Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Csúnya törés: két autó ütközött Győrben - Galéria

Sajnos nem az első baleset Győrben a Rákóczi és a Tarcsay utca kereszteződésében. Jogos a kérdés: hány eset kell még?

"A baleset fél 5 körül történt ismét a Rákóczi és Tarcsay utca sarkán.

Az utcában lakók talán egyetértenek velem abban, hogy lassan akár már cikk is készülhetne a problémáról, hiszen minden héten kisebb-nagyobb baleset történik ezen a sarkon és csak idő kérdése, hogy mikor sérül meg egy gyalogos/biciklis/autós komolyabban, arról nem is beszélve, hogy naponta több diák (Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola) fordul meg ennél az érthetetlen okokból veszélyes kereszteződésnél.
Eddig annyi előrelépés történt, hogy felállítottak egy fa által gondosan
takart stop-táblát" - írta olvasónk.

"Személyi sérüléssel járó baleset a Tarcsay és Rákóczi utca
kereszteződésben. Megjegyzem, körülbelül hetente történik itt egy, jó lenne, ha már tennének ide egy lámpát" - írta egy másik olvasónk.

Olvasóink fotói

Olvasóink írták

 • 19. goldboy 2011. október 18. 19:03
  „Minden kereszteződésben legyen egy rendőr! Ha visszavezetik a munka világába őket, akár minden autóba is jutna egy!”
 • 18. és? 2011. október 18. 09:43
  „Az oszlopokkal semmi baj. Az autóktól nem lehet esetenként kilátni.
  Aki ott él tudja, mert naponta megy arra, aki nem, az meg idefröcsögi a baromságokat.
  14m-t halad egy autó egy másodperc alatt. Megáll, a belátott útszakasz pedig mekkora is?
  Vegyük figyelembe, hogy balra eltekintve nem egészen 5 méterrel a kereszteződéstől parkolóhely, ami 4 méteres, ha be is fér egy autó, a sofőr attól mekkora utat lát be? Mennyi id azt megtenni?
  Ha nem 50-nel jön a páciens, hanem 60-nal? Majdnem 17 méter másodpercenként.

  Egyszerű írni, de nem egyszerű ott közlekedni. Sosem okoztam ott még csak necces helyzetet sem, de mégis kerülhettem volna olyan szituba. Sajnos egy biztos van, az este közlekedés, akkor legalább lámpát lát az ember az autók alatt. Ma reggel pont megint egy dobozos Transit állt ott.

  Egy darab tükör, és minden meg lenne oldva olcsón! Évek óta minden évben sok balesetet látok ott...”
 • 17. Alfonz23 2011. október 18. 08:48
  „Az ezeréves fa oszlopokat távolítsák el (egyébként sem emeli a városkép értékét) és szereljék a közvilágítást az amúgy szűk utcán átfeszített sodronyra a házfalak között megfelelő magasságban. Onnantól nem lehet az ilyen baleseteket a "beláthatatlan" kereszteződésre fogni.”
 • 16. topgun 2011. október 18. 08:12
  „A falunkban is volt egy kereszteződés ahol sok koccanás volt.Abból adódóan hogy aki körül akart nézni annak ki kellett lógatnia a kocsi orrát, ha épp ekkor jött valaki a másik irányból akkor meg is volt a csatt.Nemrég végre felszeretek egy tükröt azóta teljesen biztonságos lett.”
 • 15. ombi 2011. október 18. 07:12
  „A tegnapi, biciklibalesetes hírnél de lelkesen hirdették sokan, hol hibázott a gyerek, milyen szabálytalanságokat szoktak elkövetni a biciklisek, hiszen nincs jogosítványuk, ez felháborító!
  Hadd halljam, itt ki mondja, hogy ideje volna engedélyhez, vizsga letételéhez kötni a gépjárművezetést?
  Umberto jól írja: "Vannak helyek, ahol rohadt sok a baleset, és vannak ahol szinte semennyi. Pedig mindegyikben ugyanazok a sofőrök közlekednek." Másként fogalmazva való igaz, mindenütt a baleset résztvevői közül kerül ki az okozó, de vegyük észre, a háttérben ott vannak (sunyítanak) azok az úttervezők, akik létrehozzák azokat a kereszteződéseket is, ahol feltűnően sok baleset történik. Példa ilyenre a zebra melletti biciklis átvezetés, amilyenen a fiú tegnap megsérült, talán nem is egészen önhibájából.”
 • 14. háté 2011. október 17. 22:02
  „Veszélyes kereszteződés? - talán nincs ott a stop-tábla? -talán nincs elsőbbségadási kötelezettség?
  Aki nincs tisztában képességeivel, menjen arra ahol lámpa van.”
 • 13. balazsmail 2011. október 17. 21:28
  „Addig lesz baleset, amég hülye emberek is kapnak jogsit. So einfach...”
 • 12. umberto 2011. október 17. 21:01
  „Aki szerint a kereszteződés nem lehet veszélyes, vagy nem veszélyes, és mindig a sofőr a hibás:

  Vannak helyek, ahol rohadt sok a baleset, és vannak ahol szinte semennyi. Pedig mindegyikben ugyanazok a sofőrök közlekednek.

