Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Megasztár - X-faktor: eresszük egybe a dobogósokat! Szavazzon!

Véget ért a 2010-es év legnagyobb televíziós párbaja, a Megasztár és az X-faktor műsorsorozata. Ki nyerné a legjobbak versenyét, ha Ön döntene?

Véget ért a csaták csatája, a 2010-es év legnagyobb televíziós párbaja, a Megasztár és az X-faktor műsorsorozata. Bakáts Tibor Settenkedő egyszerűen csak elektronikus holokausztnak nevezte a műsorokat...

Csata
Már 2010 első felében elindult az énekes tehetségkutatók válogatása. A Megasztár 5 némi előnnyel indult az RTL Klub X-faktorával szemben, amelyet csak tetézett, hogy a leggengyébb produkciókat hónapokkal az éles műsor kezdete előtt adásba küldték, így lett sztár Mr. Bikicsunáj.

Azt is lehetett tudni már az év elején, hogy a két műsor egy sávban (szombat este) fut majd, így borítékolható volt az is, hogy az egyik kinyírja majd a másikat vagy legalábbis menekülésre kényszeríti.

Az élő adásokat a TV2 kezdte hamarabb, azonban nem tudott ebből előnyt kovácsolni az RTL Klubbal szemben, így aztán néhány hét után a Megasztár péntek estére menekült.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy a valódi tehetségeket mennyire sikerült megtalálni a két sztárkereső/csináló shownak. Az azonban bizonyos, hogy megosztó személyiségek nélkül maga a puritán tehetségkutató Megasztár vagy X-faktor nem vonzotta volna ilyen arányban a nézőket a tévé elé.


Szerdán 14 órától a kisalfold.hu vendége lesz Szíj Melinda.

Ön is kérdezhet tőle >>
A legjobb hat

Mindkét műsorra igaz, hogy a legjobb három közé bejutott egy-egy olyan egyéniség, akiket a nézők imádtak, szavazataikkal támogatták őket, míg a zsűri (főként szakmai szemmel) nem tartotta őket elég jónak ahhoz, hogy a döntőbe is bejussanak (más kérdés, hogy mind Szíj Melinda, mind Király L. Norbi kieséséről a nézők döntöttek, pontosabban ők nem juttatták őket a legjobbak közé). Persze ismét felmerültek problémák a szavazásokkal kapcsolatban, de hát ez most már az ilyen műsorok velejárója...A döntőkre maradt egy-egy határon innenről érkezett énekes (Kökény Attila és Vastag Csaba), valamint egy-egy határon túli versenyző (Tolvai Renáta és Takács Nikolas). A korábbi bárzongorista Kökény Attila volt az, akinek korábban még nem volt (viszonylag) széles körben ismert zenei múltja négyük közül; Tolvai Renáta egy román tehetségkutatón lett második egy évvel ezelőtt, Takács Nikolas magyar és szlovák nyelvű klipet is forgatott már, míg Vastag Csaba a TV2 Popdarálójának egyik énekeseként már pár éve folyamatosan képernyőn volt, sőt, a Barátok köztben is szerepelt.

A győztes végül a Megasztárban Tolvai Renáta lett, az X-faktort pedig Vastag Csaba nyerte.


Önnél ki az abszolut győztes?
Képzelje el, hogy a legjobb hat versenyzőt most egy versenyben indítanánk. Ön szerint ki a legjobb énekes hatuk közül?

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. meir 2010. december 24. 14:09
  „22-es/Elemer!!
  az csak szelutest kapott!
  Te viszont tobbszoros Legnyomast Da Nang-nal!!”
 • 28. meir 2010. december 24. 14:08
  „Bakats Tibor "settenkedo",; Elektromos Holocaust"!!
  egy szellemi nincstelen ez a pasas!!
  kivanom legyen nresze egy valodi holocaust-ban,.....meg sok-sok masoknak is!!
  ezt hozza el nekik a "jezuskajuk"!!!”
 • 27. fortuna54 2010. december 22. 13:35
  „annobon.Hát ezt meg,hogy ércsem? Te osztán föladod a leckét.”
 • 26. annobon 2010. december 22. 08:20
  „23-hoz:

  http://www.youtube.com/watch?v=rLsihMji9t4”
 • 25. tricse 2010. december 21. 23:41
  „Tiszteletem sok embernek akinek volt kedve az IP cserélgetéshez!:)”
 • 24. gege8989 2010. december 21. 21:25
  „Ahogy látom nyerteseink: Szíj Melinda,Kökény Atilla,
  Veca,Király l Norbi, Csaba, Nikolas
  Az, hogy kik voltak a műsor győztesei lényegtelen,
  mert Úgy látom a való életben őket még 10 év múlva is emlegetni fogjuk és persze látni és hallani.
  amihez sok sikert és kitartást.”
 • 23. fortuna54 2010. december 21. 17:27
  „Én azért is gyurcsány ferkóra szavazok.Kitünö a mozgása,és a hangja is szép,mikor viktoral vitázik a parlamentben. Ilynkor az arca is gyönyörü.”
 • 22. elemér 2010. december 21. 16:42
  „Javittás-Jackie Wilson 75 ben kapott szivszélütést és utána évekig komában élt. 16 éves fíát 1970-ben lelötték és utána ivott meg drogozott. Ámerikában nem felejtették el. Nyugodjon békében.”
 • 21. elemér 2010. december 21. 16:16
  „Norbi az X Factorban felizgatta a közönséget, látom és olvasom Youtube egy Rod Stewart számával. Valóság hogy az Jackie Wilson száma, amit Rod Stewart csak átvett. Jackie Wilson pedig Elvis Presley-t is felizgatta elöadásaival. Hátra szaltót csinált és spárgát ugrásai után. Fiatalon a börtönbe tanult boxolni és a mozgásokat a boxbol vitte a szinpadra. 1937-ben született és szinpadon kapott szivszélütést 84-ben, és utána évekig komában élt. Ez csak kis izesittö sikeres számjaibol.

