Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Kikre cserélődhetnek a Heti hetes sztárjai?

Néhány hónapja figyelemmel kísérem a Heti hetest és a bármilyen formában hozzá kapcsolódó közleményeket. Ennél fogva az elmúlt néhány hétben két íráson akadt meg a tekintetem - írja a bulvaros.hu.


Az egyik a storyonline.hu február 12-ei Kiakadt a Heti hetes sztárja című cikke, melyben Bajor Imre felháborodásának szót adva kijelenti, hogy nincs olvasható újság és nézhető tévéműsor a piacon. Míg a másik, az itt március - én megjelenő Heti nullás avagy a Heti Hetes halála?! című publicisztika, mely épp a színész és a műsorban szereplő társai teljesítményét méltatja.Ez utóbbi szerint mára már az RTL Klub vasárnap esti showja "csak egy rakás posvány" maradt. A cikk írója szerint Gálvölgyinek vagy Bajornak már semmi keresnivalója a képernyőn. Ezzel így szó szerint talán nem értenék egyet, de tény, hogy a színvonal sokak szerint néha nem méltó a műsorban szereplőkhöz. Valóban érdekes gondolatokat kelthet az a jelenség, hogy Jászai Mari-díjas, Kossuth- díjas és a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével rendelkező színművészek milyen indíttatásból szólalnak meg nyomdafestéket nem tűrő módon milliók szeme előtt és füle hallatára.Ezzel szemben Bajor Imre felháborodása kissé alaptalannak tűnhet. A művészúr szerint ugyanis egyes adókon tehetségtelen alakok szerepelnek, míg a nagy alkotók munka nélkül és anyagi mélyponton maradnak. Ugyanakkor a showműsorban résztvevő neves társai hozzá hasonló módon engednek meg maguknak illetlen hangnemet.

Számomra egyszerű a válasz erre az ellentmondásra. Részben megkívánja ezt a stílust a műsor eladhatóvá tétele is, másrészt az ily módon közvetített tények emészthetőbbé válnak a társadalom tagjai számára, legyen szó akár politikáról, akár gazdaságról vagy akármi másról. Az embereknek szükségük van arra, hogy mindennemű alakoskodás nélkül csaknem saját gondolataikat és szavaikat hallhassák vissza a televízióból. Persze ahogyan néhányan gondolják, ez történhetne más módon és más emberekkel is, de kérdem én akkor, hogy kikkel?

Olvasóink írták

 • 2. Truder 2009. március 17. 19:55
  „Elejétől nem értékeltem nagyra a "humor nagyágyúinak" nevezett,7 kiégett celebet.”
 • 1. Túrabakancs 2009. március 17. 15:15
  „Talán ha a Heti hetes héberajkú szereplői nem támadták volna a jobboldalt folyamatosan alpári
  módon, akkor nem csappant volna meg a nézettségük! Amióta a kormány nincs a helyzet magaslatán,
  érdekes módon nem bántják a kormányon lévőket, bezzeg ha a fidesz valamit csinált és nekik nem
  tetszett, akkor aztán mindent beleadtak a lejáratásukba. Gusztustalan SZDSZ-es pártemberek,
  remélem eltűnnek a sűllyesztőben!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magasak és furcsák - milyen cipőt húzzak?

Láttuk már a tavaszi kollekciók nagy részét, ismerjük a tavaszi irányzatokat ruhában, de mi a… Tovább olvasom