Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Vonzóak az egzotikus utak és a városlátogató túrák

A gazdasági válság természetesen kihat az utazási irodák működésére is. Az embereknek elsősorban nincs pénzük utazásra, és ezt megérzi minden utazási iroda. Ha a közeljövőben tartósan gyengülne a forint, valószínűleg sok iroda döntene az árak emelése mellett.
A Medici Travel Utazási Irodának sincs könnyű dolga, hisz a piac telített, nem egyszerű eredményesnek lenni, de nem tétlenkednek, hanem hatékony marketinggel és minőségi kiszolgálással próbálnak minél több ügyfelet megnyerni és városszerte népszerű irodájukat működtetni.

A Medici Travel Utazási Iroda 1994-ben alakult meg családi vállalkozásként. A Medici névválasztás a művészetek szeretetéből, a Toscana és Firenze iránti rajongásból ered. Tizennégy éve kezdett önálló vállalkozásba Radnótiné Bertalan Edit, aki már a ’70-es évek közepétől foglalkozott utazásszervezéssel. Mellette 2000 óta fia, Radnóti Ákos is az ügyvezető. Az akkori iroda a győri Káposztás közben volt, egy tetőteres épületben. Aztán az évek folyamán a sikeres kapcsolatoknak, az utasbarát kiszolgálásnak és Radnótiné szakmai tapasztalatának, lelkesedésének köszönhetően a vállalkozás beindult.


A kapcsolatok fontossága

A Medici Travel Utazási Irodának sikerült megtalálni a jó partnereket a sikeres munkához. A ’90-es évek végén elköltöztek a Kisfaludy utcába, és a tulajdonosok terjeszkedtek, 2008-ban nyitották meg Komáromban fiókirodájukat is, ahol Edit másik fia, Radnóti Dániel az irodavezető. Győri irodájuk fő jellemzője, hogy bármilyen, utazással kapcsolatos kérdéssel foglalkoznak, elsősorban utazásszervezéssel, utazásközvetítéssel az utazások kínálata mellett, de a nyaralóprogramok, körutazá-
sok, egzotikus utazások, városlátogatások, síutak, kulturális körutazások, egyéni szállásfoglalások, csoportos utak szervezése sem áll messze tőlük. A kapcsolatok mindig fontos mérvadók a vállalkozások életében, fő partnerük Európa legnagyobb utazásszervezője, a TUI, így a győri iroda TUI-partnerirodaként, míg a komáromi fiókirodájuk TUI utazási központként működik. Fontos számukra az internetes oldalak fenntartása, az egyediség a többi irodához képest hamar észrevehető, s több weblappal is rendelkeznek (például: www.medicitravel.hu, www.tuikomarom.hu), melyeken számtalan megrendelést kapnak. Volt már külföldről is (Angliából, Németországból, Brüsszelből, Kanadából) megrendelésük, hisz az interneten utat, szállást azonnal lehet foglalni – és mindezt gyorsan –, valamint lehetőség van utasbiztosítást kötni, repülőjegyet vásárolni, reptéri parkolást foglalni és autót bérelni egyaránt.


A piacon nem könnyű eredményesnek lenni...

Kollégáik továbbképzéseken vesznek részt, általában külföldi tanulmányutakon, évente több alkalommal, így tudják megismerni a legkeresettebb úti célokat, például Egyiptom, Törökország, Tunézia, Horvátország, Spanyolország, Málta vagy Ciprus turizmusát. Majdnem minden úti céljuk szállodáit ismerik, így személyes élményeket, tapasztalatokat tudnak megosztani az érdeklődőkkel, ami nagy jelentőséggel bír az utazások értékesítésében. Az iroda fő célja az ügyfelekkel való kapcsolattartás, az utazások után is tartják velük a kontaktot, mert várják az észrevételeiket, benyomásaikat és a negatív véleményeiket is, melyeket közzétesznek internetes oldaluk vendégkönyvében, illetve rendszeres hírlevélküldéssel fordulnak az ügyfelek felé. Egyedülálló VIP internetes ügyfélklubjuk van, ami már több mint 20.000 taggal rendelkezik. Általában az utazási irodák jóval előbb nyilvánosságra hozzák aktuális ajánlataikat, így a Medici Travel Utazási Iroda ajánlatai is megismerhetők. Vonzóak az egzotikus úti célok, Mexikó, Kuba, Dominika, a Maldív-szigetek, de emellett Dubaj és januártól a Zöld-foki-szigetek, Brazília is közkedvelt állomások.

A téli utazók a különleges, napos helyeket kedvelik, például Afrikát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovas szekérrel csempészte volna a cigit Ukrajnába János

Cigarettát akart átcsempészni a román-ukrán határon egy férfi. A nagyértékű szállítmányt egy lovas… Tovább olvasom