Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Játsszon Ön is a politikusokkal!

Néhány fiatalember megelégelte, hogy életükkel, sorsukkal játszanak az országgyűlési képviselők, ezért úgy döntöttek, hogy most ők viccelik meg őket, és egy olyan kártyapaklit terveztek meg és készítettek el, amelynek a főszereplői a politikusok.


A Nemzeti Kártyának elnevezett játékban a 2010-ben megválasztott 386 képviselő mellett 14 jokerfigura is helyet kapott, amelyek személye többnyire olyanokból került ki, akik az elmúlt hónapokban megpróbáltak borsot törni az ország vezetői ellen.

A pakliban 200 kártyalap található, amelynek legfőbb oka, hogy véleményük szerint ennyi képviselő is bőven elég lenne a parlamentbe.

„A kártyákon található karikatúráknál elsődleges célunk a politikusok kifigurázása volt, de ezt próbáltuk úgy megvalósítani, hogy ne sértsük meg őket (nagyon)." – mondta a projekt vezetője, Briski Csaba.A játék ötvözete a magyar és a francia kártyáknak, illetve a dominó egyes elemeit is magában hordozza. A kártya által játszható játékok paródiái a közkedvelt játékoknak: römi helyett rumli, snapszer helyett snapsz, rikiki helyett pedig lárifári neveket kapták.

Jelenleg a nyomdai előkészítések zajlanak, várható elkészülése május végére várható. Üzletekben valószínűleg nem lesz megvásárolható, de interneten megrendelhető mindazok számára, akik szeretnének egy jót játszani és közben nagyokat derülni a mókás figurákon. Mivel lényegesen több kártyalap található a pakliban, mint a hagyományos kártyákban, ezért nagycsaládosok számára is kifejezetten ajánlott: 2-12 személy is játszhatja.

A készítő csapat együtt maradt, és már a további huncutságokon törik a fejüket. Következő projektjük egy képregény sorozat lesz, amelynek címe: Parlamenti kórlap, avagy tudósítás a diliházból.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egészségügy szereplői a családokra bíznák az öregek gondját

Vidéken még csak-csak megoldja valahogy a család az önmagukról gondoskodni képtelen öregek… Tovább olvasom