Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kovacsics a gyulai várfüdrő élén?

Kovacsics Imre lesz az utódja a Gyulai Várfürdő Kft eddigi vezetőjének. Cséfán Lajost Gyula város képviselő-testülete hívta vissza a fürdő éléről - tudta meg az MTI csütörtökön. A döntés nem végleges, hiszen a kft.-ben a képviselő-testületnek nincs abszolút többsége.
A képviselők zárt ülésen döntöttek arról, hogy a várfürdő első számú vezetőjének a munkaviszonyát bizalomvesztés miatt december 23-ával megszüntetik. A testület határozott arról is, hogy a jövőben Kovacsics Imrét bízza meg a vezetői teendők ellátásával.

Kovacsics Imre több magyarországi fürdő - közöttük a győri és az agárdi - működtetésében vállalt szerepet.

Az MTI korábbi információ szerint Cséfán Lajos és a szocialista párti városvezetés között azért rendült meg a bizalom, mert a várfürdő kft. első körben nem nyert a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanácsnak a fürdő további fejlesztését célzó pályázatán. Időközben jelentkezett egy külső befektető is a várfürdő korszerűsítésére.

Az eredeti, Cséfán Lajos által képviselt pályázat alapvetően a meglévő szolgáltatásokat kívánta megújítani, a békéscsabai bevásárlóközpontot működtető Csaba-Center Invest kft. ennél jóval ambiciózusabb ajánlattal rukkolt elő. A gyulai képviselők ezért - szintén korábban - úgy döntöttek: a legkésőbb a következő év tavaszán határoznak arról, melyik projektet támogatják.

Cséfán Lajos visszahívása még nem végleges, hiszen a kft.-ben a képviselő-testületnek nincs abszolút többsége. A többség biztosításához szükséges üzletrészek döntő többsége ugyanakkor olyan gyulai társaságok kezében van, amelyek tulajdonosa szintén a helyi önkormányzat. A végleges visszahívást és az új vezető kinevezését ezért még a kft. taggyűlésének is meg kell erősítenie, s erre Perjési Klára polgármester felhatalmazást is kapott.

Néhány hete Tarlós István szintén a győri Rába Quelle ügyvezetőjét, Kovacsics Imrét kérte fel arra, hogy készítse el Budapest gyógyfürdkkel kapcsolatos szakmai koncepcióját - részletekről itt olvashatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemével húzott el egy autót - gyomorforgató képek

Luo Deyuan kung-fu mester a szemgödreibe éles horgokat mélyeszt és ezzel méterekre húz el különféle… Tovább olvasom