Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Sokáig lógott két ablakmosó a híres New-Yorki-i toronyház 69. emeletének magasságában

Valószínűleg élete legnagyobb félelmén esett át két ablakmosó munkás, akik az ablakmosó lift egyik kábelének elszakadása miatt több mint egy órán át voltak életveszélyben szerdán a New-York-i One World Trade Center 69. emeletének magasságában.
A speciális állvány emiatt nem volt képes sem le-, sem felfelé haladni tovább, ráadásul az elszakadt kábel miatt féloldalra dőlt. A tehetetlen munkásokat így a lecsúszás veszélye is fenyegette csaknem 250 méteres magasságban.

A helyszínre érkező tűzoltók számára kétféle megoldás maradt: vagy megpróbálnak egy "alternatív" mozgóállványon feljutni az ablakmosó lift mellé, vagy az épületen belülről kivágják az ablakot azon a helyen, ahol a nem saját akaratukból "lógó" munkások várták megmentésükre.

Szerencsére az üvegszilánkok nem okoztak sérüléseket az ablakmosó embereken, és az időjárás is a tűzoltók kezére játszott, mert nem esett és nem volt erős szél sem, ami megnehezítette volna a mentést.

November 3-án, több mint 13 évvel az eredeti tornyainak 2001. szeptember 11-én történt lerombolása nyitott újra a New York-i Világkereskedelmi Központ. Az egyik leomlott torony helyén felépített új, 104 szintes One World Trade Center torony ma az Egyesült Államok legmagasabb épülete, 541 méter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nemi szerveket kiskacsákra cseréltették egy török biológia-tankönyvben

Már az általános iskolai tananyagot sem kímélik a török kormány iszlamizációs törekvései. Tovább olvasom