Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Négy halott az ország útjain - fekete kedd

Szentes közelében hárman vesztették életüket közúti balesetben, a Somogy megyei Jután ugyancsak balesetben egy férfi meghalt, hárman súlyosan megsérültek. Budapesten a Moszkva téren egy autóbusz ütközött egy balesethez vonuló tűzoltóautóval: itt 13 ember sérült meg, köztük négy tűzoltó.
Szentes - Halálos baleset történt a reggeli órákban Szentes és Hódmezővásárhely között a 45-ös számű főúton. A balesetet okozó autó valószínűleg megcsúszott egy kanyar után az eső miatt vízzel telt nyomvályúban, a sofőr próbált korrigálni, de ez már nem sikerült.

A balesetet okozó autón nyári gumi volt, valószínű ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a hidegben megcsúszott a vizes úton - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Pál János alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A Vásárhely felé tartó személyautó áttért a szemközti sávba, ahol egy kamion oldalának ütközött, majd megpördült. A pörgő jármű frontálisan belecsapódott a teherautó után érkező járműbe. A másik személyautón hiába volt téli gumi, a kocsit vezető vásárhelyi asszony nem használta a biztonsági övet, így esélye sem volt, hogy túlélje a balesetet. Ha beköti magát, túlélhette volna az ütközést.

A Suzukiban ülő 50 év körüli házaspár, valamint a Fiat típusú- személygépjárművet vezető 30 év körüli hódmezővásárhelyi hölgy olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen életét vesztette.

További képek: kattintson ide!
Fotó: Tésik Attila - További képek: kattintson ide!


______________________________________________
Juta - Egy somogyjádi férfi vesztette életét kedden délelőtt a jutai balesetben. Egy szegedi fiatalember Ford Transit kisteherautójával frontálisan karambolozott egy Samarával, majd egy Peugot-ba vágódott.

A Lada Samarát vezető 68 éves somogyjádi férfi a helyszínen életét vesztette. Holttestét a kaposvári tűzoltók emelték ki feszítővágóval.

– A Peugeotban egy idős komlói házaspár utazott – közölte a helyszíneléskor Gyöke István főtörzszászlós, a kaposvári rendőrkapitányság munkatársa a sonline.hu-val. – Az elsődleges adatok szerint hölgy súlyos-, férje könnyebb sérüléseket szenvedett.
Bíró Gábor rendőrségi szóvivőtől tudjuk: a Fordot vezető fiatalembert szintén súlyos sérülésekkel szállították a megyei kórházba.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták, a forgalmat elterelik.

További képek: kattintson ide!
Fotó: Lang Róbert (sonline.hu)- További képek: kattintson ide!


______________________________________________
Budapest - Összesen 13 ember, köztük négy tűzoltó sérült meg kedden reggel a Moszkva téren, ahol egy balesethez vonuló tűzoltóautó és egy menetrendszerinti busz - helyközi járat - karambolozott.

A tűzoltók kék lámpával és szirénával vonultak, mikor a Szilágyi Erzsébet fasor és a Krisztina körút találkozásánál karamboloztak a busszal.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője elmondta, hogy egy balesethez vonuló tűzoltóautó kék lámpát és szirénát használva haladt a Krisztina körút felől a Szilágyi Erzsébet fasor felé, mikor a baleset történt. Egy jobbról érkező villamos elhaladt a tűzoltóautó előtt, ezután a tűzoltók gyorsítottak és tovább indultak a Szilágyi Erzsébet fasor felé. A busz bal felől, nagy ívben kanyarodva, a Szilágyi Erzsébet fasorról akart a Moszkva térre jutni, de összeütközött a tűzoltóautóval.

A balesetben összesen 13 ember sérült meg, közöttük négy tűzoltó. A tűzoltóautó vezetője súlyosan, a másik három társa könnyebben sérült. A többi kilenc sérült a busz utasai közül került ki: hárman súlyos, a többiek könnyű sérülést szenvedtek a buszon. A tűzoltóautó totálkáros lett, teljesen összetört a busz is.

Fotó: Barakonyi Szabolcs - További képek és információk: kattintson ide!
Fotó: Barakonyi Szabolcs - További képek és információk: kattintson ide!

Az emberek mentése délelőtt fél tíz előtt megtörtént, a helyszínelés még tart, amit majd a roncsok eltakarítása követ. A környéken erős torlódás alakult ki - tette hozzá Molnár Péter.

A balesetben résztvevő buszra egyébként bár Volán jelzés is van festve, valójában a Kontakt-Busz működteti. Ez egy a Zsámbéki medencében helyközi járatokat működtető társaság.

Olvasóink írták

  • 1. drHannibalLecter 2008. november 26. 23:56
    „Egy menőzgető sofőr kettőt magával vitt....Bár a nő is beköthette volna magát. Hiába örök alapigazság: a biztonsági öv életet menthet, azaz jelen esetben csak mentett volna....
    Nap -mint nap látom, miként használják versenypályának a közutakat.......
    A legtöbb közlekedő azt hiszi ő bizony minden fizikai és biológiai törvényszerűség felett áll, azaz Istennek képzeli magát, illetve játszik az utakon.....
    A legtöbb közlekedő potenciális vesedonorjelölt.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1500-an veszíthetik el a munkájukat a régióban

Nyugat-Dunántúl - 501 embert biztosan elbocsátanak a régióban és eddig beérkezett előzetes csoportos létszámleépítési bejelentések alapján további 1017 fő munkaviszonya bizonytalan. Főként fizikai dolgozókat szándékoznak elbocsátani a textilipar, élelmiszeripar és az elektrotechnika területéről. Tovább olvasom