  Most akkor a sofőrök két sarokkal vagy 100 méterrel arrébb elfelejtenek vezetni, vagy mégiscsak szerepet játszik a kereszteződés kialakítása?”
 • 11. kavicska20 2011. október 17. 20:55
  „Minden kereszteződésbe kellene lámpa, aztán akkor tuti megbénulna a közlekedés. Azokat is úgy kell beállítani, hogy még véletlenül se legyen zöld hullám mert az úgy nem is lenne érdekes.”
 • 10. és? 2011. október 17. 20:53
  „Ez a kereszteződés nem a legjobb. Árkád felől simán belátni, másik irányból nehezebb. Ennél sokkal szarabb a Kiss János és Rákóczi kereszteződése. Ott az Árkád felé tartva szó szerint veszélyes! A sarokra a rezidencia irányába egy plusz parkolót festettek fel 2 éve. Szabályos, de onnan kilátni sokszor lehetetlen. Platós kisteherautó is szokott ott állni régebben. A rezidencia felől érkezők sokszor hajtanak is. Volt "szerencsém" egy hölgyet kisegítenem az autójából. Meg is állt a kereszteződésben, elnézett, meg a gyerekei is, mégsem látták az Audit. Azt az Audit, ami oldalról bő 30 centivel összenyomta a Citroen C4-et. Vajon mennyivel mehetett?
  Egy rohadt tükör kellene csak, semmi több. Sajnos onnan rossz kilátni.”
 • 9. Tommm 2011. október 17. 20:36
  „5. gte325

  Maximálisan egyetértek!
  Egyesek minden kereszteződésbe lámpát meg körforgalmat reklamálnak, pedig csak vezetni kellene megtanulni a Kresz szerint.”
 • 8. Legoooo 2011. október 17. 20:09
  „5 óra után jártam arra gyalogosna. Sajna láttam közelről az autókat. Az egyikben (tán a Skodában?) gyerekülés volt. Bízom benne, ő nem volt az autóban. Azon a környéken sok az olyan kereszteződés, ahol a kereszteződéshez szabálytalanul közel parkoló autók miatt szinte beláthatatlan az út.”
 • 7. JimTonic 2011. október 17. 19:57
  „Nem kell a kereszteződésre fogni. Tudni kellene vezetni.”
 • 6. holuvera 2011. október 17. 19:41
  „Szerintem aki veszélyes kereszteződést szeretne látni, jöjjön el Koroncóra a Sokorói utcából menjen át a Széchenyi utcába akkor, amikor 3-4 autó parkol a sarkon!!!!!!!!!!!”
 • 5. gte325 2011. október 17. 18:56
  „veszélyes kereszteződés nincs, csak veszélyes magatartás a gátlástalan, vezetni nem tudó emberek részéről.”
 • 4. tefegu 2011. október 17. 18:55
  „Nem kell lámpa, 1-2 tükör is jó lenne. Tény, hogy azon a szakaszon nem a legbiztonságosabbak a kereszteződések, de lámpát felszerelni teljesen felesleges.”
 • 3. mir 2011. október 17. 18:49
  „2

  Pedig veszélyes. Múltkor az orrom előtt csattant össze két autó és már nem az első eset nem lehet rendesen belátni a kereszteződést tök mindegy hogy melyik irányból jön az ember”
 • 2. Loich 2011. október 17. 18:49
  „Ebben a kereszteződésben külön tetszik ahogy a lámpaoszlop két lába közt a parkolóautomata miatt nem látni ki rendesen ( ha az Árkádtól jössz, és balra nézel ) ha meg kijjebb csorogsz, már bent vagy az úttesten... a rezidencia felől meg ezerrel hajtanak ...”
 • 1. háté 2011. október 17. 18:36
  „Mi van ott veszélyes? -sima kereszteződés amiből rengeteg van, meg kel tanulni a KRESZ-t, és a vezetést! - ennyire egyszerű.
  Több-tíz veszélyesebb kereszteződés van Győrben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy sikerrel lépett fel a Nautilus zenekar

A SOTEX Művelődési Házban telházas közönség előtt, jótékonysági est keretében nagy sikerrel lépett… Tovább olvasom