Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Lányát akarta megmenteni a Balatonba fulladt apa

A gyermek a vízibicikliről ugrott a vízbe, apja pedig utána vetette magát. Egyikük sem tudott úszni.
Napokkal a tragédia után is elcsukó hangon idézik fel a szemtanúk a történteket a balatonkenesei Vak Bottyán strandon. A fürdôzôk is erről beszélnek, szörnyülködnek. Egy család számára ugyanis pillanatok alatt tragikus fordulatot vett a nyaralás - írja a Bors.

Két férfi és az egyikük két kislánya bérelt ki közösen egy vízibiciklit, meséli a kölcsönzős. Ám a járművel elsodródtak a strand területéről olyan részre, ahol már mély a víz. Az egyik gyermek a Balatonba ugrott, de mivel nem ért le a lába, kétségbeesve kiabálni kezdett.

Apja gondolkodás nélkül a gyermeke után vetette magát, azzal sem törődve, hogy ő sem tud úszni. A víz neki is túl mélynek bizonyult. A vízibiciklin lévő másik felnőtt sem úszott valami jól, de sikerült kimentenie a kislányt.

A két közelben lévő szörfös a segélykiáltásokra lett figyelmes.

Péter mutatja, hová sodródott be a vízibicikli: a strand mellett hirtelen mélyül a víz. Fotó: Vadnai Szabolcs
Péter mutatja, hová sodródott be a vízibicikli: a strand mellett hirtelen mélyül a víz. Fotó: Vadnai Szabolcs

– Aznap jó szél volt, idén nyáron a legjobb. A parttól száz-százötven méterre szörföztünk, amikor kiabálást hallottunk: „ember a vízben, nem tudunk úszni, segítség!". Harminc méterre voltak tőlem. Szörffel az ellenszél miatt nem tudtam megközelíteni őket, ezért úszva siettem a segítségükre – számolt be a Borsnak Péter. Mire odaért, a szerencsétlenül járt férfi már arccal lefelé lebegett a víz tetején.

A férfit hárman húzták ki a vízből. A barátja elkezdte az újraélesztését, közben odaértek a vízi mentők, ők vették át, hosszú ideig próbálták visszahozni az életbe, de minden erőfeszítésük hiábavaló volt.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy az apa megfulladt-e, vagy a szíve állt meg, úgy tudjuk, magas vérnyomásban szenvedett, és hirtelen ugrott a vízbe, tehát ez is lehetséges.

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bogyó és Babóca új történetei augusztus végétől a mozikban

Bogyó és Babóca 3.- Játszótársak címmel augusztus 28-tól játsszák a mozikban a népszerű meséből… Tovább olvasom