voltam. Nem is feledem el sohasem. Elmesélem nektek is...

Sajnos, tegnap befejeződött a III. Velencei-tavi Nyári Játékok színes kavalkádja. Ott voltam részese a lakodalomnak is.A színpad mögött készülődtek a decsi Csillagrózsa Hagyományőrző Néptánc Együttes tagjai, mi meg a nézőtéren vártuk őket izgatottan. A leendő menyasszony egy szál hófehér alsóban várakozott, hogy a nézők szeme láttára a szülék felöltöztessék a sárközi menyasszonyi ruhába, miközben a lánytársak énekeltek, ezzel segítették a türelmes lányt, amíg rákerült a sokszoknya, a fejdísz.A sárközi menyasszonyán 6-8 slingelt rokolya, színes szoknya, hajában hátpántlika, fején a fejdísz mellett mirtuszkoszorú. Mindezt mi láttuk, s igazán hálásak voltunk az előadóknak. Ahogy a menyasszony tűrte a sok rokolya felvételét, s mosolyogva tette mindezt! Orvostan hallgató létére igazán kedves, szép látvány volt összességében!

 


Az öltöztetés után kezdődött a lakodalmas, annak minden mozzanatát zanzásították táncban, a vőfély mondandójában. A decsi táncosok pillanatok alatt mozgalmas táncházzá változtatták a színpadot.
Idézet a vőfély mondandójából:

"Az új párt éltesse az Isten... legyen az életük csörgedező patak, amely élteti a termékeny partokat. S mint patak partja nevel virágokat, Ők is neveljenek szép kis utódokat!"


Úgy legyen!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

tudosito gyik

Tovább olvasom