Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

3 éve hagyták kint a táblát - nem lehet előzni

Sopron - A Győri úton a 2007-es építési munkákat követően nem távolították el a táblát; 3 évig szabálytalanul előzött, aki itt előzött.

Olvasónk küldte be azt a fényképet, amely a Győri úton készült. ˝Első ránézésre megállapíthatjuk, hogy a személygépkocsi szabálytalanul előz a tábla hatálya alatt, így jó néhány ezres lehetne a ˝jutalma˝. Azonban ha komolyabban átgondoljuk, rögtön elénk tárul az igazság. Nagy félreértés áldozatai vagyunk!˝ – írta kísérő szövegében az olvasó.

Az előzni tilos táblát kint felejtették az illetékesek. Az észrevétel után gondoskodnak az eltávolításáról.
Az előzni tilos táblát kint felejtették az illetékesek. Az észrevétel után gondoskodnak az eltávolításáról.

˝Ugyanis az úttest párhuzamos közlekedésű, és így a kihelyezett ˝Előzni tilos˝ tábla hatálya nemhogy helytelen, nevetséges is. A közútkezelő 2007 októberében kirakta ezt a táblát, mivel egy sávra korlátozta a haladást pályamunkálatok miatt. Azóta kint van. Az illetékesek vajon mikor lépnek?˝ – kérdezi az autósok nevében.

A közútkezelőnél elismerték: a felvetés teljesen jogos. A tilalmi táblát az építési munkákat követően nem távolították el. A tábla bevonásáról azonnali hatállyal gondoskodnak.

Olvasóink írták

 • 7. Vita-Max 2010. május 03. 12:21
  „fortuna54:
  Már nincs kint a tábla,gyorsan levették,biztos szégyelték a baromságukat...Azon el lehetne gondolkozni,hogy amikor befejezték a munkálatokat 2007-ben, a" Müszaki Ellenőr aki átvette" neki kellett volna visszaállítani a rendet.Ezért kapja a fizuját,vagy tévedek????”
 • 6. Vita-Max 2010. május 03. 12:14
  „Lobbo71.
  Igen igazad van, mert Te tudod,hogy milyen az út elrendezése,sajátossága.Egyébként első ránézésre simán előzésnek tűnhet!! Főleg annak aki nem ide valósi,és nem ment el mellette kb.hatszázszor.....
  Ha ez mondjuk Münchenben van,ahol most vagy először,kapásból arra gondolsz,hogy nem előzöl ezen az útszakaszon mert nincs kedved fizetni 30 Eurót büntetésként.És közben tudod,hogy helytelen a tábla hatálya,de mégsem kockáztatod meg az előzést,és nem is mész vissza röhögni egyet,hogy milyen hülyeséget láttál:))))))))))
  A lényege az volt a cikknek,hogy a Közútkezelő RT-nél legyenek figyelmesebbek az ilyen esetekre...És persze a rend őrei is!!!Azért arra kiváncsi lennék,hogy hány járőr jelentette a főnökének,hogy rossz helyen van a tábla:)))))))))))))))”
 • 5. Lobbo71 2010. május 01. 19:38
  „Ez nem feltétlen előzés. Párhuzamos közlekedésnél ha két autó folyamatosan a saját sávjában halad, akkor egymás melletti elhaladásuk nem előzés. Azaz az előzés mindenképp sávváltással is jár. Ha nincs sávváltás, nincs előzés sem.
  Ugyanez autópályán, ha valaki lassan megy a belsőben és egy autó utoléri úgy, hogy ő végig a külsőben marad, akkor a belsőben cammogó mellett elhaladva nem történik előzés.

  KRESZ: "Előzés: járművel az úttesten azonos irányban haladó jármű melletti elhaladás. Párhuzamos közlekedés esetében a különböző forgalmi sávokban folyamatosan haladó járművek egymás melletti elhaladása nem minősül előzésnek."”
 • 4. passuth 2010. május 01. 09:18
  „Azt mondjátok meg,autópályán elmehetsz-e a belső sávban 90-nel cammogó kamion mellett a szélső sávban ?”
 • 3. fortuna54 2010. április 30. 16:59
  „A közutkezelök megigérték,még az idén megtervezik a tábla eltávolítását.Különben közlik,ennél több is veszet mohácsnál.”
 • 2. Mankapunka 2010. április 30. 12:48
  „Azt hiszem a pénzbüntetés is járna veszélyeztetés miatt,mert páran bezavarodhattak volna a tábla láttán,és balesetet okoztak volna a hirtelen sávváltoztatásukkal. :)”
 • 1. arrabonem 2010. április 30. 09:03
  „elég jellemző”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szögek a Szauter úti körforgalomban

"A napokban lettem figyelmes a Szauter út végén lévő körforgalomban és annak környékén található… Tovább olvasom