Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Hol lehet venni Napfogyatkozásra készített védőszemüveget? Utánajártunk!

Nem tud vásárolni speciális védőszemüveget? Cikkünkben három alternatív, de jó megoldást talál a pénteki Napfogyatkozásra.

Ha már Tudósítói napot tartunk Sopronban, a Hűség városában utánajártunk olyan aktuális kérdésnek, mely több Olvasónkat is érdekli: hol lehet vásárolni Napfogyasztáskor védő, speciális szemüveget?

1999-ben mindenhol lehetett speciális szemüveget venni, most sehol

Nos, sok biztatót nem tudunk írni. Úgy tűnik, most mindenki későn eszmélt, s nem érezte meg a Napfogyatkozásban rejlő kiváló üzleti lehetőséget.

Először az Újteleki utcában található patikába tértünk be inkognitóban, ahol a gyógyszerészhölgy kedvesen annyit tudott mondani: "a ’99-es teljes Napfogyatkozáskor nálunk is lehetett venni védőszemüveget, most is sokan keresik, de az egész városban hiánycikk".

Napfogyatkozás, a veszélyes szépség: jó tanácsok nehogy baj legyen pénteken!

Olvasónk telefonkártyája 1999-ből: a tokkal még pénteken is meg lehet nézni a Napfogyatkozást!

Íme, a hiánycikk! Ilyen szemüvegeket senkinek nem jutott eszébe rendelni Kínából?
Íme, a hiánycikk! Ilyen szemüvegeket senkinek nem jutott eszébe rendelni Kínából?

Tudósítóink írták

"Olvastam a cikküket a Napfogyatkozásról, készülök is fényképezni, de sajnos sehol nem találok utalást arra, hol lehet speiciális szemüveget vásárolni. A Magyar Csillagászati Egyesület cáfolja, hogy náluk lehetne. De vajon hol? Mivel már kedd van, sürgős lenne" - írta Olvasónk.

A Magyar Csillagászati Egyesület hivatalos közleményét itt tekinthetik meg.

"Nem tudják megmondani, hogy a városban hol lehet a napfogyatkozás megtekintésére szolgáló `papírszemüveget´ venni?

A győri optikai szaküzletekben kérdezősködtem, de nem tudnak még a Napfogyatkozásról sem, nemhogy szemüveget rendeltek volna" - közölte másik Tudósítónk.  


Olcsótól a drágáig: íme, három alternatív, de jó megoldás védőszemüveg!

A belvárosi Színház utcai Bodnár Optikában elsőként hasonló mondatokat hallottunk, mint a gyógyszertárban, de a segítőkész optikus bővebb információkat is el tudott mondani.

"Több tucatnyian vásárolnának védőszemüveget, egymást hívjuk a soproni optikusokkal, de senki nem ismer olyan forgalmazót, akitől tudnánk rendelni a speciális lencsékből.

Hangsúlyoznám, hogy hagyományos napszemüvegben tilos a Napfogyatkozást megnézni - ez ugyanis súlyos látási sérüléseket okozhat.

A kormos üveg és a hegesztőszemüveg azonban jó megoldás lehet. Utóbbi darabja 600-700 forintért beszerezhető a munkavédelmi boltokban. (Figyelem, több internetes oldal szerint a kormos üveg nem nyújt biztos védelmet Napfogyatkozáskor - a szerk.)

Ennél drágább megoldással egyébként az optikusok is tudnak szolgálni: a Polaroid-lencse darabja 3000 forint körül mozog. Ha ebből kettőt vásárolnak, s csak egy szemmel kísérik figyelemmel az égi jelenséget, akkor 6000 forintból kijön a szükséges védelem" – mondta beszélgető partnerünk.

Ha Ön tudott vásárolni védőszemüveget megyénkben, ne titkolja, segítsen a többi Olvasónak!

Ha Olvasóink közül bárki tudott vásárolni a speciális védőszemüvegből Győr-Moson-Sopron megyében, kérjük, írják meg a bolt pontos címét a tudosito@kisalfold.hu e-mail címre.

Olvasóink szerint ezekben az üzletekben tudnak védőszemüveget vagy hegesztőszemüveget vásárolni:

- Lenner-Mächler Optika. Cím: Győr, Schweidel u. 23. (A színház művészbejárójával szemben található.). Nyitva tartás 9-18-ig. (Friss infó: csütörtökön elfogyott.)

- Győr, Lajta úti munkavédelmi szaküzletben a hegesztőszemüveget 180 forintért adtak szerdán. Ez a jó hír, a rossz Olvasónk szerint, hogy ő vitte haza az utolsót.

- Hegesztési szaküzlet, Győr, Puskás Tivadar u. 4. Ár: 200 forint.

- Egyik Olvasónk a Budapesti Távcső Centrumtól rendelt neten keresztül védőszemüveget mindössze 1690 forintért.

A közelgő részleges Napfogyatkozásról ide kattintva olvashatják el előzetes írásunkat. Terveink szerint péntek délelőtt kiemelten foglalkozunk a látványos jelenséggel.


Aki óvatlan Napfogyatkozáskor, megvakulhat - bővebb információk itt!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fergeteges koncertet adott az Alma Csornán - fotók

Kedden az Alma Együttes koncertjének adott otthont, a csornai Városi Művelődési központ. Tovább olvasom