  http://www.youtube.com/watch?v=1yPp5M8_IFs

  http://www.youtube.com/watch?v=OYNnSNddiDg”
 • 20. Aranymag 2010. december 21. 15:05
  „Attól függ mit értesz nem profi alatt. Olyasvalakit, akivel már leszerződött egy lemezcég? Akinek van videoklipje? Ha ez nem profi, akkor mi? :) Ettől függetlenül nekem is ő tetszett kettejük közül (talán érezni lehetett rajta a "profiszagot :o)) de nem kellett volna elrontani a versenyt azzal, hogy olyanok is indulhattak akiknek komoly zenei múltjuk van.”
 • 19. Daemon5 2010. december 21. 14:47
  „Na na na!!!”
 • 18. elemér 2010. december 21. 14:08
  „Takácsban van élet és tud mozogni, vagy tehetsége van hozzá, de még nem profi.”
 • 17. annobon 2010. december 21. 14:00
  „16-hoz: "Norbi hatalmas showman..." Talán ezért kellett volna inkább a "Csillag születik"-ben indulnia...”
 • 16. zsuzso100 2010. december 21. 13:52
  „14!
  Norbi hatalmas showman...tudta Ildikó, hogy jó, csak talán új volt ebben a kategóriában, mint ahogy a Non Stop is!

  Igen, Csabinak volt egy nézése...DE ettől függetlenül nagyon jó volt! Gondoljunk bele, akik befutott énekesek, mindnek tökéletes az énekhangja? Nem hagyja el a torkuka hamis hang??? Nehezen tudnánk ilyet mondani. Csabiban benne van az X. Jó megjelenés, jó hang, jó mozgás, minden jól áll neki!

  De szerintem itt már úgyis mindegyik nyert, az évek mondják meg, ki az igazi nyertes! Olyan döntés nem tud úgyse születni, ami mindenkinek megfelel.
  Nikolas is jó, nagyon képzett a hangja...de egy idő után unalmas.”
 • 15. vanessa 2010. december 21. 13:50
  „szép napot!most ének verseny volt vagy tánc?láttam nagyon sok énekest aki ülve énekelt ,mégse fikázták,”
 • 14. oaxacaca 2010. december 21. 13:33
  „Bár tudom,hogy a véleményem csak egy a sok közül, de számomra Király L. Norbi produkciói egyszerűen értékelhetetlenek voltak. Ildikó szombati mondatai szöget ütöttek a fejemben (bár nem szeretek összeesküvés elméleteket gyártani). "Amikor kiválaszottalak az élő műsorba, még nem tudtam, hogy mit fogok egy ilyen alakkal kezdeni."(???) Ha kiválasztotta, annak nyilvánvalóan oka volt, de a mit fogok vele kezdeni... nem igazán jó ok, nálam legalábbis. Nekem ez olyan irányítottnak tűnik...
  Veca viszont profi volt, különösen a Most múlik-ban, talán csak Adam Lambert Mad world-je hasonlítható hozzá... Ő sem az első lett az American Idol-ban, de máris világsztár.
  S míg a tinédszer csajok vadul küldték az sms-eket a jóképű huszas fiúknak, azért ennek a fordítottja csak nehezen lett volna elképzelhető, ennek itta meg Veca a levét. A későbbi sikerei azonban borítékolhatóak.”
 • 13. senkialadár 2010. december 21. 13:02
  „az a legdurvább hogy az x faktor harmadikja is elveri a megasztár elsőjét...”
 • 12. soproni 2010. december 21. 13:00
  „Vastag Csaba sokat köszönhet a csábos kék szemeinek főleg a tinilányok körében. Őket nem igazán érdekelte,hogy sokszor hamisan szólt a dala,mert a külső alapján szavaztak ,elfeledkezve arról,hogy ez egy X faktor,ahol az énekhang dominál. A mindig mosolygós,szimpatikus Nikolast hallgatva nem tudtam másra gondolni csak arra,hogy iszonyú tehetséges,csodálatosan énekel és remélem fényes jövő áll előtte.Norbi az pedig egy külön szám....haláli a pasi .Őt nem lehet nem szeretni:))”
 • 11. annobon 2010. december 21. 11:24
  „10-hez: "az év hangja és a megasztár két külön fogalom.." Ez így van! Talán annyi pontosítással, hogy az ´év hangja a TV2-n´ !”
 • 10. kriszil 2010. december 21. 11:02
  „Pont az a jó hogy Melinda olyan maradt amilyen volt,ezért volt egyeniség a müsorban...
  tudtommal az év hangját keresték,nem az év balerináját...
  bár szerintem az év hangja és a megasztár két külön fogalom...megasztár Kökény Attila,év hangja Szíj Melinda.
  Az első magába fogllja mind aszinpadi mint az énekesi mivoltot,míg az utobbinál a hangot értékelték volna.
  Melinda Úgy jó ahogy van,remélem nem lép vissza és folytatja az éneklést.”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi ajándékfrász: mit vegyünk egy Ráknak, Bikának, Ikreknek?

Aki komoly gondban van a karácsonyi ajándékvásárlással, annak szeretnénk segíteni - na nem ígérhetünk tutit, de az asztrológia tudománya az alábbi ajándékötleteket "ajánlja". Tovább olvasom