Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Lopással gyanúsította meg az osztály, felakasztotta magát

Szombaton temetik azt a 16 éves lányt, akit iskolájában meggyanúsítottak, hogy ellopta az osztálypénzt. A tini nem bírta elviselni a szégyent.
Egész Csertő gyászolja Nikolettet. A 16 éves lány holttestét április elsején találták meg nevelőszülei, egy ruhaszárító kötélre akasztotta fel magát.

Nikolett nővére mesélt a Borsnak húga megpróbáltatásairól, a történtekért magát is hibáztatja. Az öngyilkosság okát ő is csak sejti, biztosat azonban ő sem tud mondani.

– Régóta panaszkodott arra, hogy nem megy jól a sora a családnál, mert kis helyen hat nem saját gyereket nevelnek, és elviselhetetlenül bánnak vele a hivatásos nevelőszülők. Én legalább háromszor szóltam a szigetvári gyámügyön, hogy valami nagy baj van. Egyszer sem vettek komolyan – mondta Julianna.


A lány szerint húga korábban életvidám volt, és telis-tele tervekkel. Az utóbbi időben viszont nagyon megviselte, hogy szigetvári is­kolájában valaki eltüntette a néhány tízezer forintos osztálypénzt, amivel őt gyanúsították meg.

– Nem volt ellene semmilyen bizonyíték, nem is értem, hogy lehetett ilyen lehetetlen helyzetbe hozni Nikit. A húgom tervezhette az öngyilkosságot, mert pár hete az egyik közösségi oldalon a családi képhez azt írta: "hiányozni fogtok". Akkor nem értettem a bejegyzést, most már tudom, hogy akkor kellett volna segítséget szerezni neki – vádolta magát a nővér.

A szigetvári Tinódi Lantos Sebestyén általános iskola igazgatója is értetlenül áll a tragédia előtt, de az eltűnt osztálypénzről nem akart a Borsnak beszélni, ahogy a szigetvári gyámhivatal is elzárkózott a nyilvánosság elől.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Niki öngyilkosságát közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cross autó vs. bokor: találja ki, melyik nyer? Videó!

Az emberi találékonyság nem ismer határokat. Tovább olvasom