Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Döntés öt község jövőjéről - fotók

Nem mindennapi esemény részesei voltak a tápszentmiklósi, lázi, romándi, sikátori és győrasszonyfai képviselő testületek tagjai a december 13-i összevont képviselő testületi ülésen.

Az öt község már hónapokkal ezelőtt eldöntötte, hogy megfelelve az új Önkormányzati törvény előírásainak, 2013-tól közösen fognak egységes önkormányzati hivatalt létrehozni.

Az öt polgármester aláírja a Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló Alapító Okiratot és megállapodást.
Az öt polgármester aláírja a Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló Alapító Okiratot és megállapodást.


Az Alapító Okirat illetve a szükséges megállapodások aláírására most, összevont ülésen került sor, ahol az öt település képviselői teljes létszámmal jelen voltak és egyhangú szavazással erősítették meg a jövőt meghatározó döntéseket.

A Közös Önkormányzati Hivatal székhelye Tápszentmiklós lesz, de mint Kovács József polgármester elmondta, a többi községben sem kerül lakat a hivatalok ajtajára. Egyetlen település sem érezheti a mellőzést, mindenhol ügyfélszolgálati kirendeltség fog működni.

Az állampolgárok legfontosabb hivatali ügyeiket helyben intézhetik el, és a hét valamennyi munkanapján lehetőségük lesz erre legalább napi négy órában.

Egymás kezét fogva, egymást segítve dolgoznak az öt településért
Egymás kezét fogva, egymást segítve dolgoznak az öt településért


Az ügyfelek maximális kiszolgálása érdekében a településeken az ügyfélszolgálati előadó mindig ugyanazon személy lesz, akiket a lakosság rövidesen meg fog ismerni.

Az öt polgármester egyik legfontosabb feladatának tekinti a lakosság és ügyfélbarát rendszer kialakulását, hiszen cél, hogy az emberek ne szorongva, hanem bizalommal forduljanak problémájukkal a hivatali munkatársakhoz.

Egymás kezét fogva, egymást segítve dolgoznak az öt településért
Egymás kezét fogva, egymást segítve dolgoznak az öt településért


Kovács József polgármester elmondta, hogy kilenc fővel fog működni a Közös Önkormányzati Hivatal, és a dolgozok szakértelme, tapasztalata garancia a zökkenőmentes átállásra, arra, hogy a jövőben az új feltételeknek, az új rendszer előírásainak megfelelve biztonságosan működjön az öt települést átfogó hivatal.

Valickó Mihály, Makkné Somjai Nóra, Kovács József, Vighné Kemény Teréz és                   Müller Gábor polgármesterek.
Valickó Mihály, Makkné Somjai Nóra, Kovács József, Vighné Kemény Teréz és Müller Gábor polgármesterek.


Vighné Kemény Teréz Sikátor polgármestere szerint Sikátoron valóban egy új korszak kezdődhet, hiszen a sikátori embereknek januártól már nem kell elutazni a szomszéd községbe ügyeket intézni, a helyben működő hivatal naponta négy órában várja majd az ügyfeleket és a hét egy napján a dolgozókra is figyelve délután fél hatig lesz nyitva a hivatal.

Valiczkó Mihály Győrasszonyfa polgármestere is jónak tartja az öt település összefogását, biztos abban, hogy egy erős és határozott rendszer fogja kiszolgálni a közel 3000 főt összefogó társulást.

Makkné Somjai Nóra Lázi polgármestere szerint az eddigi körjegyzőség kibővítése csak erősítheti a közösséget, ő is egyik legfontosabb elemnek a lakosság magas színvonalon történő kiszolgálást tartja.
Müller Gábor Románd polgármestere szerint a törvényi előírásnak is megfelelve a lehető legjobb társulás jött létre a Pannonhalmi Járáson belül.
Kovács József polgármester még elmondta, hogy nem félnek az új rendszertől, biztosak abban, hogy meg tudnak majd felelni azoknak az elvárásoknak, amelyeket a törvényalkotók meghatároztak. Nem a problémákat fogják keresni és nem a rendszert fogják folyamatosan kritizálni, hiszen ha ezt tennék, nem jutnának sohasem az egyről a kettőre. Márpedig ez a társulás egy sikeres és biztonságos jövőt szeretne az öt község lakóinak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepeltek a győri és Győr környéki eszperantisták - fotó

A napokban ünnepelték a győri és Győr környéki eszperantisták "második anyanyelvük" megszületésének… Tovább olvasom